Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W tej ofercie jest dostępna darmowa przesyłka, jednak kiedy wybieram dostawę/punkty Pocztex, nie pokazują mi się żadne do wyboru, dlaczego? Oczywiście mam w okolicy kilka takich punktów...w ogóle, na całej mapie nie pokazuje się żaden. Przy wyborze inpost/orlen paczka itd. pokazuje się masa 😞
@Willdorn Nie udało mi się odtworzyć opisywanego przez Ciebie problemu. Proszę, sprawdź, czy problem występuje również w innej przeglądarce.
Mam to samo. Od wczoraj próbuję kupić od użytkownika landofbook_pl. Zmieniałem przeglądarki, próbowałem i mobilnie i komputerem stacjonarnym. Ciągle to samo, mapka nie pokazuje automatów pocztex
@Willdorn bo padłeś ofiara testów https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/nie-pokazuje-wyboru-paczkomatu-inpost-prz... gdzie jedyne co możesz wybrać to pewnie Allegro Delivery 😄
Trochę mi się nie spina tu coś. Smarta co prawda nie ma, ale w pojedynczych ofertach sprzedawca podaje darmową wysyłkę do automatu pocztex, no więc wyświetla się dostawa zero zł.
A po przejściu dalej
Darmowy pocztex znika i zostają tylko jakieś absurdalne kwoty za wysłanie dwóch książek. Słabo trochę, szczególnie, że można się zagapić sugerując poprzednim ekranem.
Żeby nie było, dla wielu sztuk pocztex też jest za friko 🙂 Szkoda, że nie istnieje
Chwila połączyliście wątki i teraz Mi tak odpisujesz?
Dzięki, czekam z niecierpliwością na rozwiązanie problemu.
@elemssj daj linki do aukcji, bo nie widzimy obrazków
@Willdorn @rpm63 @elemssj i pozostali - tutaj znajduje się stosowny komunikat przewoźnika:
https://www.pocztex.pl/modernizacja-urzadzen-pocztex-automat/
Czy te aukcje w ogóle są zgodne z regulaminem? Już kiedyś były takie cwaniaczki co dawali darmową przesyłkę na Czechy a wszystko inne było w zawyżonych cenach. Jest chyba punkt regulaminu, że cena za przesyłkę powinna być zgodna z realnymi kosztami.
A gdzie widnieje informacja od Allegro o takiej sytuacji?
Nie zdziwiłbym się, gdyby poczta nie poinformowała partnerów o tej awarii. Nawet nie pofatygowali się, żeby wpisać w komunikacie datę przywrócenia działania... No ale tych maszyn jest pewnie ze 100 w skali kraju 😁
1. To nie awaria tylko modernizacja - całkowicie zmieniają backend, aczkolwiek takie wyłączenie całej usługi na kilka dni to kpina.
2. Automatów w zeszłym miesiącu było 1300, więc jakim cudem teraz miałoby być 100?
EDIT: O przepraszam, tuż przed modernizacją było niemal 1600 - brakowało jednego. Co ciekawe, spora część (z 15%?) niedostępna na Allegro - chyba nie za często pobierają listę nowych punktów.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
chciałem kupić książkę, która ma w ofercie darmową dostawę pocztex. Jednak na etapie potwierdzania zamówienia / koszyka nie ma możliwości wyboru takiej dostawy.
Z czego to wynika? Przykładowo wszystkie rzeczy od tego sprzedawcy:
https://allegro.pl/oferta/puzzle-1000-uroczy-zakatek-trefl-10297-13344153212
Jak zamówić coś z dostawą pocztex?
Do tej pory nie idzie skorzystać z tej jakże często darmowej dostawy do automatów pocztex a co najdziwniejsze naliczają się jakieś absurdalne opłaty za dostawę od niektórych sprzedawców tzn np przy próbie zakupu książek dostawa jest naliczana za każdą z nich. Jeszcze nigdy z takim czymś się nie spotkałem. Ponoć jest modernizacja automatów pocztexu tylko poczta nie podaje do kiedy to potrwa...
Te absurdalne kwoty to nie kwestia poczty tylko sposób na golenie nieuważnych klientów - ci sprzedawcy specjalnie mają tak poustawiane cenniki dostaw. Niestety - allegro nie jest zainteresowane uporządkowaniem tego.