Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj dostałem maila że Orlen poszerzył sieć o Żabke, ale trzeba zlacać podjazd kuriera. Jak można to wyłączyć? Nie chcemy podjazdów kuriera. Czy mamy po prostu anulować takie zamówienia?
"Co zrobić, aby Twoi kupujący odebrali swoją przesyłkę w Żabce Musisz zamówić podjazd kuriera ORLEN Paczki. To jedyny sposób, aby Twoje przesyłki trafiły do Żabki. ważna informacja Nie możesz nadać tych przesyłek w automatach paczkowych i punktach nadania."
A co od stycznia w sytuacji, gdy to jest tylko jedna paczka? Poniżej 5 każecie przymusowo płacić, bo nie ma innego wyboru czy jak? Jeżeli tak będzie, to nie pozostanie nam nic innego jak pisanie do klientów, że zamówienie zostanie anulowanie i mają wybrać inną metodę dostawy, bo po prostu tego nie zrealizujemy. Nie będziemy dopłacać - już wystarczająco, że Sprzedawcy muszą dopłacać do przesyłek Smart - jeszcze brakuje, żeby trzeba było pod przymusem dopłacać do podjazdów. Myślę, że czas aby ponownie wszyscy zaczęli słać skargi do UOKiK, bo te zabawy monopolistycznie nie są dobre dla nikogo. Mali sprzedawcy rzadko kiedy mają tyle przesyłek, by mieścić się w limicie powyżej 5 paczek. W większości przypadków nie mamy możliwości zamawiać podjazdów, chyba, że zapłacicie nam za dodatkowy etat dla kogoś, kto będzie czekać na kuriera, który przyjedzie nie wiadomo kiedy. Nie zamawiamy żadnych podjazdów bo kurierzy nigdy nie byli na czas. Mam wrażenie, że Wam się po prostu w korpo nudzi. Ponieważ nie macie nic ciekawego do roboty, wymusza się na Was sztuczne kreowanie zmian byle udowodnić, że Wasze etaty są cokolwiek warte. Praktyka pokazuje, że nie są.
@ACQUATICA podjazdy są bezpłatne niezależenie od ilości paczek, nie o to tutaj chodzi.
@gdvorek nie ulżyło mi, bo wiem, że to nic nie zmieni i nadal będziesz tkwił w samozachwycie. Wskazanie kłamstw ("Na pytania, które pojawiły się w tym wątku, już odpowiedziałem.") nie jest brakiem szacunku wobec rozmówcy. Jeśli komuś brakuje szacunku to raczej Tobie w stosunku do nas, bo zostały zadane konkretne pytania, na które nie odpowiedziałeś a mimo to wielokrotnie pisałeś, że jest inaczej. Nie mam nic do Ciebie jako człowieka, bo Cię nie znam ale jako moderator Allegro Gadane niestety sobie nie radzisz, wielokrotnie wprowadzasz w błąd i nawet jak ktoś Ci napisze wprost i konkretnie dlaczego nie masz racji to Ty i tak stoisz przy swoim. Od czasu wątku o kurierach ("nie narzucamy kuriera tylko podpowiadamy") staram się unikać wszelkich dyskusji z Twoim udziałem ale ten wątek Orlenu jest niestety zbyt ważny, żeby go pominąć a jedynym moderatorem, którym się w nim udziela jesteś Ty. Rozumiem, że jesteś jednym z najmłodszych stażem moderatorów i popełniasz błędy. Wszyscy popełniamy. Dziewczyny, które dołączyły do grona modów niewiele wcześniej przed Tobą też je popełniają ale one nie mają problemu, żeby się do tego przyznać. I za to ja mam do nich ogromny szacunek. A Ty sam sobie zapracowałeś na to, żeby Twoje wypowiedzi w najlepszym razie pomijać. Co też mam zamiar robić.
Ad. 3 Ten sam kurier odbiera moje paczki Orlen paczka z automatów rano i ode mnie żabki i packeta niestety o 17-18 wieczorem. Sortuje je później na magazynie. Partnerzy może inni ale znaczenie to ma logistycznie nie przy odbiorach a dalszej drodze. Ale za to Orlen AD już u sprzedawców widzę z późniejszym odbiorem niż InPost 😉
O ile mogę zrozumieć że nie ma mozliwości technicznej nadać paczki w paczkomacie z odbiorem w żabce (wybiórczej bo w grudniu jakoś jest!!), to nie mogę za Chiny ludowe zrozumieć czemu opcja została wciśnięta w delivery jako obowiązkowa dla smarta - przecież przewoźnicy nie mają tu już nic do gadania że sprzedawca sobie to uwzględni w przesyłkach czy nie.. to akurat kwestia budowy portalu jest! Pytanie proste: dlaczego nie pozostawia się z tym wyboru? Partner logistyczny postawił taki warunek? Wrzucacie wszelkie wynalazki AD do wora bez wyboru - z czego to się w ogóle bierze? Warunki dostawców? Czyli kto trzyma łapę na zasadach???????
@gdvorek Napisał : "Czyli ORLEN Paczka i ORLEN Paczka Żabka to inny standard usługi? Możesz doprecyzować czym się te usługi różnią?"
To dwóch niezależnych partnerów logistycznych z różnymi systemami, procedurami i regulaminami. Usługi logistyczne wymagają wielostronnych uzgodnień w przypadku dostaw do współdzielonych sieci punktów odbioru. "
Skoro to dwóch niezależnych partnerów logistycznych to dlaczego ten sam Kurier Orlen, który odbiera przesyłki do Żabki jednocześnie odbiera i dostarcza przesyłki do paczkomatów, dostarcza przesyłki pod adres klienta, odbiera przesyłki Orlen Paczka, dostarcza zwroty - to dalej jeden i ten sam kurier !!!
Czyli co - prawa strona kuriera pracuje w jednej firmie a lewa strona kuriera pracuje w drugiej firmie ???
Skoro to jeden i ten sam kurier a wszystkie przesyłki i tak lądują w jednym samochodzie wiezione do sortowni to z jakiego powodu nie można nadać w paczkomacie przesyłek które odbierane są w Żabce ?????
Dalej nie mogę pojąć tego - widać 17 lat pobierania nauki to zbyt krótko aby to zrozumieć ☹️
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam.
Zgodnie z Waszą ostatnią wiadomością dotyczącą Przesyłki ORLEN Paczki z odbiorem w Żabce - takie przesyłki będzie można nadawać tylko z podjazdem kuriera?
A co jeżeli ja jako sprzedający nie mam możliwości przekazania kurierowi przesyłek? Obsługa sprzedaży poza godzinami pracy kurierów. Mogę tylko nadawać paczki w punktach lub automatach paczkowych.
Czy można w ustawieniach wyłączyć ten typ przesyłki?
@edizet cześć! Orlen Paczka jest metodą dostawy wchodzącą w skład Allegro Delivery, z uwagi na to nie ma możliwości jej wyłączenia.
Pani moderatorko, to wiem bez waszej pomocy. Sprawdziłem to przed pytaniem na forum.
Proszę odpowiedzieć jeszcze na dwa wcześniejsze pytania.
@edizet tak, takie przesyłki można nadać tylko w ramach podjazdu kuriera, natomiast w grudniu możesz nadać te przesyłki także w punktach partnerskich ORLEN, wyszukasz je na tej stronie.
Otrzymaliśmy zgłoszenia, że niektórzy sprzedający mają problem z zamówieniem podjazdu, przekazaliśmy je do odpowiedniego zespołu i jeśli coś się w tej sprawie zmieni od stycznia będziemy Was informować.
Na razie (w grudniu) można je nadać albo zamawiając podjazd kuriera albo w Punkcie partnerskim ORLEN.
Aby ułatwić Ci pracę w okresie zwiększonej liczby zamówień, tylko w grudniu możesz nadać przesyłki ORLEN Paczka z odbiorem w Żabce również w punktach nadania Orlen Paczki innych niż Żabka.
Jakie to są punkt nadania inne niż Żabka ?
https://allegro.pl/kampania/allegro-delivery/znajdz-nas?utm_source=coma_email&utm_medium=209b02cb-59... - tutaj można wyszukać na mapie w Twojej okolicy. Tylko trzeba zaznaczyć Allegro Delivery, Orlen Paczka, punkt. U mnie np w sklepach typu ABC można nadać orleny.
Dziękuję za odpowiedz , Punkt jaki znalazłam jest oddalony ok. 3 km . Automat Orlen widzę praktycznie z okna. Takie to ułatwienie jest. Płakać się chce.
Mam jeszcze pytanie. Czy jak zamówiłam już podjazd Kuriera , to czy mogę nadać paczkę w punkcie ? Czy już tylko odbiór przez Kuriera jest możliwy?
@eldrogeria powinnaś mieć możliwość nadania tej przesyłki w Punkcie partnerskim ORLEN mimo zamówionego przejazdu, natomiast warto skontaktować się z ORLEN, aby anulować podjazd.