anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie o zwrot

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:59372412
#8 Zapaleniec#

Zamówiłam chyba 30 maja wkładki samoprzylepne beżowe cienkie i mocne skóra naturalne roz. 43 dla kogoś, ale sposób dostawy musiałam zmienić więc produkt został anulowany przed wysyłką i zamówiłam ten produkt jeszcze raz taki sam  w odpowiedni sposób dostawy, niby pisze że jutro dostawa ale produkt nie został jeszcze nadany. Czy można sprawdzić czy tamte  wkładki dojdą jutro i co bedzie z tamtym zwrotem. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:59372412 anulowałeś czy zwróciłeś? Ogólnie to przedmiot nie jest Twój i nie powinieneś go już odbierać.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Nie było napisu anuluj tylko zwróć zakup możesz to zrobic teraz przed wysyłką lub po odebraniu do 14 dni i nacisłam zwróć, pierwszy raz w życiu musiałam tak zrobic zwróciłam przed wysyłką, co teraz z tym będzie

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

A drugie takie same z odpowiednia formą dostawy zamówiłam i pisze ze dostawa ma byc jutro. Ale nie została jeszcze nadana. 

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

To co widzisz to jest przewidywany czas dostawy, nie gwarantowany... JEŚLI chcemy sprawdzić jaki czas określił sprzedający, że wyśle towar musimy wejść w zakładkę dostawy i na dole powinno być napisane 😉 

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:59372412 dla zamówienia z 30 maja jest zgłoszony zwrot, a sprzedający jeszcze nie zlecił zwrotu pieniędzy. Czy kontaktowałaś się może z nim w sprawie zwrotu? Jeśli nie, to zachęcam żeby dać mu znać. 😊

Natomiast dla wkładek zamówionych 2 czerwca, przewidywany czas dostawy jest na 6 czerwca. Gdy sprzedający przygotuje paczkę to wyświetlimy wtedy informacje o przesyłce. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Tak napisałam do sorzedawcy i czekam na odpowiedź , ale z ciekawości, musiałam tu napisać żeby byc spokojniejsza. Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Wcześnie jeszcze. Sprzedawcy wysyłają na ostatnią chwilę , bo inaczej algorytm Allegro zaczyna przewidywać wcześniejszy czas dostawy niż gwarantuje sprzedawca. Pewnie jeszcze wyśle.

Przykładowo wysyłam dziś do 11:00. Wyślę, po południu wpadnie parę paczek. Wrzucę je do paczkomatu, akurat kurier ma dzień dobroci i zabierze je o 17-18. Allegro zaczyna wydłużać przewidywany czas dostawy i następnym razem np klientom kupującym o 15stej wyświetlą dostawę na jutro. Akurat tego dnia kurier dnia dobroci nie ma i zabiera dopiero następnego. Według Allegro to wina sprzedawcy i ma się dogadywać z kupującym. Choć ja w ustawieniach mam cały czas 11 i nie mam wpływu na wyświetlenia Allegro. Tym sposobem zamiast szybciej wysyłamy paczki wolniej, by uniknąć przekłamywania przewidywanego czasu. 

Nie jesteś pewna to spytaj sprzedawcę. 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów