Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj w przeglądarce zobaczyłam promocję "zgarnij kupon 15 zł za pobranie aplikacji". Dzisiaj pobrałam aplikację i nie widzę żadnego kuponu. Czy ktoś coś wie na ten temat?
Dzień dobry! @2980552u kupon jest już na Twoim koncie.
Dzień dobry,
W dniu dzisiejszym pobrałam aplikacje, ale nie mam kuponu do wykorzystania.
Dzień dobry @edytaa92 działam w tej sprawie.
Dzień dobry,
Już znalazłam, dziękuję;)
Dzień dobry, również mam podobny problem z kuponem za zainstalowanie aplikacji, w zakładce z kuponami ni się nie pojawiło,
@Julka2701 kupon jest już na Twoim koncie.
Pomimo zainstalowania aplikacji nie pojawił się kupon. Podobny problem jak u innych użytkowników
A kiedy zainstalowałeś i czy po zalogowaniu do apki sprowadzałeś w powiadomieniach?
Dzisiaj rano. W powiadomieniach ani w kuponach nic nie ma
@Client:113628600 kupon już jest na Twoim koncie.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Również nie widzę kuponu na moim koncie
@mizderr Kupon należy odebrać samodzielnie po zalogowaniu się do aplikacji.
Dzień dobry, nadal nie otrzymałem 15zł za logowanie w aplikacji mobilnej. Czy można prosić o wyjaśnienie. Pozdrawiam
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@huckinnncharlie Kupon jest już na Twoim koncie.
Dzień dobry,
niestety ja również nie widzę kuponu a wszystkie warunki spełniam.
Uprzejmie proszę o odpowiedź.
@Client:25451624 Widzę, że już odebrałaś kupon w aplikacji i dziś go wykorzystałaś przy zakupach. 😊
Dzień dobry, gdzie znajduje się ten kupon? Nie widzę go nigdzie na moim koncie
@darianna91 Widzę, że kupon za zainstalowanie aplikacji wykorzystałaś 10 grudnia przy zakupach i na koncie masz dostępny drugi kupon za pierwszy zakup w aplikacji - ważny do 17 grudnia.
Witam, również nie pojawił się u mnie kod na 15 zł po zainstalowaniu aplikacji
Dzień dobry, u mnie podobny problem - specjalnie ściągnęłam aplikację, ale kuponu nie ma:)