Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Aktywowałem usługę Allegro Pay, dokonałem zakupu zgodnie z regulaminem, minęły dwa dni robocze i nie otrzymałem kuponu 100 zł.
@Client:50777701 Kiedy aktywowałeś Allegro Pay? Czy opłaciłeś już zakup tą metodą?
Dzień dobry,
Nie otrzymałem kuponu 100zł za aktywację allegro pay oraz wykonaniu zamówienia przez płatność allegro pay.
Zamówienie numer c32d0610-c587-11f0-aaf5-b992d92185af z dnia 19 lis 2025, 21:39
Proszę o weryfikację
@toobii92 kupon jest już na Twoim koncie. 😊
Dzień dobry,
Aktywowałem allegro Pay, zrobiłem zakup przez niego. Minęły 2 dni robocze od zakupu i nie otrzymałem kuponu.
@pmc21 Przepraszamy, że tak się stało. Kupon jest już na Twoim koncie.
Dzień dobry, w dniu 17.11.2025 zachęcony akcją promocyjną zarejestrowałem się w usłudze Allegro Pay i dokonałem zakupu poprzez nią. Niestety wciąż nie otrzymałem kuponu promocyjnego na kwotę 100 zł. Po jakim czasie zostanie on przyznany?
@WoGX Zweryfikuję sprawę i wrócę do Ciebie z informacją.
Otrzymałem kupon, dziękuję za pomoc!
Witam mam taki sam problem
Witam, też nie otrzymałem kuponu mimo spełnienia warunków.
Witam i co z tym kuponem.inni alegrowicze w dość krótkim czasie mieli info odnośnie ich problemu.nawet po kilkudziesięciu minutach a ja czekam od wczoraj.
@karolsoko Na Twoim koncie jest aktywny kupon. Możesz go wykorzystać do 30 listopada.
U mnie ta sama sytuacja - brak kuponu na 100zł!
@Atomic1975 Przepraszamy. Kupon jest już na Twoim koncie.
Dziękuję!
@spoolem Weryfikuję sprawę.
@spoolem kupon jest aktywny na Twoim koncie do 30 listopada. Możesz go wykorzystać do zakupów wyłącznie z płatnością Allegro Pay.
ok, teraz widzę że kupon jest aktywny,ale mim, że aktywowałem allegro pay przy wyborze matody płatności pisze żeby aktywować, po kliknięciu jest napisane ze usługa działa i dalej nic nie mogę zrobić