Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Z całym szacunkiem, ale nie masz pojęcia o czym piszesz. To pięknie brzmi, zawęzić poszukiwania do danej kategorii, jak tam może być 100+ przedmiotów. NIE MA żadnych filtrów które pomogą zawęzić poszukiwania poza ewentualnie kolorem czy materiałem z jakiego jest wykonane. A wasza wyszukiwarka nie przeszukuje opisów jak wcześniej informowaliście. Tyle w temacie.
Zastanawiam się czy opinie użytkowników odbijają się echem gdzieś wyżej, czy to tylko takie pogaduszki i nikt decyzyjny wyżej w ogóle nie otrzymuje żadnego sygnału, że coś jest nie tak.
Zawęzić w ten sposób to sobie może tylko zakładając, że sprzedawca wystawił w danej kategorii i użył tych samych filtrów...
Próbowała Pani to chociaż wykonać zanim zasugerowała. Sprawdziła Pani czy istnieją wystarczające filtry aby wykonać takie wyszukanie. Bo Pani odpowiedź wygląda jak szkolne super wypracowanie ale nie na tematy .
Proszę następnym razem przeczytać że zrozumieniem problem opisywany spróbować go odtworzyć wymyśleć rozwiązanie, przetestować je a dopiero wtedy zasugerować. Bo jedyne co Pani zrobiła to przeczytała "problem z wyszukiwaniem" i zasugerowała użycie 2 funkcji na ślepo które nawet w tym wąskim przypadku nie rozwiązują problemu a co dopiero do szerszego problemu braku wyszukiwania w opisie.
Wg. wcześniejszych zapewnień moderatorów usunęli funkcję bo nikt nie używał i miało działać automatycznie, ale obecnie już jak widać przyznają wprost że kłamali 😂
Dodatkowo odpowiedzi tak zwanych moderatorów sugerują, że mogą oni być jedynie botami opartymi o AI. Ludzie raczej nie zachowują się w taki sposób, bezmyślnie powtarzając w kółko te same formułki, nawet w oderwaniu od sedna konkretnego problemu 😉
To jest nie do wybronienia, pitolenie o filtrach czy wypełnianiu innych parametrów, jest masa innych scenariuszy gdzie szukanie w opisie jest koniecznością a ich pseudo-wyszukiwarka już tego nie robi, wbrew zapewnieniom. Po prostu przekręt abyś za dużo nie sprzedał. Jak rok powisi nie sprzedane to może kupisz promowanie, innej logiki z ich strony w tym nie widzę. To samo w przypadku grupowania ofert, są scenariusze że lepiej korzystać z grupowania, to dobra funkcja ale powinna być jako opcja, a nie przymus, częściej i wygodniej korzystało się bez grupowania. W niektórych przypadkach grupowanie ofert jest uciążliwym koszmarem.
racja zwykłe pitolenie a czemu allegro nie słucha a dlatego że wiekszość wyszukiwań ma teraz takie proporcje :
Grupowanie ofert to jest w ogole patologia jeśli chodzi o opinie użytkowników.
Masz Przedmiot A, który jest kiepski.
Masz Przedmiot B, który jest dobry.
W obu aukcjach te same opinie. Nie podobne. TE SAME z tymi samymi zdjęciami. Bo grupowanie.
" dobra funkcja ale powinna być jako opcja, a nie przymus, "
- długo i ciężko pracowali na to abyś nie miał wyboru i aby to był przymus. To taki mentalny korporacyjny totalitaryzm.
@kolekcjoner608: "Wygląda na to że serwis sam lepiej wie co klientowi jest potrzebne i od kogo ma to nabyć . "
Brawo! Zwąchali, że środki z reklam i prowizji są niczym w stosunku do przejęcia kontroli nad tym co użytkownik kupuje i kto sprzedaje... i tu są te GIGANTYCZNE PIENIĄDZE o których pisałem... - oczywiście zaufanie tysięcy drobnych sprzedających i milionów klientów do serwisu zanurkowało, ale oni postanowili wziąć to na klatę licząc na to, że to świństwo jak usunięcie kluczowej opcji "szukaj w opisie" w dłuższym okresie się im OPŁACI i że jako monopolista który zdominował rynek w polskim internecie wszystko mu wolno.
Z zaufaniem jednak jest tak, że raz utracone baaaaaaardzo trudno odzyskać tylko oni jeszcze o tym nie wiedzą.
To samo pomyślałem. Typowa odpowiedź wygenerowana przez AI. Żenada trochę.
Ja też pracuję w firmie, gdzie muszę od czasu do czasu słuchać skarg i zażaleń od Klientów. I często te zażalenia są nieuprzejme, nierzeczowe albo zwyczajnie głupie. Ale zawsze staram się udzielić odpowiedzi rzetelnie i na temat. A nie na odp*****.
