Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Odpowiedź poczty niemal na pewno będzie negatywna. Bo i za co mają odpowiadać - za to że "karta graficzna wcześniej działała, a teraz nie działa"? Podobnie Allegro - nie składaj wniosku "o zwrot kwoty" bo nie masz absolutnie żadnych podstaw do wysuwania takiego roszczenia.
@Kasiulki2 Oczywiście się mylisz, wynosi dwa lata. To firma może (nie musi) ograniczać rękojmię do 1 roku na rzeczy używane. Osoba prywatna, jeśli nie ograniczyła odpowiedzialności z rękojmi, odpowiada ze rzecz nową i używaną przez 2 lata. Osoba prywatna może rozszerzyć, ograniczyć lub wyłączyć odpowiedzialność z rękojmi na rzeczy nowe i używane, jeśli tego nie zrobi, odpowiada przez 2 lata.
Art. 568 Kc
Faktycznie, mylę się - chociaż z tym "oczywiście" trochę przesadziłeś😊
Rękojmia może zostać ograniczona w umowie - czyli tutaj w zakładce "Reklamacja", bo w samej ofercie przecież nie wolno.
Najciekawsze - dla mnie, bo dla Ciebie zapewne obrzydliwe - jest to, że prywatny sprzedawca może rękojmię całkowicie wyłączyć (z wyjątkiem podstępnego zatajenia wady).
Ciekawa jestem, co Allegro na to? Chyba się zresztą domyślam😃
Wszystko ok jeśli by rzeczywiście coś z kartą bylo nie tak to bym nie wystawiał i oczywiście nie bulwersowal bym się a tu ktoś dostaje sprzęt i mu nie działa
A jeśli kupujący ja sam poprostu popsuł
Po przez niewłaściwe obchodzenie się z nią
to co ma zrobić sprzedawca dać się naciągnąć?
Serwisuje sprzęt komputerowy od 15 lat sprzedałem tego naprawde sporo po różnych serwisach internetowych
Ten komputer został sprawdzony od A do Z a tu mi ktoś pisze ze tak poprostu grafa mu padła
Coś mi to wali Januszem biznesu
I co zrobić by nie dać się takim oszukać skoro oni mają przewagę prawną