anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

termin doreczenia na 2 stycznia

accadia
#13 Ambasador#

Dlaczego pokazujecie klientom przewidywany termin doreczenia na 2 stycznia, skoro w momencie generowania etykiety nie mozna zamowic podjazdu zadnego kuriera na dzien 31 grudnia, lecz dopiero na 2 stycznia? Kto za to bedzie odpowiadal i sie tlumaczyl?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@accadia Jeśli masz zamówienia, których termin wysyłki przypadnie na 31 grudnia i nie nadasz ich zgodnie z deklaracją – wykluczymy je z miar Wysyłka w terminie i Szybka wysyłka. 

Schowek_12-30-2024_01.jpg

oznacz moderatorów

accadia
#13 Ambasador#

Ale moje pytanie nie brzmialo co sie stanie z jakoscia sprzedazy, tylko kto bedzie odpowiadal za wprowadzenie klientow w blad

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Jak zwykle. 

Ty.

Tak działa Allegro.

oznacz moderatorów

Precious79
#9 Pomysłodawca#

Allegro pokazuje dostawę klientom na 2 stycznia, jednak nie ma możliwości zamówić podjazdu kuriera ups na dziś, tj, 31 grudnia. Nie mam żadnego oddziału aby zanieść przesyłki i dziś wysłać, jak mam to wysłać? Dlaczego UPS dziś nie podjedzie? Wie ktoś?

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@Precious79 Żadnego kuriera nie można na dziś zamówić.

oznacz moderatorów

wizan-milanowek
#9 Pomysłodawca#

Również nie mogę zamówić kuriera UPS Allegro One Box na dzień 31.12.2024, pomimo że algorytm wskazuje czas na wysyłkę do 31 gru 2024. Czyżby Allegro nie wiedziało jak firmy kurierskie pracują ?!

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

To co Allegro pokazuje to nawet dzieci wierzące w świętego Mikołaja już nie wierzą. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#
oznacz moderatorów

ETUISTA
#7 Wielbiciel#

Witam,

żadna przesyłka którą zamawiają dzisiaj klienci OneBox UPS i DPD nie powala mi wybrać daty odbioru na 31.12.2024 widnieje tylko data 02.01.2025.

Pisałem do konsultanta i dostałem odpowiedź że chce zdjęcia z godzina nadawania przesyłki żeby odnieść się do tematu. 

We wszystkich moich aukcjach pokazuje się że dostawa tymi przewoźnikami będzie na 02.01 a ja dopiero wtedy to nadam.

Czytalem że wykluczycie jutrzejszy dzień z średniej ale co z negatywami od klientów za brak wysyłki.

Przeciez to nie jest wina sprzedawcy ze nie może jutro wysłać paczki a na aukcji pokazuje że może. 

proszę jakoś o odniesienie się do tego…

Dzisiaj siedzę i tylko piszę do klientów w tej sprawie z czego duża część nawet nie odpisuje…

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Zgodnie z informacjami, które podawaliśmy Wam wcześniej, większość przewoźników pracuje dziś w niestandardowych godzinach, dlatego jeśli macie zamówienia, których termin wysyłki przypada na dziś i:

• wyślecie te zamówienia zgodnie z deklaracją – nic się dla Was nie zmieni. Przyznamy Wam punkty w mierze Wysyłka w terminie (a w przypadku zamówień wysłanych w dniu złożenia i opłacenia – również w mierze Szybka wysyłka) tak jak do tej pory.
  • nie uda Wam się wysłać tych zamówień zgodnie z deklaracją – wykluczymy te zamówienia z miar Wysyłka w terminie i Szybka wysyłka. Zrobimy to w ciągu kilku dni. To oznacza, że opóźnienia w wysyłce w te dni nie wpłyną negatywnie na Wasze wyniki jakości sprzedaży.
   Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_ Inaczej mówiąc, znów bohatersko walczycie z problemami, które sami stworzyliście 😎

Wesołego Szampana 🎊

oznacz moderatorów

deme_pl
#8 Zapaleniec#

A co z negatywami za brak dostawy 2.01, z powodu braku wysyłki 31.12?

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  @Allegro_One 

Dlaczego nie można zlecić odbioru Allegro One  przez UPS na dziś? 

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@sl-aw-ek Nie można zlecić odbioru na dziś dla żadnego kuriera.

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@fox_paws kłamiesz, DPD można , ORLEN też można 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek @fox_paws  UPS kurier też puszczaliśmy z odbiorem na dziś. Zdaj sie że tylko ONE ida na 02-01

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@sl-aw-ek Jeśli u Ciebie można, to znaczy, że u Ciebie można, ale wcale nie znaczy to, że przyjedzie.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

a u mnie już był i zabrał łona

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@fox_paws DPD przyjedzie, Orlen z tego co mi wiadomo już był. 

oznacz moderatorów