Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ktoś wytłumaczy jakich zmian to dotyczy ? Odpięte oferty > co to takiego ? jeśli nie zgadzasz się ze zmianą, możesz przypisać ofertę do innego produktu. Ktoś to pisał przed spaniem czy jak \? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@F_BR dotyczy to automatycznego wprowadzania zmian w ofertach w momencie, w którym pojawia się zmiana w produkcie w katalogu, do którego jest przypięta oferta.
Dalej nic z tego nie rozumie. Czyje zmiany, w jakich ofertach? Ktoś wytłumaczy całe te aktualizacje ? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@F_BR W produktach z Katalogu, z którymi łączysz oferty, mogą być wprowadzane zmiany np. po zgłoszeniu przez innych sprzedawców. Jeśli zaznaczysz tę opcję, dane w Twoich ofertach będą aktualizowane automatycznie po zmianach wprowadzonych w produktach, z którymi są powiązane. Jeżeli nie włączysz tej opcji, Twoje oferty będą odpinane od Katalogu, gdy zaakceptujemy zmiany w produktach, z którymi są powiązane.
Odpięte od katalogu ? Czyli to ma coś wspólnego z
Jeżeli warianty produktowe znów uda się połączyć poprawienie. Co mam zaznaczyć żeby mi się to znów nie rozjechał? Aktualizacja ofert i status ?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Tak, to dokładnie o to chodzi, o czym była mowa wyżej.
Jeśli produkt w Katalogu zostanie zmieniony (np. po zgłoszeniu), a nie masz włączonej automatycznej aktualizacji danych, oferta zostaje odpięta - stąd komunikaty i problemy z wariantami.
Dopóki produkt jest poprawnie połączony z Katalogiem i warianty się zgadzają, wszystko działa normalnie.
Czyli tak naprawdę wracamy do tego samego tematu - kluczowe jest powiązanie z Katalogiem i reakcja na wprowadzane tam zmiany.
Mowa wyżej to masło maślane z którego nic jasno nie wynika i dalej nic z tego nie wiem.
Znalazłem sposób na ten problem. Nowości wystawiam do sprzedaży na innych portalach. Tam nikt nie przeszkadza handlować.
Problem polega na tym, że MANAGER Allegrowy, a może aktualny właściciel, wymyślił, że już są wynalezione i skonstruowane wszystkie przedmioty "produkty". Nie powstanie już nic nowego, wszystko więc można poszufladkować. A ty masz się dopasować do ich bazy produktów i podpiąć gdziekolwiek cokolwiek, choćby to było śmieszne i głupie.
Dalej nie wiem co mam zaznaczyć żeby kolejnie wprowadzane zmiany przez innych nie zostały wprowadzone w moich ofertach ? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@F_BR poruszasz tu kilka tematów, postaram się więc wyjaśnić:
1. Jeżeli nie chcesz, żeby w Twoich ofertach automatycznie były wprowadzane zmiany (w związku ze zmianami w katalogu) po prostu nie klikaj [włącz] przy automatycznej aktualizacji (widoczne na przesłanym zrzucie).
2. Jeżeli nie będziesz miał włączonej tej opcji, to po zmianie w katalogu mogą powstać różnice produkt > oferta i z tego powodu oferta może zostać odpięta od produktu.
3. Wariantami zarządzasz w zakładce wielowariantowość, w tym artykule znajdziesz informacje na ten temat.
1. Mamy wyłączone - dziś wprowadziły się zmiany ( czyli opcja nie działa )
2. Mamy wyłączone - różnice powstały - Co to znaczy oferta odpięta od produktu? Bo dalej jest powiązana z katalogiem i produktem - (czyli rozumie, że opcja nie działa)
3. Niczym tam nie zarządzam bo opcja wielowariantowości ofert to fikcja, dobrze o tym wiecie bo wątki zgłaszane tu na forum są od kilku lat. U nasz powiązane produkty nie działają a zgłaszamy to od roku. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@F_BR Oferta byłaby odpięta od produktu, gdyby jej dane (parametry) różniły się od danych produktu, z którym jest powiązana. Jeśli dane się w niej zaktualizowały po zmianach w Katalogu, nie doszło do odpięcia.
Podaj przykład oferty, która się zaktualizowała, choć masz wyłączoną tę opcję.