Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Dzień dobry. Przestała chłodzić lodówka Bekov(zakup od 13.06.2023). Zgłosiłam to do kupującego o reklamacje na gwarancji drogą mailową i rozpoczęłam dyskusje. Minęło dwa tygodnie oczekiwań. Rodzinie z dwójką dzieci ciężko poradzić sobie bez lodówki więc lodówka została naprawiona we własnym zakresie ( serwis nie obsługuje napraw gwarancyjnych) i zapłaciłam. Pytanie: zakończyć teraz dyskusje jak nierozwiązaną?
@Client:53345728 reklamacja z tytułu gwarancji czy rękojmi?
Z tytułu gwarancji
Cześć, @Client:53345728. Z Dyskusji wynika, że sprzedający dzisiaj, do 23:59, powinien wydać decyzję reklamacyjną. Poproszę doradcę o wsparcie w trwającej Dyskusji.
To co korzystasz jednocześnie z dwóch sposobów reklamacji?
@MiMary a jeśli gwarantem nie jest sprzedawca ? to reklamacja źle skierowana + naprawa we własnym zakresie ( błąd konsumenta )
Gwarantem w przypadku produktów Beko, jest Beko SA. Gwarancja udzielana jest nabywcy końcowemu (sprzedawca nie jest stroną w procesie gwarancji).
A samodzielna naprawa anuluje gwarancje.
Reklamacje z tytułu gwarancji należy zgłaszać pod nr podany w karcie gwarancyjnej (222 50 14 14).
@Client:53345728 kto udzielił Gwarancji ( producent czy sprzedawca ) jak producent to dane masz w karcie gwarancyjnej, a sprzedawcy należy złożyć reklamację z tytułu niezgodności z umową 😞
Naprawa we własnym zakresie bez zgody sprzedawcy = odrzucenie reklamacji 😞
ale fikołki umysłowe - kupujący naprawił sprzęt poza systemem rękojmi czy gwarancji i sugeruje, że nie rozwiązał problemu - takie akcje tylko na allegro
internetu wam zabrakło ? ciężko było wpisać w gógle frazy "serwis beko" w Polsce?
@Client:44052296 przecież Kupująca tylko dyskutowała