Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, czy przewoźnik DHL Parcel notuje dzisiaj awarię i nie realizuje zleceń odbioru? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
AKTUALIZACJA 04.07.2025 g. 22:19
Otrzymaliśmy informację od przewoźnika. Awaria została usunięta.
AKTUALIZACJA 04.07.2025 g. 12:03
Awaria wciąż trwa. Przewoźnik DHL ma problem z terminową dostawą, odbiorem oraz aktualizacją statusów przesyłek. Przewoźnik pracuje nad rozwiązaniem problemu.
W związku z tym:
Oczywiście będziemy informować Was na bieżąco, gdy tylko otrzymamy informacje od przewoźnika.
AKTUALIZACJA 03.07.2025 g. 14:28
Otrzymaliśmy informacje od przewoźnika:
Jeżeli dzisiejsze problemy wpłyną na Waszą jakość sprzedaży automatycznie wykluczymy zamówienia. Nie musicie tego zgłaszać.
Wydłużyliśmy przewidywany czas dostawy dla przewoźnika DHL, aby zminimalizować ilość zamówień z tą metodą dostawy.
@SMA_X-Tiger tak. Przewoźnik DHL ma obecnie do czynienia z awarią.
Z tego powodu nie otrzymujemy aktualnych statusów przesyłek. Oznacza to również brak doręczeń przesyłek do automatów paczkowych oraz punktów pickup, jak również brak możliwości realizacji podjazdów przez przewoźnika. Problem dotyka również metod dostaw Allegro Delivery za pośrednictwem przewoźnika DHL.
Gdy tylko otrzymamy informacje od przewoźnika w tej sprawie, damy znać.
I oczywiście globalnie nie wyłączycie pewnie tej metody dostawy w Delivery do czasu naprawy??? Niech zamówienia wpadają, złość rośnie, co tam że parę negów wpadnie?
Ps. Taaa wiem może nawet ktoś pomysł zgłosi, naprawią zanim przekażecie to działu mogącego cos zrobić za tydzień xD
@AnnaG-Antyki z powodu tej awarii wydłużyliśmy czas dostawy dla tego przewoźnika. Nie będzie też wybierany jako dostawa kurierska w ramach Smart!
A ja mam taki problem. Klientka wybrała DHL i wiadomo, że już nie dostanie paczki w piątek, o czym ją poinformowałem telefonicznie. Powiedziała mi, że zależy jej na przesyłce bo jutro wyjeżdża na wakacje. Co w związku z tym ? Jeżeli nie odbierze paczki (pewnie będzie na wakacjach) to ja poniosę koszt zwrotu ?. Czy jeżeli dostanę za to negatywa ? To czy mi go usuniecie ? Paczka leży od rana w Żabce i jej status się nie zmienia. 😞 Allegro AD00NMF6N2
Nie będzie odbioru przesyłek z żabek i paczkomatow , kurierom nie działa skaner na którym mają wygenerowany kod do odbioru paczek z punktów
@ClearLife zwrot do nadawcy w przypadku przesyłek Allegro Delivery jest w cenie usługi, więc nie zostaniesz obciążony zwrotem, jeśli kupująca nie odbierze przesyłki.
Nie mogę odpowiedzieć na pytanie o ewentualnego negatywa, ponieważ to zależy, jaka dokładnie będzie jego treść.
Ok. jestem w kontakcie z kupującym i myślę, że zrozumie całą tą sytuację. Pytałem w Żabce, gdzie nadałem paczkę. Kurier ją odebrał, ale niestety statusy się nie zmieniły
Paczki fizycznie z zabek kurierzy odbierali ale awaria skanerów uniemozliwila nadawanie statusów.
w mojej sytuacji czas wysyłki nie został wydłużony , kuriera nie dało się w ogóle zamówić . co w takiej sytuacji
Dzień dobry. Tzn że metody dostawy DHL będą niedostępne dla kupujących?
Dlaczego DHL nadal jest formą dostawą w ramach SMART?!
Szkoda że tak późno. Utknęły mi dwie paczki w DHL na których mi zależało przed weekendem. Nawet wysłaliście SMS do mnie z kodem odbioru paczki ale paczkomat nie reaguje na ten kod.🫤🙄
@la_nika niestety w rzeczywistości wygąda to inaczej
I tak wyglądąła dzisiesza rzeczywistośc z DHLem
Mam nadzieje że jutro odbiorą paczki....... zwłaszcza ze to paczki AD
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Witam, skoro DHL ma globalna awarie to co sie dzieje z moimi czterema zamówieniami które sobie jeżdżą grom wie gdzie od wtorku i ani widu ani słychu kiedy bedzie dostawa?? Jest tam sporo płynów znając życie to już połowa zawartości jest pusta. Proszę o jakąkolwiek informacje. Nigdy więcej DHL poprostu jakas kpina.
@kubulek1111 Podaj, proszę, numery przesyłek, o których piszesz.
Witam nr paczek to 29233158058, AD00N7B5E4, AD00N7U2J7, AD00N7KTF6.
Moja paczka AD00NHH507 od środy 02.07 jest w drodze, miała być w automacie wczoraj 03.07, wiadomo jak długo będzie trzeba czekać?
Dziś rano nadałam paczkę AD00NK0T17 - Allegro Odbiór w Punkcie DHL (AD), status przesyłki nie zmienił się na nadaną. Dobrze, że w Żabce otrzymałam papierowe potwierdzenie nadania paczki😊
Na stronach DHL nie znalazłam, żadnej informacji o "globalnej awarii" , może awaria dotyczy tylko przesyłek Allegro Delivery DHL 🤔
---
Kinga
Prosimy o aktualną informacje odnośnie statusu Awarii - obecnie brak możliwości zamówienia podjazdu kuriera DHL - dostępny podjazd dopiero na 7.07