anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot opłaty za przesyłkę Smart

MAMY ROZWIĄZANIE!
FH2024
#9 Pomysłodawca#

Mam pytanie odnośnie zamówienia c6cb3980-f7c5-11ef-a8d3-1154fd9153a6, gdzie klientka kupiła towar na kwotę 82,99 zł dopłaciłam do Smarta 4,99 zł. Klientka zwróciła produkt za 49,99 zł, a zostawiła za 33 zł i nie widzę bym otrzymała część zwrotu do Smarta.  @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Próbowałam na czacie uzyskać jakieś info, ale od wczoraj "Obecnie wszyscy doradcy są zajęci"

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24
mdrogeria
#21 Demiurg#

@FH2024 zwrot prowizji jest w jednej pozycji , obejmuje prowizję podstawową oraz dopłatę do smarta , ale w Twoim przypadku zwrot za smarka będzie częściowy .

oznacz moderatorów
FH2024
#9 Pomysłodawca#

Wiem, że częściowy, ale nigdzie go nie widzę. Przy zwrocie całego zamówienia jest widoczny

oznacz moderatorów
FH2024
#9 Pomysłodawca#

A w tym przypadku jest pobrana prowizja 6,77 zł za produkt zwracany i oddana prowizja plus prowizja 4,47 zł za produkt za 33 zł i pbrana kwota do smarta 4,99 zł nie ma częściowego zwrotu 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@FH2024 jaką masz kwotę zwrotu prowizji ?

oznacz moderatorów
FH2024
#9 Pomysłodawca#

dokładnie ta , która zotała pobrana przy zakupie nic wiecej czyli 6,77 zł

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@FH2024 zmienili , jest osobna pozycja , tak wygląda zwrot za smarka 

Bez tytułu1.png

oznacz moderatorów
FH2024
#9 Pomysłodawca#

Ja czegos takiego nie mam, wchodząc w rozliczenie Allegro wpisując id zamówienia mam tylko to co napiałam wcześniej. Natomiast postępując dokładnie tak samo przy zwrocie całościowym jest kwota zwrotu do smarta. A może ten częściowy należy szukać gdzie indziej ?

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@FH2024 widzę ,że zwroty za smarka są księgowane z opóźnieniem , jeśli to świeża sprawa zweryfikuj za godzinkę 

oznacz moderatorów
FH2024
#9 Pomysłodawca#

Zakub był 3 marca, a zwrot 7 marca więc to nie jest świeża sprawa

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@FH2024 tak powinien wyglądać zwrot prowizji oraz dopłata do smarka . Co Masz po wklejeniu ID zamówienia ? Zrób zrzut taki jak mój , uznania zaznaczyłem na czerwono

Bez tytułu1.png

oznacz moderatorów
FH2024
#9 Pomysłodawca#

FH2024_0-1742998721028.png

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@FH2024 @MiMary coś tu jest pokićkane , zwrot prowizji za zwrócony towar jest uznany wcześniej od naliczenia dopłaty do smarta ,stąd pewnie brak zwrotu dopłaty bo nie było z czego.

oznacz moderatorów
FH2024
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję za pomoc i zaangażowanie:), przepraszam za błędy.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @FH2024. Już to weryfikuję. Niedługo wrócę do Ciebie z dalszymi informacjami.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@MiMary pokaż fotkę

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @mdrogeria, proszę bardzo, już powinna być widoczna.  
@FH2024, przekazałam już sprawę do zespołu technicznego. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź!  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @FH2024. Otrzymałam informację, że brak korekty opłat wynikał z opóźnień systemowych po stronie przewoźnika. Już zabezpieczyliśmy się przed takimi sytuacjami, więc problem nie powinien występować w przyszłości. Przepraszam za utrudnienia! 
Zleciliśmy już proporcjonalny zwrot kosztów nadania przesyłki Allegro Smart. Niedługo uznanie powinno pojawić się w rozliczeniach. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
FH2024
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję, już wszystko się zgadza.

oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#10 Popularyzator#

ja tez miałam zwrot od kogoś cześci tolwaru i zwrócili mi całośc 

to sa dwie pozycje 

najlepiej jak wkleisz sobie w zakładce finanse ten długi numer zamówienia 

znajdziesz go w szczegółach kupującego i wpiszesz id zamówienia i tam pojawi ci się wszystko co pobrało i zwróciło allegro dodam ze nie jest to od razu różnica  jest nawet całego dnia 

oznacz moderatorów