Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam. Żona zakupiła głośniki. Sprzedawca przez 3 dni nie wysłał towaru nawet po kontakcie i potwierdzeniu że go wyśle jak i telefonicznie jak i w wiadomości allegro.
Chcieliśmy cofnąć transakcje która dalej była w statusie „zakup opłacony” teraz allegro każe mi zwrócić towar którego nie otrzymałem…
Nie ma żadnej opcji na anulowanie był tylko zwrot.
Czy powinniśmy się martwić że nie zobaczymy ani towaru ani pieniędzy??
Numer zwrotu 7JNN/2025
nie mogę dodać tu screena
dodam jeszcze że zanim dojdzie jednak do wysyłki to do samej dostawy (o ile nie odbędzie się w poniedziałek nie będzie nas nawet już w Polsce.
Jeżeli zakup od firmy to jak zgłosiliście zwrot zanim sprzedawca wysłał - to już nie Wasz problem tylko sprzedawcy. Teraz sprzedawca ma 14 dni na zwrócenie Wam pieniędzy.
Dostawa do paczkomatu/automatu czy kurier? bo jak kurier to powiedzcie w domu, żeby ktoś tego nie odebrał od kuriera, jeżeli sprzedawca jednak wyśle.
1. czy sprawdzaliście przed zakupem w jakim terminie sprzedawca wysyła towar?
2. moze czas na wysyłke jescze nie minął.
3. tak czy siak w ciągu 14 dni od "zwrotu" powinniście dostać pieniądze.
4. bez paniki
1. Tak miał 3 dni tak deklarował.
fajnie by było jakby allegro na aplikacji pokazywało przewidywany czas dostawy z uwzględnieniem tych dni na wysyłkę bo dużo przeskakiwania żeby to przeczytać…
kozystam tylko z apki i nie wiedziałem o tym dopóki mi na kontakcie telefonicznym nie powiedział.
z ciekawości sprawdziłem wcześniejsze transakcje niektóre miały nawet 14dni a wysyłane zawsze dnia zakupu lub następnego.
2. Minął wczoraj , Pozatym wiele sprzedawców wysyła w ciągu 24h a jak zadzwoniłem się zapytać powiedział że wyśle a nadal status jest „opłacony”