anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 138 ODPOWIEDZI 2 138

markaz7
#8 Zapaleniec#

Spotkamy się wszyscy na **piiip** 😁

oznacz moderatorów

markaz7
#8 Zapaleniec#

Oooo cenzura.... nie można używać nazw konkurencyjnych serwisów... miało być    O   L   X

oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@kosmos_laz  dwie przeglądarki i do przodu 😃 i o to chodzi, kreatywność kupujących nie pozwoli na spadek sprzedaży, a to oznacza że testy wypadły nadzwyczaj pozytywnie i kupujący są zachwyceni genialnym pomysłem z łączeniem ofert 😂😂😂

oznacz moderatorów

kimo77
#8 Zapaleniec#

Witam, Pani odpowiedź niczym z jakiegoś automatu nie ma nic wspólnego z pytaniem-jak rozłączyć oferty tego samego przedmiotu.
Proszę przekierować do osób decyzyjnych zapotrzebowanie na wprowadzenie takiej opcji w ustawieniach wyszukiwania a najlepiej konta allegro. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

sg-
#7 Wielbiciel#

Screenshot_20220216_175730_pl.allegro.jpg

• Coś mi się zmieniło w aplikacji i mam same grupowane przedmioty zamiast rozdzielonych. Gdzie mozna zmieni ustawienie tej funkcji? 
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@sg- Nie możesz tego zmienić. Obecnie testujemy różne sposoby wyświetlania ofert. Również opcję łączenia tych samych ofert bez możliwości rozłączania.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

1975Piotrek
#7 Wielbiciel#

dołączam się do tematu dlaczego nie można wyłączyć grupowania ofert, to jest niezgodne z zdrowym rozsądkiem, ja nie chcę mieć grupowania i nie interesuje mnie wasze testowanie.

proszę o wyłączenie grupowania na moim koncie.

oznacz moderatorów

enlil999
#7 Wielbiciel#

To nie jest żadne testowanie tylko wymuszanie zakupu profilowanych ofert. Wyłączcie to

oznacz moderatorów

gone66
#1 Nowicjusz#

Zgadzam się, co za durnowaty pomysł. Wpisuję co chcę wyszukać, dodatkowo parę opcji filtra, wyszukuje mi 6 ofert a widzę tylko 2 :// Co za mózg to wymyślił, żeby nie można było wrócić do widoku normalnej listy ofert :// Genialnie potrafcie utrudniać życie. "Brawo!"

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@gone66 poprzedni testy wypadł pozytywnie, dlatego 1 lipca zwiększyliśmy grupę kupujących korzystających z elementów produktyzacji, które obecnie wyświetlamy na Allegro. To test, z którego nie można się wypisać. Oczywiście z kolejnego etapu tego testu również będziemy wyciągać wnioski.

Paula
   Moderatorka

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Pracujesz na forum. Więc poproszę o ilość pozytywnych postów odnoszących się do tej zmiany w porównaniu do tych negatywnych. Bo chyba jakaś ślepa jestem i widzę tylko te drugie...

A tak na serio dziewczyny, ja rozumiem taka praca. Ale lepiej czasem milczeć niż obrażać użytkowników pisząc takie oklepane bzdety... Wiem szef kazał...

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@AnnaG-Antyki nie chciałam Cię urazić. Po prostu podzieliłam się ogólnym wynikiem poprzedniego testu z 9 maja.

Paula
   Moderatorka

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Ogólnego wyniku takiego testu żaden z użytkowników nie widział. Za to widzimy ogólne wyniki wpisów na tym forum i zdecydowanie przeczą Waszym wypowiedziom. A formułki kopiuj wklej naprawdę są tylko męczące do czytania. Nikt w nie i tak nie wierzy.

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@AnnaG-Antyki ja również widzę Wasze wpisy, czytam je i przekazuję do zespołu, który ten test przeprowadza. Nic więcej nie mogę zrobić. Wiem, że nie jesteście Państwo zadowoleni.

Paula
   Moderatorka

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Ja to wiem. Dlatego staram się nie wyżywać na moderatorkach. Po prostu chyba ostatnio zmęczyło mnie czytanie tego. Gdzie nie spojrzę to mity i legendy allegro... A ja kolejny rok z rzędu nie mogę tu skompletować wyprawki dzieciakom, nie tylko nie naprawili wyszukiwarki ale jest jeszcze gorzej.

oznacz moderatorów

kamilk-89
#8 Zapaleniec#

Zrób tak jak ja.

Usuń konto. Jeśli cofną zmiany założysz nowe.

oznacz moderatorów

pietryna123
#9 Pomysłodawca#

Ja od dwóch dni naprawdę ograniczam korzystanie z Allegro. Jak myślę, że muszę odpalać kartę prywatną, żeby przeglądać oferty będąc niezalogowanym to mi się odechciewa. Dużo częściej zacząłem szukać produktów przez zwykłą wyszukiwarkę.

Automatyczna kategoryzacja produktów zrealizowana w sposób w jaki jest teraz zrealizowana po prostu nie działa. Automat lepi te oferty kompletnie od czapy (szukam czajnika, a oferty i komentarze mam o jakichś skrzykawkach do mięsa - patrzę w grupę produktu "czajnik" i jakieś strzykawki są na liście...)

Coś co w sklepie komputerowym od nazwy owoców, albo popularnym supermarkecie sportowym działa nieźle, na allegro działać nie może bo tu jest zsyp ofert. Tam mają konkretny produkt i różne sklepy się pod ten konkretny produkt podpinają. Allegro ma tony podobnego badziewia (co czasami jest wadą, czasami zaletą - i tutaj często sklejanie produktów pomaga, ale na moje życzenie, a nie na siłę) i próbuje to skleić automatycznie (i stać się jak wielki konkurent z USA który notabene z allegro przegrał na wejściu do Polski) bo takie sklejanie nie jest w interesie sprzedawców i ci tego robić nie będą.

Tylko znowu, przy systemie prowizyjnym, nie jest w interesie allegro żeby konsument wybrał produkt najtańszy, tylko najdroższy, bądź ten który z prowizji i opłat za promowanie przynosi największy zysk. Nigdy nie będzie to najkorzystniejsza dla konsumenta oferta.

Allegro po prostu chce przejść z modelu hali targowej na model sklepu "droppshippującego". Udałoby się to jakby stworzyli listę produktów które chcą dostarczać i szukali sobie poddostawców. Zabrali się za to od **piiip** strony i wygląda to jak wygląda.

oznacz moderatorów

Tasiorsa
#9 Pomysłodawca#

Kiedy obecny test ma się zakończyć i czy po zakończonym teście wróci opcja rozłączania ofert?

oznacz moderatorów

ZAKUP_NA_5
#9 Pomysłodawca#

@ayo80 

hejka, czy mogę prosić o przywrócenie ręcznego wyboru czy chce posortowane czy nie? Z allegro korzystałem codziennie, aktualnie przez wspomnianą zmianę przerzuciłem się na **piiip**. Nie idzie nic konkretnego znaleźć.. proszę o przywrócenie 

oznacz moderatorów

qubap17
#7 Wielbiciel#

Dekujemy za najwieksze guano allegro. 

oznacz moderatorów