Wiecie co mi sie wydaje? Zaznaczenie opcji szukanie w opisach to byla jedyna droga, zeby wrocic do starego widoku ofert. Byc moze nie umieli go odlaczyc po uzyciu tej opcji, wiec poszli na latwizne zeby sie szybko pozbyc problemu (bo termin cisnal). Po prostu wylali dziecko z kapiela, a wszelkie tlumaczenia ze malo kto uzywal, to mydlenie oczu dla zakrycia ich niekompetencji.
Nigdy do niczego sie nie przyznawaj! Jak cie zlapia za reke, to mow ze to nie twoja reka.
Noo jeżeli faktycznie przy zaznaczeniu tej opcji można było wrócić do starego widoku i nie umieli tego odłączyć/nie zdążyli, to już wszystko jasne. Wyświetlanie połączonych ofert jest priorytetem, bo przynosi największą kasę, reszta się nie liczy.
No ale w takim razie jest jeszcze szansa, że ta opcja wróci, jak im się uda inaczej rozwiązać ten problem (co dla mnie jednak niewiele zmienia, bo gorzej mi utrudnia korzystanie połączenie ofert).
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Szukanie w opisie jest koniecznie WIELOKROTNIE, żeby znaleźć poszczególny produkt. Filtry nie dają takiej możliwości. Przykład? Szukam właśnie oleju Omega 3 z małych ryb.
Wpisywanie czegokolwiek nie daje poprawnej odpowiedzi. Wymieniając rodzaje ryb trafiam na 2 produkty, ale brakuje pozostałych marek albo pojawiają się wszystkie produkty z Omega 3 nie tylko z małych ryb. Nie mam technicznie możliwości znalezienia produktu którego szukam...
BO NIE MOGĘ SZUKAĆ PO OPISIE!
Hehe... a czy to nie dziwne, że jest teraz promocja na smarta i obniżona kwota, od której rzeczony smart działa? Czyżby im nie szło? Może dlatego, że ludzie za cholerę nie mogą znaleźć potrzebnych rzeczy i znajdują, tylko gdzieś indziej?
Czasem przeglądam te fora i ostatnio pojawił się taki temacik:
Najprawdopodobniej nic nie możesz wyszukać, bo pewnie sprzedawcy już nawet nie są wstanie wpisać szczegółów w temacie (np. małe ryby), bo im moderatorzy wycinają lub zmieniają opisy...
No ale kto by z takich rzeczy korzystał jak szukanie w opisie? Przecież miliony użytkowników są dzięki temu szczęśliwsi i znacznie szybciej znajdują i kupują wymarzone produkty - pewnie już w październiku dzięki tym zmianom tą normę 6mln ekstra sprzedanych rzeczy wyrobili.
Szukam gier retro lub akcesoriów do starszych konsol i bez tej opcji nie da się odszukać większości interesujących mnie produktów. Na początku myślałem, ze to jakieś prace konserwacyjne... Jeśli ma to zostać na stałe to zabrali podstawową funkcjonalność tego serwisu.
Oni doskonale o tym wiedzą, ale mają to w nosie. To jest tylko forum, do nikogo te głosy oburzenia nie docierają. Ktoś wziął grubą kasę za zmiany na stronie i teraz do błędu się nie przyzna. Moderatorzy wklejają gotowe formułki, tutaj czy w opiniach na sklepie play typu "wierzymy że przekonasz się do nowego widoku, innego sposobu wyszukiwania" bla bla bla "będzie pan zadowolony".
"Ktoś wziął grubą kasę za zmiany na stronie i teraz do błędu się nie przyzna."
Żeby tu tylko chodziło o przyznanie się do debilnej zmiany polegającej na usunięciu kluczowej i podstawowej opcji "szukaj w opisach"... nie robi się tak wielkiego świństwa przez pomyłkę, nie szkoli się moderatorów aby zakłamywali rzeczywistość i wciskali kit, że te ich kilka parametrów pozwoli tak zawęzić wyniki wyszukiwania, że odnajdziesz szybko szukanych produkt. Nie dociera do nich to, że po zaznaczeniu wszystkich możliwych parametrów czasami trzeba przeszukać dziesiątki stron aby znaleźć konkretny produkt - taka mordęga.
@matdb napisał(a):
Nie dociera do nich to, że po zaznaczeniu wszystkich możliwych parametrów czasami trzeba przeszukać dziesiątki stron aby znaleźć konkretny produkt - taka mordęga.
To tak samo gdy chce się znaleźć najtańszy przedmiot, tyle że to można sobie wytłumaczyć strategią biznesową - w końcu w interesie Allegro nie leży żeby ludzie kupowali jak najtaniej. A funkcja przeszukiwania opisu to może i wróci jeśli im się uda połączyć ją z wyświetlaniem produktów z katalogu... (to by mnie nie zdziwiło, bo w końcu szukanie w opisie różnicy im nie robi).
Podejrzewam że trzeba było pokazać że tną koszty które mogą pokazać od razu i powiedzą że wpływ na przychody minimalny kłamiąc jak tu że niewielka ilość użytkowników korzystała. A faktycznie będzie to kolejny krok degradacji jakości allegro i kolejny gwóźdź do trumny ich dominacji na naszym rynku.