Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie odnośnie zamówienia c6cb3980-f7c5-11ef-a8d3-1154fd9153a6, gdzie klientka kupiła towar na kwotę 82,99 zł dopłaciłam do Smarta 4,99 zł. Klientka zwróciła produkt za 49,99 zł, a zostawiła za 33 zł i nie widzę bym otrzymała część zwrotu do Smarta. @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Próbowałam na czacie uzyskać jakieś info, ale od wczoraj "Obecnie wszyscy doradcy są zajęci"
Ale tak zrobiłam i powyżej jest zrzut ekranu 🙂 to jest wszystko, co dotyczy tego zamówienia.
a kiedy odstąpił od umowy ten klient przed 3 marca czy po 3 marca
zwroty ze smartem liczą się od 3 marca jesli zostały zgłoszone
z tego wynika ze zlecono odstąpienie przed 3 marca
3 marca był zakup produktu, to nie mógł odstąpić przed tym terminem
@FH2024 coś się tu nie klei , dopłata do smart naliczana jest w chwili podjęcia paczki przez klienta / oprócz PP / ,zwrot prowizji za oddany przedmiot otrzymałeś tak jakby przed doręczeniem paczki dlatego nie otrzymałeś zwrotu dopłaty do smarka bo nie była zachowana kolejność zdarzeń .
Teraz tak
1. nie miałeś towaru i poprosiłeś klientkę o zgłoszenie zwrotu
2. klientka zgłosiła zwrot przed wysyłką ,szybko oddałeś kasę i wystąpiłeś o zwrot prowizji
3. dane z Inpost spłynęły po złożeniu wniosku o zwrot prowizji
1. Nie, została wysłana całość 3 marca, klientka otrzymała przesyłkę 4 marca
2. Zwrot został zgłoszony 5 marca , produkt otrzymałam 7 marca i 7 też zostały zwrócone pieniądze.