anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmienimy zasady wyróżniania ofert

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

Obecnie każdy sprzedający może wykupić Wyróżnienie we wszystkich ofertach. 31 marca 2025 roku zmienimy zasady.

Wyróżnienie będziecie mogli wykupić tylko jeśli działacie na kontach firmowych z co najmniej neutralnym poziomem jakości sprzedaży i tylko w ofertach, które spełniają wszystkie poniższe warunki:

• Stan: nowy
  • format kup teraz
  • oferta jest dostępna dla wszystkich kupujących – nie wyróżnicie ofert widocznych tylko na Allegro Business
  • oferta nie jest zestawem różnych produktów (na przykład szampon i odżywka wystawione jako zestaw nie będą mogły być wyróżnione).

Oferty, w których Wyróżnienie zostanie wykupione do 30 marca, będą promowane do końca opłaconego okresu. Od 31 marca nie wyróżnicie już oferty, jeśli nie spełnicie powyższych warunków.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

euphoria_art
#12 Orędownik#

A co z ofertami w postaci "licytacja" będzie można promować czy nie?

Jeśli na Allegro nie będzie promowania licytacji to i znikną aukcje w postaci licytacji, allegro zrobi się zwykłym sklepem z którego dużo sprzedawców ucieknie do portali aukcyjnych z licytacjami, allegro strzeli sobie tym w kolano.  Można by było rozdzielić licytacje od zwykłego allegro a nie całkowicie je eliminować.

Jaki sens jest wrzucać coś na licytacje skoro jest taki przedmiot w szarej dziurze. Właśnie licytacje powinny być promowane priorytetowo a w następnej kolejności przedmioty "kup teraz"

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@euphoria_art Będzie można promować tylko oferty w formacie kup teraz.

Dziękuję za Twoją opinię w tym temacie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

euphoria_art
#12 Orędownik#

No to ładnie pozamiatane. Licytacje wszystkie znikną jeśli nie będzie promowania bo nikt normalny nie wystawi licytacji bo taki przedmiot sprzeda się poniżej pułapu. 100% strata. Ci co mają tylko licytacje odejdą od Allegro a Allegro na tym straci nie tylko w postaci budżetu ale i w postaci kupujących, bo odejdą ci co szukają tez okazji.

Ja promowałem tylko jeden przedmiot i po nim kończyło się kilka takich samych bez promocji i się nieźle sprzedawały. Raz wystawiłem kilka przedmiotów bez promowania strata 100%.

Sprzedaje własnoręcznie malowane obrazy, dobrze ze są inne aukcje sztuki, szkoda że z Allegro będę zmuszony uciec w marcu.

oznacz moderatorów

Abakua
#1 Nowicjusz#

Jestem w takiej samej sytuacji. Przecież teraz, w tych tysiącach akwarelek nikt mojej nie znajdzie. Bardzo mnie to zdołowało. Nie rozumiem tej polityki... Tylko na firmach im zależy?

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@nat_not A potem będzie znowu lament, że numizmatycy uciekli z Allegro

oznacz moderatorów

AMSO-komputery
#9 Pomysłodawca#

@nat_not

Cześć, jak wygląda w tej sytuacji kwestia Rat 0%, które były dostępne tylko dla ofert wyróżnionych?
Dla nas temat bardzo istotny, bo większość naszego asortymentu to poleasingowa elektronika.

oznacz moderatorów

BazarTech
#1 Nowicjusz#
oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#9 Pomysłodawca#

Hej, dlaczego takie rozwiązanie? Sprzedaję sporo zestawów ofert kilku produktów np mieszane zestawy puszek z karmą różnych producentów, w tym wypadku moje oferty ( bardzo interesujące dla klienta) przestaną być widoczne 

oznacz moderatorów

elektronika-tm
#9 Pomysłodawca#

Czy szanowne allegro już całkowicie ma wyprostowane zwoje mózgowe ? Handluję robotami, które kosztują po kilka tysięcy złotych.  Swoimi zmianami w braku promowania moja sprzedaż zacznie spadać dlatego ze większość moich klientów kupuje na raty , które widniały tylko gdy produkt jest promowany. DLACZEGO wprowadziliście tą zmianę ???? Dlaczego nie mogę promować aukcji z produktami używanymi !?

