anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

MAMY ROZWIĄZANIE!
renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
1 578 ODPOWIEDZI 1 578
Arkadia_OK
#11 Animator#

Możliwe, że jest to przymiarka do sprzedaży Allegro innej platformie na A..... , której ?, to już do wyboru...

Bezrefleksyjne wpuszczanie setek tysięcy niezweryfikowanych ofert z Chin, promowanie sprzedaży z własnych sklepów/magazynów, wywalanie małych i nie-firmowych sprzedawców, ogromna (i kosztowna) kampania reklamowa w największych mediach pomimo prawie monopolistycznej pozycji w Polsce, "standaryzacji" sprzedaży tylko do nowych towarów - wszystko to jet upodabnianiem się do innych (zdecydowanie większych platform) i niszczenie własnej przewagi konkurencyjnej. Niszczenie tego, co doprowadziło do zbudowania aktualnej pozycji Allegro.

Więc albo jest to działanie "piątej kolumny" wewnątrz, albo przygotowanie do sprzedaży, albo działania "na tylko tu i teraz", aby na chwilę (kwartał/dwa) podwyższyć wskaźniki w Excel-ach (co czasami w dużych korporacjach zdarza się i (w trochę dłuższej perspektywie) doprowadza poważnych kłopotów firmy.

oznacz moderatorów
^Got^
#11 Animator#

Oj tam oj tam szukacje drugiego dna... a może po prostu dyrektor handlowy postępuje zgodnie z zasadą ze starego dowcipu... Jest na 2 kopercie 😉

"Nowy Szef obejmujący urząd, otrzymuje od poprzednika trzy koperty, z pouczeniem:
Gdy przyjdzie kryzys otwórz pierwszą kopertę.
Nowy podjął pracę, jednak mimo energicznych starań nadszedł moment kryzysu. Pomny pouczenia otworzył kopertę No. 1.
Znalazł tam instrukcję:
Zwalaj wszystko na poprzednika, to pomoże.
Zrobił jak kazali i jakiś czas było spokojnie. Po jakimś czasie pojawił się jednak kolejny kryzys, a wtedy zalecano: Otwórz kopertę No. 2.

Otworzył i znalazł tam kolejną instrukcję:
Opracuj program reorganizacji, czy też jakichś reform.
Zrobił tak jak mu radził poprzednik i uzyskał potrzebny oddech. Do czasu. Gdy kolejny kryzys stał się nie do wytrzymania, zgodnie z radami nasz szef otworzył kopertę No. 3.
Była tam kolejna instrukcja:
– Przygotuj trzy koperty..."

,,ɐʍosǝuzᴉq ɐſɔʎzǝp,, ɐzsɐu ʇsǝſ ɐʞɐʇ 'ǝᴉdnp ʍ sɐʍ ʎɯɐW :oɹƃǝllⱯ
oznacz moderatorów
Lord_Greg
#10 Popularyzator#

@Czesiek028  napisał(a):

Myślę że są tak samo zwolennicy jak i przeciwnicy tej funkcji.

Znajdź jedną osobę, która powiedziała, że nowe zmiany są super. I nie, nie możesz wybrać nikogo z zarządu i pracowników Allegro. xD

Co do protestu... tylko zgłaszanie do UOKiK i po prostu opuszczanie portalu. Nie robić zakupów, nie sprzedawać. Robienie zakupów jest i tak utrudnione i średnio opłacalne, więc tutaj ez. Sprzedawać nie ma sensu, bo oferty zwykłych sprzedawców są zagrzebane gdzieś tam głęboko, więc też ez.

#10 Popularyzator#

beznadzieje jest te nowe wyszukiwanie, nie idzie nic znalezc

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#18 Luminarz#

Haha najbliższe temu co widziałam to jakaś opinia w apce. Pani napisała, ze w 30% przypadków jej się to przydaje, ale w pozostałych 60 to woli bez łączenia szukać.... xD.

oznacz moderatorów
kamilk-89
#8 Zapaleniec#

To mam w zakładce po zalogowaniu:

"Jesteś z nami: 17 lat, 1 miesiąc, 12 dni"

Wcześniej miałem inne konto, czyli prawie 20 lat na allegro.

AllegroPay rozwiązałem, smarta mam do października i usuwam konto.

oznacz moderatorów
wojtkow
#9 Pomysłodawca#

Ja mam konto 24 lata i 3 miesiące. I żadna inna zmiana mnie tak nie wpieniła jak ta. Chociaż rozdzielenie Allegro i Allegro Lokalnie ją zaraz dogoni.

Najzabawniejsze jest to, że Allegro nie widzi, że to jest strzał w kolano, bo w ten sposób "normalne" oferty zostaną w łatwy sposób zakopane przez chińskie boty i sprzedaż spadnie a **piiip**enie kupujących wzrośnie. I kupujący wyniosą się na ali, e*ay itp itd.

oznacz moderatorów
Lord_Greg
#10 Popularyzator#

U mnie 19 lat, 5 miesięcy, 27 dni 🙂

Szmat czasu i ogólnie było spoko. Z tego co pamiętam, byłem początkowo wkurzony na zmianę layoutu z klasycznego Allegro (te komicznie wielkie przyciski :P), później pamiętam zdenerwowanie na drożyznę, produktyzację (chociaż ta, dobrze zrobiona ma swoje plusy), bo to była udręka przy wystawianiu.  Były też zmiany, które były spoko, jak integracja z inpostem, panel zamówień jest w mojej opinii całkiem fajny.

A teraz te ostatnie zmiany... powiem tak: nie liczyłem na nic dobrego, nie miałem żadnych oczekiwań, a i tak jestem zawiedziony.

