Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
proponuję powrót do poprzedniego sposobu liczenia terminowości przesyłek. Czyli żeby za nadaną w terminie uznawać przesyłkę prawidłowo umieszczoną w zielonym automacie - a nie dopiero po wyjęciu jest przez kuriera (co następuje niekiedy po kilku dniach)
Opóźnienia w odbiorze przesyłek nie mają charakteru incydentalnego, są na porządku dziennym. Dla Was taki plus, że ludzie przestaną tworzyć dziesiątki wątków na forum, i nie trzeba będzie zatrudniać nowych specjalistów od korekcji statystyk.
Proszę i poważne potraktowanie tego postulatu
Tomasz
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
podbijam , postulat dla jasności dotyczy tylko transakcji ,, namaszczonych ,, przez allegro Delivery , z pozostałymi przewoźnikami problem praktycznie nie występuje .
@mdrogeria Nie wywołuj wilka z lasu 🐺 Wczoraj z InPost też nie nie odebrali (włożone 14.39, graniczna 15.00), ale to się zdarzyło pierwszy raz od wielu miesięcy. No i kurier wcześniejsze odbierał o 14.20, więc po dwie pewnie mu się nie chciało wracać.
@TomBanknoter Zamawiam kuriera Inpost , może ze 3 razy przez te lata się zdarzyło żeby nie podjechał
Ładnie i grzecznie napisane.
Jestem ZA !
Wykluczyć wszystkie ONY ze statystyk.
Kiedy strzelec strzela ślepakami, punktów nie dostaje.
@TomBanknoter @brakestop @mdrogeria Jak najbardziej słuszny postulat !
Ale Allegro nie zrobi tego bo przyznało by się że wykreowali kolejnego "potworka", który nie tylko nie poprawia jakości sprzedaży a wręcz niszczy dobry wizerunek sprzedawców. ...... A tyle było obietnic że sprzedawca o nic nie musi się martwić ..... że Allegro wszystkim się zajmie ........
@kakabe_2007 od piątku dopraszam się żeby allegro wzięło udział w dyskusji bo klient zgłosił,że nie da się odebrać paczki allegro one z automatu. Do tej pory cisza. Pisałam na mail,w dyskusji i tutaj. Nikt się nie udzielił. Jedynie dostałam odpowiedź od bota żeby podać nr przesyłki.. w ogóle nie na temat i wszystko jest w dyskusji. ZAPEWNIENIA ZE WSZYSTKIM SIĘ ZAJMĄ.
@kakabe_2007 @petinek_pl Allegro się przecież zajmuje. Najlepiej jak potrafi 👾
podbijamy bo watek ginie
@mdrogeria Wątki o Allegro One zyskały poważną konkurencję w postaci wątków o DAC-7. Może Allegro celowo wyszło z tym już teraz, żeby odwrócić uwagę od żenady One 😎
@mdrogeria Widać że nie jest tak źle bo 99,9% sprzedawców jest zadowolona skoro nie wypowiadają się ...............
@kakabe_2007 trzeba podbijać , po południu więcej sprzedawców zagląda.
@mdrogeria Jest popołudniu i nie widać rekcji ...... tak jak sądziłem ....... zastanawiam się czy nie zrezygnować ze smarta bo jest problem z kurierami oraz wzrastający problem ze zwrotami zakupionych produktów aby mieć darmową przesyłkę. Nie mogę tylko znaleźć opcji gdzie mam statystykę zamówień smart aby sprawdzić ile tak naprawę tych przesyłek jest.
@kakabe_2007 sortujesz w zamówieniach , zakres dat i ,, cechy zamówienia ,, u mnie smarki ok 70% , a bywają miesiącez ponad 80% wynikiem
@mdrogeria Pozostaje otwarta kwestia, jak wiele z tych 70-80% zrezygnuje z zakupu, jeśli nie będzie smarka. To w dużej części zależy od tego, czy i ile osób ma podobny towar osmarkany. Ale rezygnując z "darmowych" przesyłek możesz obniżyć ceny, lub ustanowić własny pułap gratis dostawy.
@TomBanknoter nie przejdzie , mam ,, zasmarkaną ,, konkurencję ,widzę ,że niektórzy próbują , ale szybko smarki wracają .
@mdrogeria Dziękuję👍 od początku roku mam niecałe 400 zamówień smart - 50 parę miesięcznie - muszę przekalkulować 🤔
@kakabe_2007 napisał(a):
@mdrogeria Widać że nie jest tak źle bo 99,9% sprzedawców jest zadowolona skoro nie wypowiadają się ...............
Tak ja też nie narzekam bo w Szczecinie nie ma One Kuriera i mam spokój od początku uruchomienia nie miałem żadnego zgłoszenia od klienta ( u mnie działa One Box - DPD - UPS )
@kostas11 U mnie całe szczęście też nie ma One Kuriera i jak na razie jakoś to funkcjonuje choć często zdarza się że szczególnie w piątki przesyłki z zielonego paczkomatu nie są odbierane przez kurierów tak UPS jak i DPD. Na przestrzeni dwóch lat miałem dwa przypadki nieodebrania przesyłki InPost z powodu awarii paczkomatu ..... kilkanaście nieodebranych przesyłek DHL łącznie z zagubieniem paczki ..... One Box to dopiero bajka - w zasadzie w każdym miesiącu pojawia się jakiś problem. Wszystkie przesyłki One Box muszę nadawać wcześnie rano bo kurierzy podjeżdżają jak im wygodnie - raz o 07: 30 , raz 08:55, raz o 15 z minutami. W mojej miejscowości jest "aż"10 paczkomatów One Box. Najbliższy mam 1 km od firmy. Paczkomatów InPost w promieniu 400 m od firmy mam 4 lub 5 .....
@kakabe_2007 ja nadaje je w epace z samego rana więc zawsze mam je odebrane 😄 najbliższy automat mam około 3 km 😞