anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z przesyłką pobraniową

kaliciakpiotr
#8 Zapaleniec#

Może ktoś mi pomorze od 1 mc nie mogę rozwiązać prostego problemu z allegro. Miałem nadane dwie pufy za 604 zł łącznie. Sprzedawca nadał dwie przesyłki i system allegro ustawił przypadkiem pobranie za dwie czyli łącznie 1208zł pokazałem kurierowi aukcji i wydał mi dwie paczki bo myślałem że szybko się to wyjaśni. Od mc się odbijam kontakt  mailowy  telefoniczny ze sprzedawcą i allegro i oni nie potrafią tego rozwiązać a allegro ciągle chce od UPS pieniądze.  Chce rozwiązać sytuację bo szkoda mi kuriera którego już nawet straszą zwolnieniem. Macie pomysł jak ten problem rozwiązać. Ja już myślałem zgłosić sprawę do prokuratury i mediów bo oficjalne kanały zawiodły

oznacz moderatorów
65 ODPOWIEDZI 65

Client:35386082
#13 Ambasador#
oznacz moderatorów

kaliciakpiotr
#8 Zapaleniec#

ja już zleciłem przygotowanie prawnikowi zawiadomienia do prokuratory a teraz pisze maila do różnych redakcji. To jest prosty problem do rozwiązania a kurier stracił premię a teraz mają go zwolnić do piątku jak tematu nie załatwi

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

nie system allegro ustawil 2 pobrania tylko psrzedawca generujacy etykiety się nie połapał. 

też mi się przytrafiło

czemu kurier ma być zwolniony? on pobrał to co do niego należało wg etykiety. co wyście wszyscy nakręcili?

Ja zwracałam klientowi przelewem na wskazane konto bo zdecydował się opłacić 2 razy.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Monika__L  bo kurier miał pobrać 1208zł, a pobrał 604zł, nie powinno go interesować co było napisane w aukcji

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Oczywiście że tak

to czemu ma dostać bęcki?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Monika__L  bo w kasie UPS brakuje 604zł

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

A czyli on nie wykonał całego  zlecenia COD bo ktoś mu pokazał coś w telefonie.

to nadal nie rozumiem- czy sprzedawca robił jakieś wyjaśnienia z prsewoznikiem? I na czym ma polegać pomoc allegro? Oni tylko mieli skojarzyć sprzedawcę z kupującym 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

eeeee....coś mi tu nie kuka , kurier nie zostawiłby paczek jakby nie otrzymał pełnej zapłaty, UPS ? ...nie! tu coś innego jest grane .

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Monika__L  myślę, że sprzedawca jest mało zainteresowany tą sytuacją, bo chciał 604 i dostał 604

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Uhm ale ja bym się pofatygowała z napisaniem jakich wyjasnien

inaczej- a jakby zapłacić te 604 do UPS a UPS do sprzedawcy a nastepnie odzyskanie od sprzedawcy? 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Monika__L  tak było by najlepiej, wówczas można prosić Allegro o zwrot nadpłaconej kwoty od sprzedawcy

oznacz moderatorów

kaliciakpiotr
#8 Zapaleniec#

a na tym inteligentko że sprzedawca korzystał z przesyłki allegro. Wydrukował etykiety a zostały wygenerowane z błędem bo ustawione były dwa pobrania .  Więc za przesyłkę i etykiety odpowiada allegro.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

No to na pewno moderatorki zaraz zwrócą środki uff

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Monika__L  A może będą zwolnione za to że źle były wydrukowane etykiety?

Zaczyna mi się to coraz bardziej podobać, zawsze są winni ci co cokolwiek usiłują zrobić, naprawić.

A ci którzy zepsuli  teraz śmieją się z  frajerów i liczą kasę ile na tym zarobili. Tylko że te zarobki jakoś kiepsko rosną,  należy się liczyć z kolejnymi spadkami akcji.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@kaliciakpiotr W zasadzie to przez Ciebie, miał tyle i tyle za poranie  a Ty mu nie zapłaciłeś, nie zgadzało się z ofertą, nalezało odmówić przyjęcia paczki i tyle, Albo należało odebrać zapłacić i reklamować u sprzedającego, to sprzedajacy źle wysłał a Ty nie opłaciłeś więc kurier zostanie (jak zostanie) zwolniony przez Ciebie.

oznacz moderatorów

kaliciakpiotr
#8 Zapaleniec#

czy ty jesteś normalny? winne jest allegro bo źle przypisało etykiety a dwa uważasz że taki błąd wyjaśnia się 1 mc.   Takie rzeczy powinny być załatwiane 1 dzień

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

To załatw w 1 dzień skoro takie proste?!

oznacz moderatorów

kaliciakpiotr
#8 Zapaleniec#

monika to jest proste ty z pokolenia Z?

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

X

oznacz moderatorów