Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po raz kolejny widzę, że przy wyborze sposobu dostawy dopiero po fakcie informujecie mnie, kto i kiedy dostarczy przesyłkę.
Najpierw na stronie aukcji
Potem jak Hitchcock wzmagacie napięcie 🙂 przy płatności ...
... żeby na końcu wyskoczyć jak królik z kapelusza "hura, udało nam się sprzedać naszą usługę!, jesteśmy tacy cwani!"
Wstydzicie się przyznać, że to wasze Allegro One? Jeśli ludzie za rzadko wybierają Allegro One, to raczej nie tędy droga, bo to jednak piaskownica jest... Zresztą z mojej perspektywy nie ma się czego wstydzić - u mnie w okolicy jeździ naprawdę sympatyczny i przytomny młody człowiek.
Aha, żeby znowu jakiś troll nie wyskoczył, że konfabuluję i oczerniam najwspanialszy portal w galaktyce - tu macie numer zamówienia, sprawdźcie sobie: d24140b0-b28d-11f0-81d7-0f1dad9c020e
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Allegro płaci za wysyłkę, więc mają prawo wyboru, kto doręczy przesyłkę. W końcu to ich kasa.
dla mnie to jest nielegalna, bo nie zgłoszona do urzędu, loteria
@pecela wszystko okej - ale wysyła to sprzedawca i on może by nie chciał oglądać niesolidnego kuriera
lub by chciał nadać tą przesyłkę o 17tej, a nie do godz 10tej danego dnia
@pecela napisał(a):Allegro płaci za wysyłkę
Serio? Nie wiedziałem, że Allegro wykazuje tyle altruizmu i z własnej kieszeni płaci za wysyłkę, nie przerzucając kosztów na sprzedających. Tym bardziej, że kiedyś porównywałem ceny produktów na aukcjach oznaczonych "smart" z cenami na aukcjach tego samego produktu bez tego znaczka i do bardzo ciekawych wniosków doszedłem (to tak w temacie "oszczędzaj dzięki opcji smart").
Klientom Allegro Smart!, którzy wybrali dostawę kurierem, podpowiadamy przewoźnika, który dostarczy przesyłkę - informowaliśmy o tym i wyjaśnialiśmy to wiele razy na Forum Gadane.
Nieważne, ile razy mówiliście o tym wcześniej - jak do człowieka dotrze pełnia cynizmu waszego zachowania (ukrywanie przewoźnika to nie jest podpowiadanie, tylko wodzenie za nos), to wkurzenie na wasze podejście do klienta będzie takie samo lub bardzo podobne. Ale dzięki tej historii przypomniał mi się stary kawał z PRL o konsultacjach społecznych przeprowadzanych przez PZPR.
@gdvorek A Tobie użytkownicy Gadane wielokrotnie tłumaczyli, że narzucanie przewoźnika to nie jest „podpowiadanie”. Naciąganym ale jednak „podpowiadaniem” to można by nazwać to co robicie z punktami odbioru - „podpowiadacie” automat Allegro delivery ale jak się poszuka to można zmienić na paczkomat. A kuriera wybieracie i nie można nic z tym zrobić. To nie jest „podpowiedź”.
Jeśli nie zgadzasz się z działaniami czy decyzjami platformy możesz złożyć reklamację przez formularz kontaktowy.
😅
ja swoją „niezgodę” na takie działanie platformy wyrażam w inny sposób - praktycznie nie kupuję już na Allegro 🙂
@gdvorek rozumiem że Ty jesteś trybikiem w korporacyjnej machinie ale nie pisz o „podpowiedzi” w sytuacji gdy narzucanie czegoś nie ma z podpowiedzią nic wspólnego. Tylko o to chodzi.
Nie robią na mnie wrażenia żadne inwektywy. To, w jaki sposób prowadzę dyskusję na forum, pozostaje wyłącznie moją decyzją, oczywiście w ramach ustaleń z moim przełożonym.
Jeśli moje "podpowiedzi" budzą w Tobie aż takie emocje, że pojawiają się teksty o "trybikach", zawsze możesz je po prostu ominąć.
Miłego dnia!
@gdvorek Jeśli widzisz gdzieś w mojej wypowiedzi emocje i inwektywy to Twój problem 🙂 ja po prostu stwierdziłam fakt - narzucanie czegoś nie jest podpowiedzią . A Ty to usilnie forsujesz w każdej swojej wypowiedzi gdy pojawia się ten temat. Wystarczyłoby napisać - tak, my jako Allegro wybieramy Ci kuriera gdy kupujesz z dostawą smart. Prosto, jasno i klarownie. A pisanie że „podpowiadamy” kuriera jest wprowadzeniem użytkowników w błąd. Bo - powtórzę się - podpowiadacie punkt odbioru. I albo kupującemu podpowiedź odpowiada i ją akceptuje albo zmienia sobie na inny punkt. W przypadku kuriera takiej możliwości nie ma.
zamiast się obrażać i unosić po prostu to przemyśl żeby może następnym razem gdy ktoś o to zapyta (a stawiam że w najbliższym czasie takich pytań będzie DUUZO) napisać zgodnie z prawdą, że skoro jako kupujący nie płacisz za dostawę w ramach smart to nie masz prawa wyboru kuriera. Tyle.
Po pierwsze - odbiję piłeczkę: również stwierdzam fakt. W Twój ton nie zamierzam wchodzić, bo wolę rozmowę w nieco innym stylu.
Po drugie - nadal będę stał na stanowisku, że niczego nie narzucamy, bo po prostu nie możemy.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, to... żeby nawiązać do Twojego pierwszego zdania - nie jest to w zakresie mojego problemu.
@gdvorek Po drugie - nadal będę stał na stanowisku, że niczego nie narzucamy, bo po prostu nie możemy.
Aha 😄 czyli to jakaś zewnętrzna siła wybiera kuriera, nie Allegro 🤣
dzięki za konstruktywną wymianę zdań, z mojej strony koniec dyskusji :))) miłego dnia :))
@gdvorek to nie jest "podpowiadanie" a wybieranie najwygodniejszego dla Allegro 😄
Podpowiadacie to punkty Allegro Delivery, gdzie można zmienić na szybszą i bezproblemową dostawę InPost 😄