anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie ma opcji Szukaj w opisie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
boismortier
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna. 

oznacz moderatorów
970 ODPOWIEDZI 970
wayne55
#10 Popularyzator

Nic nie stało na przeszkodzie aby mieli kilka opcji wyszukiwania, wg uznania użytkownika, w katalogu, bez katalogu, w opisie lub bez + masa innych filtrów jak dotychczas. Niestety po testach, jak wyłączyli na próbę wyszukiwanie bez katalogu, to polecieli na kasę kosztem użytkowników. Zobaczyli że na oszukiwaniu i manipulowaniu użytkowników - nie mogących wyszukać najtańszych ofert, albo mogący ale dopiero po stracie mnóstwa czasu na przeklikiwanie się (99% rezygnowało) - są w stanie wyciągnąć więcej na wciskanych ofertach. To tylko nakręcało sprzedaż nie tym, co mieli najtaniej i najwięcej sprzedawali, ale takim co wykupują najwięcej promowań, nie mają najtaniej ale za to generują najwięcej zysków dla Allegro, wszystko kosztem wygody i kieszeni kupujących. No i jeszcze te kłamstwa, że to dla naszego dobra. Być może w dłuższej perspektywie stracą więcej niż zyskali, na pewno przestało to być tak bardzo lubianym miejscem do zakupów jak kiedyś. Już na samą myśl o zakupach, zdenerwowanie że pewnie znowu będzie zderzeniu się ze ścianą w wyszukiwarce i że trzeba będzie użyć google zamiast ich wyszukiwarki, no i ciągle w świadomości, mając w pamięci to co kiedyś było fajne - gdzieś ciągle siedzi że ktoś to świństwo nam zrobił specjalnie, dla swoich korzyści a ja mu daję zarobić kupując tu. Niestety, mamy tu zapisane wszystkie dane, karty, jest wiele sklepów w jednym, Allegro kiedyś było bardzo wygodne, teraz jest tylko po części wygodne z w/w powodów, wyszukiwarka wszystko niestety psuje. Inne popularne sklepy / portale niestety nie są w tym lepsze lub nie mają tak szerokiej oferty. Więc dopóki nie wejdzie nic lepszego to trzeba się kisić tutaj.

oznacz moderatorów
dorothy2
#12 Orędownik

Zgodzę się z pierwszą połową Twojej wypowiedzi, ale z końcówką już nie...

@wayne55  napisał(a):

gdzieś ciągle siedzi że ktoś to świństwo nam zrobił specjalnie, dla swoich korzyści a ja mu daję zarobić kupując tu.

Dla mnie to nie do zaakceptowania, więc nie daję im zarobić i nie mam żadnej złości 🙂

@wayne55  napisał(a):

Niestety, mamy tu zapisane wszystkie dane, karty,

A co to za problem podać je wszędzie indziej?

@wayne55  napisał(a):

jest wiele sklepów w jednym, 

To że tak nie ma jak się szuka w całym internecie, to faktycznie jest pewne utrudnienie. Ale nie takie znowu duże... Moja mama potrafi wszystko sobie znaleźć, po tym jak jej powiedziałem że nie ma opcji, na Allegro nic jej więcej nie kupię i ma szukać gdzie indziej i wyobraź sobie, nauczyła się i potrafi 🙂 (a jest 65+), skoro ona może, to każdy może 😉

@wayne55  napisał(a):

Allegro kiedyś było bardzo wygodne, teraz jest tylko po części wygodne z w/w powodów, wyszukiwarka wszystko niestety psuje. Inne popularne sklepy / portale niestety nie są w tym lepsze lub nie mają tak szerokiej oferty. Więc dopóki nie wejdzie nic lepszego to trzeba się kisić tutaj.

Allegro nie jest w ogóle już wygodne dla mnie, bo dla mnie podstawową i najważniejszą jego funkcją było: "tu wyszukuję najtaniej" - teraz jest to niemożliwe, więc nie ma dla mnie już powodu by z niego korzystać.
Oferta na najpopularniejszej polskiej konkurencji na "e" jest faktycznie mniejsza ALE ona jest mniejsza ilościowo, a niekoniecznie jakościowo (w sensie, że tu się produkty i tak powtarzają w setkach egzemplarzy, podczas gdy tam jest to samo ale tylko kilka egzemplarzy). Kilku sprzedających stąd jest i tam i wiele produktów odnalazłem od tych samych sklepów... tylko taniej.

oznacz moderatorów
szneider
#9 Pomysłodawca

To mnie najbardziej wkur..., że nie idzie znaleźć tego czego szukasz, brak jest w wynikach wyszukiwania, albo pokazuje się dosłownie kilka przedmiotów i to nie do końca związanych z danym wyszukiwaniem, a w rzeczywistości jest ich z kilkadziesiąt, zaszytych gdzieś w głębi, gdzie to ich spier... wyszukiwanie nie pokazuje.

