Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witamy na nowym forum dyskusyjnym poświęconym programowi dostaw Allegro Delivery, który uruchamiamy już 26 czerwca 2024.
W ramach Allegro Delivery odpowiadamy za cały proces logistyczny i reklamacyjny – kompleksowo dbamy o szybkość i jakość dostaw. Realizujemy je wspólnie z naszym partnerem logistycznym – ORLEN Paczką.
Jakie metody dostawy są w Allegro Delivery:
Przydatne informacje:
Tutaj artykuł na temat programu.
W tym dokumencie znajdziecie zbiór najważniejszych informacji.
W tym wątku znajdziecie pytania i odpowiedzi z webinaru o Allegro Delivery.
@hag bardzo przepraszam za tę sytuację, napisałam już w tej sprawie do odpowiedniego zespołu. Dam znac gdy tylko otrzymam odpowiedź!
'Jeśli kurier Allegro One nie obsługuje regionu sprzedającego nie dodamy tej metody w ramach Allegro Delivery' - to dlaczego u mnie to zrobiliście? Mój kod od wczoraj nie obsługuje tej metody, a zamówienia na nią przychodzą
@kroliczajamapl czy możesz podać mi ich numery?
Czy po włączeniu allegro delivery będzie możliwość rezygnacji z usług sygnowanych logiem ORLEN? Czy wraz z pojawieniem się allegro delivery dochodzi kolejny obowiązkowy przewoźnik?
@Puzonix nie można z Allegro Delivery wykluczyć przewoźnika ORLEN paczka. Jeśli chcesz mieć Smart! w ofertach warunkiem jest posiadanie Allegro Delivery (zarówno przesyłek Allegro One jak i ORLEN paczki).
@la_nika a czy paczki One Box będzie można nadawać w automatach Orlen ?
@kostas11 nie, paczek Allegro One Box nie będzie można nadawać w automatach ORLEN. Tak jak do tej pory można je nadawać w automacie paczkowym Allegro One Box, w punkcie
Allegro One Punkt (nie dotyczy to tylko Allegro One Box dostawa dzisiaj) lub zamówić podjazd Kuriera.
@la_nika A w drugą stronę? Paczki Orlen czy będzie można nadać w automacie Allegro One Box,
@owady nie, również paczek ORLEN nie można nadać w automacie Allegro. Można je nadać w automacie ORLEN lub zamówić podjazd kuriera ORLEN.
@mdrogeria ok, nie będziemy przenosić automatów, aby były bliżej siebie, ale jest ich naprawdę dużo, więc najprawdopodobniej i tak wiele z nich jest blisko siebie.
@la_nika automatów Łone w mojej miejscowości jest kilkanaście , ale ich umiejscowienie pozostawia wiele do życzenia , w jednej dzielnicy stoi kilka np 25-548 stoi w okolicy - 5 , niemal jeden na drugim ,a w drugiej zupełnie brak np. dla kodu 25-735 , są wszystkie konkurencyjne ,ale nie ma łona ,to samo dla kodu 25-431 niby są , ale miasto rozkopane ,dojazd beznadziejny
@mdrogeria dziękuję! Przekazałam to jako sugestię do zespołu, który zajmuje się automatami paczkowymi Allegro One.
@la_nika a nie planujecie takiego kombo żeby nadawać tu i tu skoro to jedna dostawa Allegro Delivery ? ułatwiło by to życie, bo tak naprawdę dodajecie na siłę przewoźników a to generuje dodatkowe koszty dla firm przy małej ilości paczek 😞
Gdyby nie to że otworzyli mi e-pakę pod firmą to z łonami musiał bym latać 2 km do auchana lub 4 km do zielonej budki 🙂
@kostas11 na razie nie planujemy takiego kombo. Jeśli coś się zmieni, będziemy Was informować!
Gdzie znajdę informację do której godziny mam nadać Orlen paczkę w Automacie tak, aby kurier ją odebrał jeszcze tego samego dnia? #godzinygraniczneorlen
Bądź chociaż wyszukiwarka na stronie Orlen na podstawie kodu pocztowego. 26.06 wszyscy będą się chcieli dowiedzieć do której godziny mogą nadawać paczki. Ta sama kwestia jeżeli chodzi o punkty odbioru. Pracownicy punktów nigdy nie wiedzą kiedy kurier Orlen przyjedzie po paczki może to być godzina 9:00, może być 14:00, nigdy nie wiadomo czy uda się nadać paczkę w punkcie przed przyjazdem kuriera, czy paczka będzie leżała do następnego dnia i zostanie oznaczona jako nienadana w terminie. Jest wyszukiwarka odnośnie godziny granicznej ale tylko odnośnie podjazdu zamówionego kuriera, przy czym doszły mnie słuchy, że zdarza się, że nie podjeżdżają i tak, więc wolę zanieść przesyłkę do punktu odbioru, tylko chciałabym wiedzieć do której godziny...
@przyjazny24 w przypadku godzin granicznych dla ORLEN paczki i przesyłek zostawianych w automacie obowiązują takie godziny jak dla odbiorów kurierskich, które można sprawdzić tutaj.
Z zachowaniem 15 min czasu technicznego przed godz. graniczną.
Ten czas techniczny potrzebny jest na przejście statusów pomiędzy wszystkimi systemami.
W praktyce: jeżeli automat znajduje się w kodzie pocztowym 01-684, dla którego godz. graniczna to 16:00 to każda paczka nadana do 15:45 powinna być odebrana tego samego dnia (dotyczy tylko dni roboczych, bez sobót).
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Czy etykiety na przesyłki orlen wygeneruję z poziomu konta allegro? Tak jak etykiety one ups czy dpd pickup?
@Puzonix tak 🙂 Przesyłki w ramach Allegro Delivery (zarówno Allegro One jak ORLEN paczkę) nadasz w Wysyłam z Allegro.
Super!