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@LubieSmalec @elektronika-tm @Nexlo Trudno zrozumieć, dlaczego Allegro ogranicza sobie wpływy, ograniczając wielu sprzedawcom dostęp do usługi za którą kosi grubą kasę. Ale to już nie mój problem.

Proponuję powtarzać sobie codziennie wieczorem przed zaśnięciem: sprzedawanie na Allegro nie jest obowiązkowe

oznacz moderatorów

Nexlo
#7 Wielbiciel#

Pięknie… Handlujemy komputerami poleasingowymi oraz demonstracyjnymi. Od dzisiaj klient traci możliwość zakupu w ratach. Tylko chciałbym zaznaczyć, że komputery poleasingowe inne niż nowe to ok 30-40% tej kategorii. Co więcej zmiana ta jest sprzeczna z popularną ostatnio polityką eko, sustainability oraz circularity… Absurd drogie Allegro…. Absurd… 

oznacz moderatorów

LubieSmalec
#7 Wielbiciel#

Jeżeli platforma allegro działa na niekorzyść sprzedającego sprzęt używany i wywyższa nad nich użytkowników sprzedających sprzęt nowy to może warto pomyśleć o napisaniu jakiejś skargi.
Jest to pogwałcenie wszelkich praw.

Nie mówiąc o już o wcześniej wspomnianym zabijaniu ducha "eko, sustainability oraz circularity" - z czym również się zgadzam.

oznacz moderatorów

euphoria_art
#12 Orędownik#

Wydaje mi się że Allegro dni są policzone. Ja mam taki problem że maluje obrazy które są NOWE, a w opcjach nie idzie ustawić obrazu jako NOWY tylko NIE WYMAGA RENOWACJI i też mam zablokowane promowanie. Lepiej postawić na sklep i wykupić reklamę Google taniej wyjdzie i bez nerwów.

oznacz moderatorów

elektronika-tm
#9 Pomysłodawca#

Uwaliliście tą decyzją tysiące przedsiębiorców. Skąd u was tak chore pomysły od dłuższego czasu?

oznacz moderatorów

LubieSmalec
#7 Wielbiciel#

No nic. Widzę, że trzeba sprawę zgłosić do UOKiKu, bo jest tutaj jawne faworyzowanie jednych nad drugimi. Dziś porozmawiam z moim prawnikiem i zobaczę co się uda zdziałać.

oznacz moderatorów

euphoria_art
#12 Orędownik#

Masz racje! Daj znać jak poszło.

oznacz moderatorów

euphoria_art
#12 Orędownik#

Tysiące ludzi przez waszą decyzję straciło płynność gotówkową. Wydaje mi się że to po tym kowidzie zmiany idą nie w tym kierunku co powinny iść, komórki mózgowe wymierają, tworzą się różnego rodzaju zatory blokujące spostrzeganie świata i siejące zamęt na Allegro.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@euphoria_art "Skąd u was tak chore pomysły /...? Pewnie prosto z Ameryki 😄

oznacz moderatorów

euphoria_art
#12 Orędownik#

@TomBanknoter  jak myślisz to co wyprawia Allegro ostatnio jest zdrowym pomysłem czy chorym? Opisałem to groteskowo jak te nowe zmiany Allegro jest to jedna Wielka Groteska i cyrk na kółkach.

Masz szczęście ze kategorii w której sprzedajesz nie dotknęła taka zmiana bo byś zwinął interes z Allegro i na pewno zdrowo byś się nie poczuł.

oznacz moderatorów