#7 Wielbiciel#

ale żenada, będę powoli odchodził od tego syfu i kupował w sklepach www sprzedawców albo na innych platformach.

oznacz moderatorów
robcio646
#10 Popularyzator#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ 

Przez jeden dzień doszło około 20 postów niezadowolonych użytkowników a żaden z moderatorów nawet nie pofatygował się żeby odpisać. Boicie się już cokolwiek tutaj napisać czy skończyły wam się formułki jak u botów? 

oznacz moderatorów
wojtkow
#9 Pomysłodawca#

Klasyczna strategia na przeczekanie. A jak nie pomoże to wyciągną kartę rasizmu i faszyzmu.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#18 Luminarz#

One nie mogą napisać tego co myślą. Zresztą moderator jest od moderowania. Lepiej, ze milczą niż jakby miały obrażać użytkowników tymi kitowatymi formułkami. Tu i tak nikt się tym nie przejmie. Żeby się ktoś przejął to penie trzeba by wysłać protest wprost do prezesa we Włoszech z paroma tysiami podpisów wkurzonych użytkowników... Dopóki będzie widział piękne tabelki jak to 70% użytkowników z zadowoleniem z tego korzysta(w tłumaczeniu z ciężkimi bluzgami dało radę coś kupić) to...

oznacz moderatorów
-kochanek-
#10 Popularyzator#

jedyna opcja na teraz to wylogować sie z konta ( wtedy oferty wyswietają sie normalnie ) i zalogować się ponownie jak juz produkty bede w koszyku

oznacz moderatorów
Toma-1984
#7 Wielbiciel#

I niniejszą zmianą, Allego wbija pierwszy gwóźdź do swojej trumny. Szlag mnie trafia z tym szukaniem, jak większość ludzi pewnie. Mam konto ponad 20 lat i faktycznie pora rozejrzeć się za innymi portalami i powoli się tam przenieść. Czuję się jak szmata do mycia podłogi.

oznacz moderatorów
Lord_Greg
#10 Popularyzator#

Zgadza się, lepiej niech moderatorki siedzą cicho, bo ani nic mądrego te przeklejki nie wnoszą, a tylko obrażają inteligencję użytkowników.

@wojtkow  napisał(a):

Klasyczna strategia na przeczekanie. A jak nie pomoże to wyciągną kartę rasizmu i faszyzmu.

Jeszcze będzie karta antysemityzmu i fali hejtu. 😉

A ten Perticucci to Amerykanin, choć ma włoskie korzenie.

#8 Zapaleniec#

Uważacie że to jest normalne? Chce kupić iPhone 14 i co dostaje? Refuby z "nadwyżek magazynowych" wystawione jako nowe. Konkurencja jak widać działa dobrze i poleca sklepy z najniższą ceną. Na allegro na 4 pierwszych ofert tylko 1 normalna. Po przejrzeniu 1 strony 90% ofert to sprzedawcy sprzedające używane telefony jako nowe. Kiedy za to się weźmiecie?

HarryKZ_1-1725098410168.png

oznacz moderatorów
Lord_Greg
#10 Popularyzator#

Cytując memowy klasyk - "witam chyba nigdy"

#8 Zapaleniec#

@HarryKZ Konkurencja? Ceneo to część Grupy Allegro

oznacz moderatorów
Madoniowie
#8 Zapaleniec#

I to jest chyba ten błąd, który popełnili:

Zrobili testy i wyszło im, że ludzie, których na "testach" zmusili do korzystania z widoku produktowego kupują dużo szybciej i częściej znajdują produkt. Pomyśleli sobie, że ludziom łatwiej znaleźć, a oni więcej zarabiają. Więc trzeba to wprowadzić przymusowo wszystkim. To zarobią jeszcze więcej. Nie wzięli pod uwagę, że ludzie zmuszeni do korzystania z "ulepszenia" najpierw wyszukiwali jako niezalogowani, żeby nie mieć tego guana, a gdy znaleźli co trzeba logowali się i kupowali. A te durnie myślą, że dzięki ich wspaniałej innowacji ludzie wchodzą na allegro i cyk, od razu kupują.  

"Jesteś z nami: 21 lat, 1 miesiąc, 14 dni"... Było OK. Szkoda. Pewnie czasem będę tu kupował, ale duuużo rzadziej i tylko drobiazgi. Kupowałem na Allegro z kilku powodów. Smart, dużo sprzedających w jednym miejscu i... łatwość wyszukiwania. Smart przestał być już ich atutem, sprzedających można znaleźć w wielu innych miejscach. Wyszukiwanie ciągle było atutem. Było. 

Kupujących pewnie wielu nie odejdzie. Gorzej będzie, jak sprzedających ubędzie sporo. A jest to możliwe. Niejasne zasady, która aukcja będzie jako tytułowa, trudności z przebiciem się, to będzie dla nich mocny "red flag". Przedsiębiorca, który przejrzy, jak bardzo jego życiowy interes jest zależny od kaprysów giganta zacznie szukać innej drogi. 

I tego ci, drogie Allegro, życzę. Żeby wam bokiem ta pogarda dla swoich klientów wyszła.

oznacz moderatorów
^Got^
#11 Animator#

Wyszukiwanie ciągle było atutem. Było.

Popieram kolegę... ja byłem z nimi tylko " 23 lata, 8 miesięcy, 15 dni"

,,ɐʍosǝuzᴉq ɐſɔʎzǝp,, ɐzsɐu ʇsǝſ ɐʞɐʇ 'ǝᴉdnp ʍ sɐʍ ʎɯɐW :oɹƃǝllⱯ
oznacz moderatorów