anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot wpłaty poprzez Allegro

MAMY ROZWIĄZANIE!
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Podczas zlecania zwrotu pieniędzy musiałem wpłatę anulować, gdyż nie miałem przy sobie narzędzia autoryzacyjnego.Podczas ponownej próby niestety wszystko jest wyszarzone, zwrot wpłaty nie jest możliwy, a informacja tuż pod numerem zamówienia brzmi "Wszystkie pozycje z tego zamówienia zostały w pełni zwrócone.", co nie jest prawdą.Czy jest możliwość odblokowania formularza, tak abym mógł zlecić zwrot klientowi, czy zostaje tylko wpłata bezpośrednio na konto ?

Czy w przypadku bezpośredniej wpłaty na konto klienta, nie zostanie zwrot zdublowany poprzez system Allegro zgodnie z informacją "Jeśli nie masz wystarczających środków, spróbujemy zlecić zwrot w ciągu najbliższych 24 godzin." ?

Poniżej zrzuty:

Zrzut ekranu (75).png

Zrzut ekranu (76).png

Zrzut ekranu (77).png

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ 

Ponawiam pytanie.Proszę o informację, bo czas leci.

oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#

@ART_FOTO Miałem już tak i sugerował bym, odczekaj 24h, powinna być możliwość ponowienia próby zlecenia zwrotu, oczywiście jeśli do tego czasu nie wpłyną środki za sprzedaż, bo z nich w pierwszej kolejności system dokona wypłaty.

Ewentualnie przejdź tutaj i sprawdź czy masz możliwość ponowienia wpłaty na zwrot środków: 

https://salescenter.allegro.com/payment-refunds

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@Halfrunt Na razie czekam.Jak na złość klienci płacą przez Allegro Pay, a klient zapłacił poprzez Przelewy24 i tylko z tych środków zwrot może zostać dokonany.

Mógłbym dokonać zwrotu na numer konta podany w danych klienta ale obawiam się dubla w przypadku nagłego pojawienia się środków w Przelewy24 :(.

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@ART_FOTO  Odczekaj 24h i albo ktoś coś zapłaci iśrodki sie pojawią albo zwrot sie anuluje i wówczas rozważysz opcje innego sposobu zwrotu

oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#

No z obawy przed podwójnym zwrotem, ja bym się powstrzymał, to tylko jedna doba. 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@ART_FOTO spokojnie zaczekaj dobę , pierwotna transakcja zostanie anulowana .

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@Halfrunt Dzięki za link, udało się ponownie anulować płatność (skutecznie) i ponowić ją.Zwrot dokonany.

oznacz moderatorów