anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[3.11.2025] Problem z płatnością BLIKIEM

MAMY ROZWIĄZANIE!
kombiii
#7 Wielbiciel

Jak zrealizować spłatę?

oznacz moderatorów
141 ODPOWIEDZI 141
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@iDancepl jak masz takie dobre rady, to może nie spłacaj swojego kredytu😁 i niech się inni martwią😉

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@InesMinkiewicz  Allegro jest tylko pośrednikiem, to tak jak by kolega załatwił Ci kredyt, a potem powie : " ale to nie mi musisz spłacać odsetki, z bankiem się dogadaj"

oznacz moderatorów
Nacjonalista-PL
#1 Nowicjusz

Ponad godzinę temu opłaciłem zakup blikiem i do tej pory mam informację że płatność jest w toku. Ja rozumiem że są problemy ale bez jaj. Aha kasa z konta zniknęła. 

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
krakow2000
#8 Zapaleniec

Od dłuższego czasu moje transakcje z dzisiaj mają status "Płatność w toku" mimo, ze z konta pobrało pieniądze za towar a bank wysłał mi potwierdzenie przelewu pieniędzy na konto allegro. Ktoś ma podobnie?? Już tak z 1,5h mi wisi i wisi.

oznacz moderatorów
Leszek111111111
#2 Obserwator

Mam  podobnie. Spłacałem Allegro Pay. Pieniądze z banku pobrało a na Allegro Pay dalej wszystko wisi tak jakbym nic nie zapłacił.

oznacz moderatorów
yogii00777
#2 Obserwator

Od 30 minut mam to samo

oznacz moderatorów
kleeeempa
#7 Wielbiciel

Mam to samo od niemal 2h.

oznacz moderatorów
joaannakrakowiak
#7 Wielbiciel

Od 3 godzin tak mam. 

oznacz moderatorów
yogii00777
#2 Obserwator

Media donoszą o awarii Blika. Podobno zewnętrzny atak DDos. Zapewne towarzysze radzieccy ze wschodu.

oznacz moderatorów
Client:85427988
#7 Wielbiciel

Ja chciałem opalić blikiem za meble, wyświetlił się że blik niedostępny, cosfnelem się żeby dodać jeszcze jedna rzecz, blik dostępny. No to szybko na aplikację bankowa. Pobrało mi z konta, wszystko na aplikacji pinem zatwierdziłem i co? Na Allegro płatność oczekuje na zatwierdzenie. A w banku też mi nie zaksięgowało płatności blik, a autentycznie pobrało kasę. Co się dzieje kur...

oznacz moderatorów
JoannaAnnaR
#2 Obserwator

Ja też właśnie się zastanawiam czy płacić drugi raz, czy czekać... Pieniądze z konta pobrało, ale Allegro nie zarejestrowało płatności. Co planujesz?

oznacz moderatorów
yogii00777
#2 Obserwator

Podobny atak miał miejsce 1 listopada. Ja sugeruje czekać, ewentualnie rano składać reklamacje w banku i na allegro.

oznacz moderatorów
Client:85427988
#7 Wielbiciel

Nie wiem czekam, patrzyłem w historii na Banku, nie mam nic zaksięgowane. Próbowałem na infolinię zadzwonić cały czas oczeukje na konsultanta. Pewnie tyle ludzi dzwoni. Napisałem też do sprzedającego. Ale już są pewnie poza godzinami pracy. Bo to sklep meblowy. A mi z konta poszło 1600zł 😑 Do Allegro też napisałem.Nie ma takiej opcji żeby te pieniądze się rozpłynęły. Wyjaśni się pewnie jutro.

oznacz moderatorów
krakow2000
#8 Zapaleniec

Ja też nie boje się o pieniądze... natomiast są one zablokowane a reklamacje mogą trwać tydzień albo dłużej... więc mam nadzieję, że uda się to naprawić. Zwłaszcza, że mam potwierdzenie księgowania płatności. No ale problem jest... czy płacić znowu za towar czy anulować, czy anulowanie zwróci mi pieniądze czy będę czekał X czasu... heh

oznacz moderatorów
Client:87503772
#7 Wielbiciel

Co się dzieje? Nie można dokończyć płatności Blik a pieniądze pobrane z konta

oznacz moderatorów
yogii00777
#2 Obserwator
oznacz moderatorów
PatriQ90
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Proszę o pomoc.

Dokonalem zakupu. Zabrało pieniądze poprzez BLIK, płatność nie 'odhaczyla' się na Allegro, więc anulowałem zakup.

Jednak pieniądze zabrało, a zakup nie opłacony.

Proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
krakow2000
#8 Zapaleniec

O pieniądze nie masz się co martwić, jeśli nie dojdzie do transakcji to kwota zostanie ci zwrócona na konto, może to zająć kilka dni ale zwykle zaraz po rozwiązaniu problemu jest zwrot.

oznacz moderatorów
TOWEL
#2 Obserwator

Mam potwierdzenie opłaty BLICKIEM za zakupiony towar a na stronie w dalszym ciągu widnieje monit wzywa do zapłaty Proszę o wyjaśnienie tej sprawy

• Umowa Allegro Pay

0954456766

oznacz moderatorów
yogii00777
#2 Obserwator

Jest jakaś awaria Blika. Media donoszą o ataku DDos na system.

oznacz moderatorów