anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie o zwrot

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:59372412
#9 Pomysłodawca

Zamówiłam chyba 30 maja wkładki samoprzylepne beżowe cienkie i mocne skóra naturalne roz. 43 dla kogoś, ale sposób dostawy musiałam zmienić więc produkt został anulowany przed wysyłką i zamówiłam ten produkt jeszcze raz taki sam  w odpowiedni sposób dostawy, niby pisze że jutro dostawa ale produkt nie został jeszcze nadany. Czy można sprawdzić czy tamte  wkładki dojdą jutro i co bedzie z tamtym zwrotem. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:59372412 anulowałeś czy zwróciłeś? Ogólnie to przedmiot nie jest Twój i nie powinieneś go już odbierać.

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Nie było napisu anuluj tylko zwróć zakup możesz to zrobic teraz przed wysyłką lub po odebraniu do 14 dni i nacisłam zwróć, pierwszy raz w życiu musiałam tak zrobic zwróciłam przed wysyłką, co teraz z tym będzie

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

A drugie takie same z odpowiednia formą dostawy zamówiłam i pisze ze dostawa ma byc jutro. Ale nie została jeszcze nadana. 

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#15 Entuzjasta

To co widzisz to jest przewidywany czas dostawy, nie gwarantowany... JEŚLI chcemy sprawdzić jaki czas określił sprzedający, że wyśle towar musimy wejść w zakładkę dostawy i na dole powinno być napisane 😉 

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:59372412 dla zamówienia z 30 maja jest zgłoszony zwrot, a sprzedający jeszcze nie zlecił zwrotu pieniędzy. Czy kontaktowałaś się może z nim w sprawie zwrotu? Jeśli nie, to zachęcam żeby dać mu znać. 😊

Natomiast dla wkładek zamówionych 2 czerwca, przewidywany czas dostawy jest na 6 czerwca. Gdy sprzedający przygotuje paczkę to wyświetlimy wtedy informacje o przesyłce. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Tak napisałam do sorzedawcy i czekam na odpowiedź , ale z ciekawości, musiałam tu napisać żeby byc spokojniejsza. Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wcześnie jeszcze. Sprzedawcy wysyłają na ostatnią chwilę , bo inaczej algorytm Allegro zaczyna przewidywać wcześniejszy czas dostawy niż gwarantuje sprzedawca. Pewnie jeszcze wyśle.

Przykładowo wysyłam dziś do 11:00. Wyślę, po południu wpadnie parę paczek. Wrzucę je do paczkomatu, akurat kurier ma dzień dobroci i zabierze je o 17-18. Allegro zaczyna wydłużać przewidywany czas dostawy i następnym razem np klientom kupującym o 15stej wyświetlą dostawę na jutro. Akurat tego dnia kurier dnia dobroci nie ma i zabiera dopiero następnego. Według Allegro to wina sprzedawcy i ma się dogadywać z kupującym. Choć ja w ustawieniach mam cały czas 11 i nie mam wpływu na wyświetlenia Allegro. Tym sposobem zamiast szybciej wysyłamy paczki wolniej, by uniknąć przekłamywania przewidywanego czasu. 

Nie jesteś pewna to spytaj sprzedawcę.