oznacz moderatorów
alinoe1
#8 Zapaleniec

Zdarzyło mi się jakiś czas temu kupić na allegro coś, co znalazłem w guglu. Przez wyszukiwajkę allegro nie było opcji tego znaleźć - w jednym oknie miałem otwartą aukcję/ogłoszenie z przedmiotem który mnie interesował (znalezione przez gugla), a w drugim stronę główną allegro gdzie w wyszukiwajkę wpisywałem słowa z tytułu aukcji, opisu, wszystko po kolei.
ANI RAZU wyszukiwajka nie pokazała mi tej aukcji.
Za to pokazywała różny inny syf.
Także tego.

oznacz moderatorów
boismortier
#9 Pomysłodawca

niech się wypowie jakiś inny moderator i uzasadni to jakoś sensownie, bo ta moderatorka nie kuma

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@boismortier nie otrzymasz sensownej odpowiedzi , zwykle zasłaniają się owianą tajemnicą

,, decyzją biznesową ,,

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@boismortier Wypowiedział się już szef moderacji w innym poscie.

oznacz moderatorów
brakestop
#16 Inspirator

...lub przekaże do odpowiedniego działu. Dział nazywa się Amba Fatima.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Przyjemność robienia zakupów tu to już historia . Teraz tylko "wybrani" będą mogli handlować i tylko ich produkty będą podsuwane w wyższych cenach i nie zawsze w odpowiedniej jakości.

oznacz moderatorów
bronzo77
#9 Pomysłodawca

Jakaś stażystka...

oznacz moderatorów
ag70
#9 Pomysłodawca

Innymi słowy: czy jest tam jakiś nie milenials na pokładzie?

oznacz moderatorów
jaros_12
#8 Zapaleniec

@boismortier Cóż nie kuma, ale za to rechocze...

oznacz moderatorów
Jaszczur83
#7 Wielbiciel

Mam wrażenie, że cała polityka Allegro zaczyna polegać na tym by kupować szybko i bez większego zastanowienia to co nam podsuną. Bardziej świadomi klienci lub dawanie narzędzi klientom do budowana takiej świadomości to mniejsze zyski.

oznacz moderatorów
JohnX
#8 Zapaleniec

Ależ to oczywiste, przynajmniej dla tych którzy patrzą na problem w nieco szerszej perspektywie niż jedynie własnego punktu widzenia. Sprzedawcy i kupujący mogą wylewać tu swoje żale, ale nic to nie zmieni gdyż obecny profil działalności Allegro nie służy zaspokajaniu potrzeb tych grup. My jesteśmy jedynie środkiem do realizacji celu, którym jest zadowolenie akcjonariuszy tej korporacji przez maksymalizacje zysku. Widocznie dla zarządzających tym bajzlem tańsze i łatwiejsze jest pompowanie mózgów mało wymagających klientów bzdurnymi materiałami marketingowymi i promocjami, niż mozolna praca przy obsłudze bardziej wymagających operacji.

Mam nieco naiwną i cichą nadzieję, że ostatnie spadki notowań akcji Allegro na giełdzie, zmuszą kogoś do przeanalizowania "strategii rozwoju" i znalezienia lepszych rozwiązań na przyszłość niż kopiowanie chińskich i amerykańskich rozwiązań z tej samej branży.

Dla bardziej wymagających użytkowników tego portalu, na tą chwilę nie pozostaje nic innego, jak przeniesienie się w poszukiwaniu ciekawych lub specyficznych ofert do konkurencji, która zapewne chętnie przejmie sporą część dotychczasowych użytkowników gnijącego Allegro.

oznacz moderatorów
szymela54
Maestra

@boismortier Znowu nie ma nie ma? Jak nie ma, jak jest Nie ma?

Ale żarty😉 na bok. Tej opcji nie ma, tak jak wielu innych potrzebnych. To i użytkowników zapewne coraz bardziej "nie ma". Też mnie ciekawi ten "niewielki procent" (w którym i ja się mieszczę).

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@boismortier Opcja „szukaj też w opisach ofert” jest funkcją, którą udostępniliśmy w przeszłości, gdy nasza wyszukiwarka nie uwzględniała jeszcze wszystkich parametrów.

Aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając: parametry, tytuły, kategorie, słowa kluczowe. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator

@N_Nitka28 "Bardzo dobrze, ale nie na temat" - jak mawiała moja pani od polskiego. 

"Aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając: parametry, tytuły, kategorie, słowa kluczowe" - ale nie przeszukuje opisów, a o tym jest ten wątek 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
ag70
#9 Pomysłodawca

Mój niegdysiejszy ćwiczeniowiec od algebry liniowej, kiedy student na zajęciach opowiadał jakieś bzdury, miał zwyczaj zwyczaj cierpliwie słuchać a na koniec podsumowywał: "Niesamowite! I Pan sam to wymyślił?" 🙂

oznacz moderatorów
boismortier
#9 Pomysłodawca

robicie na przekór - podług siebie a nie w trosce o klienta, a wypowiedź owijacie w bawełnę. 

OPCJA PRZEGLąDANIE OPISU MA WRócić, bo to jest dobre, OK?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@boismortier to że nam to nie pasi i wiemy jak to działa, uwierz mi że 14 000 użytkownikom nie robi to żadnej różnicy, żyją allegro, wierzą że allegro oznacza "super oferta" najlepszy towar i kupują nie zagłębiając się ile przepłacają 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów