Allegro /Kolekcje i sztuka /Design i Antyki /Pozostałe
W tej kategorii twa proceder sztucznego nabijania 5/5 przez boty, dziwne licytacje i wykorzystywanie systemu allegro jak i kupujących przeciwko nim. Mm na to twarde dowody i powiązania które sięgają kilka lat do tyłu.
@MiMary Prosił bym o kontakt
@gdvorek Przepraszam że tak oznaczam, ale nie chce by temat zaginą został zignorowany...
Cześć, @Client:45224009. Czy możesz przesłać przykłady i przesłanki świadczące o niedozwolonym podbijaniu cen w licytacjach?
Mogę ale na scenach są dane mogę też podać dane 4 sprzedawców którzy stosują te same taktyki mam podesłać to tu ?
Czy mogę wysłać dokładną nazwę akcji którą wystarczy wpisać w wyszukiwarkę główna ?
@MiMary Jak wysłać wiadomość prywatą to moje pierwsze zgłoszenie.
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Przepraszam za takie pingowanie nie robię tego dla zabawy, problem istniej i jest durzy... na oko przynajmniej 4 sprzedawców stosuje te same metody... 3 mam potwierdzonych mimo skromnych możliwości jako kupujący.
Na poparcie mojego zgłoszeni zamieszczam to nie ma tu danych osobowych, wystarczy sprawdzić opinie, historie i akcję sygnatury czasowe, a takich kont w tym dziale jest więcej.
To tylko przykłady a mam tego więcej...
Co konkretnie Twoim zdaniem wskazuje na 'machlojki'? bo z tych screenów nic nie wynika.
Jest zbyt wiele przypadków widzisz nie mogę podać nazw... wejdź na kategorie poszukaj IPad... aukcja trwa zobacz profil sprzedawcy i jego aukcje komentarze ten proceder jest robiony tak by działał w szarej strefie i był niewidzialny...
@Client:45224009 Prześlij dokładny opis zaobserwowanych praktych wraz z przykładami ofert oraz danymi sprzedających i klientów na adres: spolecznosc@allegro.pl. W treści wiadomości podaj link do tego wątku z Gadane.
Jasne a mogę wiedzieć co będzie działo się z tym tematem ?
@Client:45224009 No poszukałem ale nadal nie wiem na czym opierasz swoje oskarżenia?
To że Ci sami użytkownicy licytują ten sam rodzaj towaru i jeszcze wystawiają za to opinie - na przykładzie tego Playboya? 😉
Już mówię chodzi o to że jest wiele kont stosujących ten sam model tzw: zła kategoria tak by akcja była ale nie była zbyt widoczna błędy, niskie ceny i cała chmara botów... wystarczy sprawdzić kilka akcji i je ze sobą zestawić przykład wyżej te "świerszczyki... 7 akcji na każdej ta sama osoba startowała od 1 zł... dokładnie co 30s... aukcja.... może bym uznał za przypadek ale wystarczy wczytać się w komentarze poobserwować aukcje i obraz sam się pojawia.
Jaki to proceder sztucznego nabijania ocen, zaniżonych cen by nabijać komentarze jak i sztuczne podbijanie by naciąć klienta tak by nie zauważył . @komis-bell Widziałeś ipada dobrze to kto z 12 letnim stażem wystawia go w kategorii PRL ? I dlaczego same licytacje ? a to tylko przykłady...
@Client:45224009 Nie twierdzę że nie masz racji. Może masz, może nie masz.
Wziąłeś pod uwagę, że ten sprzedający może mieć po prostu stałych klientów?
Ma w ofercie asortyment dosyć specyficzny więc i klienci specyficzni - tzn. wąskie grono.
Tak a takich sprzedawców znalazłem czterech i te sam schemat... ta sama kategoria dalej to przypadek ?
Dodam że konto nawet nie jest powiązane z profilem firmowym na FB gdzie jest 1.6k obserwujących tak sprzedawcy nie zależy na sprzedaży...
Jasne ale licytować 7 pod rząd co 30 sekund kiedy do końca jest 7 dni ... ta jasne... a ja latem na miotle...
Allegro dostało dokładne dane... i tak traktuje temat poważnie.