anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zmiany w gpsr

petinek_pl
#13 Ambasador#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ widzę,że usuneliscie opcję zaznaczenia w produktach ze produkt zostal wprowadzony do obrotu przed wejsciem w zycie gpsr z 2024, prosze o wyjasnienie. Czesc produktow nie ma wymogu wprowadzenia pewnych danych ze względu na ten fakt, skad teraz bedzie wiadomo ze produkty weszly w zycie przed tą datą aby ktos się nie przyczepił? Nie bardzo rozumiem zmianę.

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@petinek_pl usunęliśmy opcję "Produkt nie wymaga informacji o bezpieczeństwie:, natomiast opcja "Produkt został wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13 grudnia 2024" jest dostępna tylko dla wybranych stanów sprzedawanego przedmiotu (Używany, Bieżnikowany, Na części, Regenerowany, Uszkodzony, Odnowiony przez producenta, Odnowiony przez sprzedawcę, Do renowacji, Po renowacji, Nie wymaga renowacji, Po demontażu). 
Wprowadziliśmy to, aby dostosować się do interpretacji organu nadzoru w zakresie zapisów rozporządzenia GPSR dotyczącego ofert online.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

@la_nika nie interesują mnie robotyczne odpowiedzi kopiuj wklej, proszę zapoznać się z tym co się do was pisze,wytłumaczyć i odpowiedzieć na pytanie.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@petinek_pl to nie jest "robotyczna odpowiedź kopiuj wklej". 
Tak jak napisałam, nie usunęliśmy tej opcji, tylko ograniczyliśmy jej dostępność dla konkretnych stanów. 
Dlaczego? Zrobiliśmy to, aby dostosować się do interpretacji organu nadzoru w zakresie zapisów rozporządzenia GPSR dotyczącego ofert online.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fera-pl
#8 Zapaleniec#

Karmy dla zwierząt (pet food) regulowane są innymi przepisami niż rozporządzenie 2023/988 (GPSR) i nie dotyczą ich wprowadzone wymagania. 

Czy mimo, że rozporządzenie wprost mówi, ze nie ma takiego wymogu musimy podawać taką informację dla każdej oferty? 
W jaki sposób zaznaczyć, że produkt z oferty nie podlega pod GPSR? 

oznacz moderatorów

fera-pl
#8 Zapaleniec#

@la_nika 
nie oznaczyłem, a nie chciałbym żeby umknęło powyższe pytanie 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@fera-pl lista wykluczonych kategorii jest tutaj i zgodnie z rozporządzeniem są tam karmy dla zwierząt. Nie musicie podawać informacji o producencie w tych kategoriach. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fera-pl
#8 Zapaleniec#

@la_nika tzn. że informacji o bezpieczeństwie również nie powinno wymagać w ofertach?
od kilku dni setki ofert jest odrzucanych z powodu jak poniżej. 
przykładowe oferty: 

17300856580, 17095062391, 17094869225, 17094864162

ferapl_0-1754487483997.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@fera-pl tak, nie powinno, ALE jeśli podasz producenta w ofercie (chociaż nie musisz) i zaznaczysz "brak informacji o bezpieczeństwie" oznaczymy to jako błąd i pojawi się właśnie komunikat jak na zrzucie. Usuń proszę w tych ofertach dane związane z GPSR, problem nie powinien się powtórzyć. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fera-pl
#8 Zapaleniec#

@la_nika 

Nie widzę sposobu by usunąć producenta w sposób masowy.
Dla wielu ofert (ścieżka: zaznacz oferty, produkt, Dane producenta) można wybrać producenta, ale nie zmienić na wartość "wybierz"/
żeby to zrobić trzeba by było wejść w każdą ofertę (czyli kilkaset odrzuconych) i zapisać po usunięciu producenta.
W jaki sposób zrobić to sprawniej, bo tak jak pisałem jest to na chwilę obecną kilkaset ofert a zapewne będzie więcej. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@fera-pl niestety nie ma możliwości grupowego usunięcia informacji związanych z GPSR.
Trzeba to robić pojedynczo. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

@la_nika po raz kolejny udowadniacie że jest. Dalej nie czytasz tego co napisałam bo wciąz brak odpowiedzi na pytanie które zadałam.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@petinek_pl jak rozumiem masz na myśli te pytanie "skad teraz bedzie wiadomo ze produkty weszly w zycie przed tą datą aby ktos się nie przyczepił?". Proszę cię o doprecyzowanie, co masz na myśli. Pytasz z perspektywy kupującego czy sprzedającego? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów