anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę wybrać darmowej dostawy Automat Pocztex

MAMY ROZWIĄZANIE!
Willdorn
#7 Wielbiciel#

W tej ofercie jest dostępna darmowa przesyłka, jednak kiedy wybieram dostawę/punkty Pocztex, nie pokazują mi się żadne do wyboru, dlaczego? Oczywiście mam w okolicy kilka takich punktów...w ogóle, na całej mapie nie pokazuje się żaden. Przy wyborze inpost/orlen paczka itd. pokazuje się masa 😞

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Willdorn Nie udało mi się odtworzyć opisywanego przez Ciebie problemu. Proszę, sprawdź, czy problem występuje również w innej przeglądarce. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
rpm63
#7 Wielbiciel#

Mam to samo. Od wczoraj próbuję kupić od użytkownika landofbook_pl. Zmieniałem przeglądarki, próbowałem i mobilnie i komputerem stacjonarnym. Ciągle to samo, mapka nie pokazuje automatów pocztex

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@rpm63 

LEW433_0-1730221024124.png

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Willdorn bo padłeś ofiara testów https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/nie-pokazuje-wyboru-paczkomatu-inpost-prz... gdzie jedyne co możesz wybrać to pewnie Allegro Delivery 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
elemssj
#8 Zapaleniec#

Trochę mi się nie spina tu coś. Smarta co prawda nie ma, ale w pojedynczych ofertach sprzedawca podaje darmową wysyłkę do automatu pocztex, no więc wyświetla się dostawa zero zł.

elemssj_0-1730229276611.png

A po przejściu dalej

elemssj_1-1730229527392.png

Darmowy pocztex znika i zostają tylko jakieś absurdalne kwoty za wysłanie dwóch książek. Słabo trochę, szczególnie, że można się zagapić sugerując poprzednim ekranem.

Żeby nie było, dla wielu sztuk pocztex też jest za friko 🙂 Szkoda, że nie istnieje

elemssj_0-1730229765341.png

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@elemssj @Willdorn Wyjaśniamy to z przewoźnikiem. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Chwila połączyliście wątki i teraz Mi tak odpisujesz?

oznacz moderatorów
Willdorn
#7 Wielbiciel#

Dzięki, czekam z niecierpliwością na rozwiązanie problemu.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@elemssj  daj linki do aukcji, bo nie widzimy obrazków

oznacz moderatorów
msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Willdorn @rpm63 @elemssj i pozostali - tutaj znajduje się stosowny komunikat przewoźnika:

https://www.pocztex.pl/modernizacja-urzadzen-pocztex-automat/

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
wierietiew
#8 Zapaleniec#

Czy te aukcje w ogóle są zgodne z regulaminem? Już kiedyś były takie cwaniaczki co dawali darmową przesyłkę na Czechy a wszystko inne było w zawyżonych cenach. Jest chyba punkt regulaminu, że cena za przesyłkę powinna być zgodna z realnymi kosztami.

oznacz moderatorów
AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

A gdzie widnieje informacja od Allegro o takiej sytuacji?

oznacz moderatorów
KrzepkiRadek
#9 Pomysłodawca#

Nie zdziwiłbym się, gdyby poczta nie poinformowała partnerów o tej awarii. Nawet nie pofatygowali się, żeby wpisać w komunikacie datę przywrócenia działania... No ale tych maszyn jest pewnie ze 100 w skali kraju 😁

oznacz moderatorów
PIKeRn
#10 Popularyzator#

1. To nie awaria tylko modernizacja - całkowicie zmieniają backend, aczkolwiek takie wyłączenie całej usługi na kilka dni to kpina. 

2. Automatów w zeszłym miesiącu było 1300, więc jakim cudem teraz miałoby być 100?

EDIT: O przepraszam, tuż przed modernizacją było niemal 1600 - brakowało jednego. Co ciekawe, spora część (z 15%?) niedostępna na Allegro - chyba nie za często pobierają listę nowych punktów.Zrzut ekranu 2024-10-30 134921.png

oznacz moderatorów
gofruuus
#2 Obserwator#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

chciałem kupić książkę, która ma w ofercie darmową dostawę pocztex. Jednak na etapie potwierdzania zamówienia / koszyka  nie ma możliwości wyboru takiej dostawy.

Z czego to wynika? Przykładowo wszystkie rzeczy od tego sprzedawcy:

https://allegro.pl/oferta/puzzle-1000-uroczy-zakatek-trefl-10297-13344153212

Jak zamówić coś z dostawą pocztex?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@gofruuus Poczta Polska wyłączyła możliwość nadawania i odbierania przesyłek do swoich automatów. Tutaj znajdziesz informacje na ten temat.

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Tomas8383
#7 Wielbiciel#

Do tej pory nie idzie skorzystać z tej jakże często darmowej dostawy do automatów pocztex a co najdziwniejsze naliczają się jakieś absurdalne opłaty za dostawę od niektórych sprzedawców tzn np przy próbie zakupu książek dostawa jest naliczana za każdą z nich. Jeszcze nigdy z takim czymś się nie spotkałem. Ponoć jest modernizacja automatów pocztexu tylko poczta nie podaje do kiedy to potrwa...

oznacz moderatorów
wierietiew
#8 Zapaleniec#

Te absurdalne kwoty to nie kwestia poczty tylko sposób na golenie nieuważnych klientów - ci sprzedawcy specjalnie mają tak poustawiane cenniki dostaw. Niestety - allegro nie jest zainteresowane uporządkowaniem tego. 

oznacz moderatorów