Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
3 marca 2025 zmienimy wysokość prowizji od sprzedaży i uprościmy cennik Allegro.
Przestaniemy pobierać:
Szczegółowe informacje dotyczące zmian prowizji w wybranych podkategoriach znajdziecie w tym artykule Aktualności.
Wprowadzimy inne zmiany w cenniku
Usuniemy niektóre kategorie, a wystawione w nich oferty przeniesiemy do innych. Zmiana ta wpłynie na wysokość prowizji. Sprawdźcie szczegóły zmian – plik pdf. Dzięki temu uprościmy układ kategorii i dostosujemy go do obecnych standardów rynkowych.
W kategorii Przemysł utworzymy nową podkategorię Spawalnictwo, do której przeniesiemy oferty z innych kategorii. Zmiana ta wpłynie na wysokość prowizji. Sprawdźcie zmiany – plik pdf. Kupujący nadal będą widzieć ofertę w obu tych kategoriach – tak, jak do tej pory.
Zmienimy nazwy części podkategorii z akcesoriami na Akcesoria – nie wpłynie to na wysokość opłat. Na przykład obecna podkategoria Akcesoria sędziowskie będzie miała krótszą nazwę: Akcesoria.
Opłaty za transakcje Allegro Pay
Od 3 marca nie będziecie dodatkowo płacić za transakcje opłacone przy pomocy Allegro Pay. Pozwoli Wam to lepiej zarządzać kosztami dzięki większej przewidywalności opłat i docierać do rosnącej bazy kupujących, którzy wydają średnio 30% więcej niż inni kupujący na Allegro.
@TomBanknoter @TechartGSM zaraz napiszą, że coś testują 😉 jak to u nich bywa
@TomBanknoter, jest to w ramach testu, o czym przeczytasz w tym artykule.
@julienail Dziękuje za informację. Ciekawe tylko, jaki cel przyświeca autorom takich durnowatych testów? Bo to, że ludzie będą korzystać z "darmowej" przesyłki kiedy tylko mogą, to wie każde dziecko bez szumnego testowania
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ czy ktoś z obsługi allegro odpowie czy bezpłatna dostawa Smart od 3 marca będzie od kwoty 30zl?
Kto tym szjsem zarządza? Czy my tutaj pisząc i dyskutują mamy jakikolwiek wpływ na losy tego bogatego portalu allegro? Czy wydyma cie wszystkich jak @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Piernik jasny by was wszystkich w allegro zjadł. Piszę sobie posta a tutaj jakiś wyskakujący komunikat i posta zeżarło. Specjaliści się znaleźli.
Pytanie do @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ czy od 3 marca będzie darmowa dostawa Smart od 30zl?
Nie chce mi się pisać testy pytań bo nie wiem kiedy wyskoczy bot i mi wykasuje caly post 😣
@DROGERIE24_pl Nie będzie od 3. marca, ale należy się spodziewać, że w niedługim czasie tak się stanie. Bez powodu nie zostało to wprowadzone. Pisałem o tym już kilka tygodni temu.
Czy ktoś zrobił sobie symulację wzrostu dopłat? Ja zrobiłem na podstawie stycznia i wyszło ok. 27% więcej. Bez uwzględnienia ewentualnych dopłat z zakresu 30-44,99 zł!!!
@fox_paws Już obecne progi 45-65 zł są absurdem pod względem ekonomicznym. Smart! od 30 zł byłby spektakularnym samobójstwem, chyba nawet Allegro nie jest aż tak głupie. Ale ja osobiście mam to gdzieś, to już nie moje zmartwienie 😋
@fox_paws @DROGERIE24_pl tyle że Allegro inaczej na to patrzy, postawcie się w roli właściciela portalu, mającego konkurencje Shei n te mu itp. z darmowymi dostawami 🙂
Oni liczą cały rok, a nie pojedyncze transakcje, wiem pewnie wiele jest mało opłacalnych zakupów i allegro do nich dokłada ale ile jest tych większych ? cały rok spina im się na plus, podwyżka o 1 % + dopłat do smart da możliwość np. obniżenia progu co by drobnicy nie kupowali od Chińczyków.
Allegro Walczy o swoje a i oto żebyście mieli gdzie sprzedawać, pamiętajcie że odpływ klientów z allegro to też spadek sprzedaży u Was a nie każdy ma sklepy internetowe i alternatywę, potem będzie lament czemu spada mi sprzedaż, czemu allegro nic nie robi ?
Sam miałem wczoraj sprzedałem produkt za 29 zł + 9,99 zł dostawa + kartonik i czas nic nie zarobiłem ale to jest kilka paczek w miesiącu reszta to większe zakupy i cały miesiąc wychodzi na plus 🙂
Trzeba se to skalkulować nie patrząc na pojedynczy produkt i dalej sprzedawać, klienci nie zwrócą uwagi na podwyżki, bo mają Protect, Smart, Monety, cashback to takie marketingowe przywiązanie klientów do portalu, mimo że za te wszystkie dobrodziejstwa płacą w towarze 😄 Będzie hulać puki się nie połapią 🙂
Więc podnośmy ceny i jedziemy dalej 😄
I tak za te Smarty płacą sprzedawcy, a w konsekwencji zapłacą kupujący.