Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
Tak właśnie przypuszczałam, dziękuję za potwierdzenie.
Hej, a mogę wiedzieć z jakiej oferty dostałaś? Bo dziś to samo miałam i chyba jestem w placy 600 zł.
Z konta zeszło a przy płatności wyszedł błąd.
I przy transakcji blik na koncie widnieje Blik Bankomat 😕🤦🏼:płeć_żeńska:
Basen bestwaya na kwotę 600zl, posiadam większy i wiem ile kosztuje, dlatego zastanowila mnie cena, była dużo za niska, chociaż sama też czasem pozbywam się rzeczy po kosztach, ale tutaj była duża różnica w cenie.
@magbor21 Prawdopodobnie dałaś sie oszukać na 600 zł, oszust pobrał kasę z bankomatu, zlokalizowanie go będzie raczej niemożliwe.
Płatność blikiem to ułatwienie, ale trzeba pamiętać: "Kto szybko płaci ten dwa razy płaci". Przysłowia są mądrością.
Takie przypadki tzn. wiadomości należy zgłaszać mailem na adres cert@cert.pl a jeśli dotyczą Allegro to można również phishing@allegro.pl
Super, że można gdzieś zgłaszać i dzięki za namiar, myslalam, że nic się z tym nie da zrobić. Współczuję, że ktoś stracił i to niemałą kase.
Niestety tak się stało..
Wypłacone w bankomacie w Warszawie. Nie dawało mi to spokoju zadzwonił do banku.
Nie spodziewałam się że allegro dopuszcza takie przekręty.
@magbor21 ale to nie strona allegro lokalnie tylko łudząco podobna. Domena się nie zgadza
@magbor21 Nie klikajcie w podesłane linki, bo mogą być pod napięciem 😉
Nauczcie się czytać domeny - oto prawdziwy adres (allegrolokalnie jest z przodu na wabia) :
Nazwa domeny | p24-v9q9c8x.pl |
---|---|
Stan | Aktywna w DNS [REGISTERED] |
Utworzona | 2024.06.23 13:40:51 |
Ostatnia modyfikacja | 2024.06.23 13:42:43 |
Koniec okresu rozliczeniowego | 2025.06.23 13:40:51 |
Nazwy serwerów | alfred.ns.cloudflare.com connie.ns.cloudflare.com |
Abonent | dane niedostępne |
Rejestrator | Hosting Concepts B.V. Spaces Business Centre Hofplein 20 3032 AC Rotterdam Holandia/The Netherlands +31103100800 support@openprovider.com |
Dzięki mimo wszystko za odpowiedzi.
Ten pierwszy raz musial i spotkać mnie 😔
Zgłoś w banku, na policji i gdzie się da. Może odzyskamy kasę.. ✊
Bądźcie ostrożni, Hej
@magbor21 Ani allegro ani nikt nie uchroni ludzi od niesprawdzania i nieczytania domeny w którą klikają...
Niestety ale ludzie ciągle za bardzo wierzą w okazje i liczą że zaoszczędzą a tak niestety nie jest.
Tak zwana Polska promocja
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Potrzebuję weryfikacji tego przedmiotu i czy jest ono bezbieczne i podlega zwroty pieniędzy w razie czego https://allegrolokalnie.3398.pl/oferta/l/Apple-iPhone-12-Pro-Max-256gb-na-gwarancji-528413610?id=4f1...
@Client:88310867 To nie jest link do Allegro Lokalnie. Nie polecam zakupów z tego linku, bo zapewne zostaniesz oszukany
@Client:88310867 poczytaj co to jest domena 3398.pl i co to jest subdomena allegroloklanie. 3398.pl widzisz już różnicę ? to fałszywa strona !!!
@Client:88310867 Nie wszystko złoto co się świeci i nie wszystko allegrolokalnie co ma gdzieś w adresie allegrolokalnie. To jest domena 3398.pl
Nazwa domeny | 3398.pl |
---|---|
Stan | Aktywna w DNS [REGISTERED] |
Utworzona | 2024.06.24 15:24:01 |
Ostatnia modyfikacja | 2024.06.24 15:36:24 |
Koniec okresu rozliczeniowego | 2025.06.24 15:24:01 |
Nazwy serwerów | ariadne.ns.cloudflare.com mcgrory.ns.cloudflare.com |
Abonent | dane niedostępne |
Rejestrator | Hosting Concepts B.V. Spaces Business Centre Hofplein 20 3032 AC Rotterdam Holandia/The Netherlands +31103100800 support@openprovider.com |
Witam dziś zakupiłam kierownicę była wystawiona na **piiip** chciałam bezpieczny zakup więc pani wysłała mi link że ma wystawiona na allegro lokalnie i niby wszystko ok strona identyczna jak allegro lokalnie kliklam kup teraz normalnie zapłaciłam blikiem i po zakupie skaplam się że coś jest nie tak odbiorca w banku wydał mi się dziwny,po za tym nie ma już kontaktu ze sprzedającym podkresle że aukcja jest dalej ale nie da się wejść w czat czy w tym wypadku zadziała allegro protekt nie ma przedmiotu w kupionych to też jest dziwne ???
@st76 Nie zadziała bo to nie był link do allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro.
Podałaś BLIK i ktoś wypłacił sobie kasę w bankomacie.
Zostałaś oszukana.
Możesz iść na policję ale pieniądze niestety nie do odzyskania.
Zostałaś oszukana, zostaje przyjąc to jako naukę, śrdoki nie do odzyskania, należy zgłosić na Policję.