Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Kiedyś w zakładce Ulubione były jasno podzielone listy: LISTY / OFERTY / WYSZUKIWANIA / SKLEPY. Teraz tego nie widzę – gdzie się to podziało?
Druga sprawa – jak usunąć z Ulubionych „Propozycje przesyłek”, które Allegro samo mi tam dorzuca? Jest to MEGA irytujące, bo zamiast moich zapisanych ofert pojawiają się jakieś przypadkowe produkty, których wcale nie chcę obserwować.
Czy jest możliwość wyłączenia/ukrycia tej funkcji?
Pozdrawiam
Ja również kompletnie nie kumam jak działa teraz schowek. To była jedyna rzecz która jeszcze w miarę działała...ale teraz kolejna rzecz bezużyteczna
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Co za nieprzemyślane wdrożenie!!!!
1. Poprzednio Lista/Oferty/Wyszukiwania tworzyły 3 zakładki w Ulubionych. Teraz wszystko zostało wrzucone do jednego worka.
2. Brak czytelności - gdy na przykład wybieramy sortowanie wg "czasu do końca" to wpierw wystakują nam oferty Allegro Lokalnie a póżniej samo Allegro. Nie można tego rozdzielić. Jak macie dużo produktów w ulubionych ofertach to trzeba przejść 1-2 strony ofert z Allegro Lokalnie aby dotrzeć do ofert z Allegro które kończą się najszybciej z Ulubionych. Bzdura
Kto dał pozwolenie na wdrożenie które nie poprawia funkcjonalności a psuje cały proces zakupowy!! WTF?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dodatkowo popsuliście funkcję usuwania polubionych/zakończonych ofert!
Wcześniej można była usunąć za jednym razem wszystkie zaznaczone pozycje "do usuniecia" a teraz trzeba oferty usuwać POJEDYNCZO!
Was pogieło? Przy 50 zakończonych akacjach teraz mam to wykonywać 50x ten sam krok???
Teoretycznie może Pan/Pani zaznaczyć wszystkie niechciane oferty i kliknąć w trzy pionowe kropki na zielonym pasku, który powinien się pojawić u dołu, tam kliknąć w Usuń z ulubionych, potem potwierdzić chęć usunięcia - i powinny zniknąć. Też nie prosta i na pewno nie intuicyjna procedura, ale łatwiejsza niż usuwanie wielu ofert pojedynczo. O ile nadal działa 😞
@Angelos_2007 Ta opcja jest nadal dostępna. Wystarczy zaznaczyć oferty, które mają być usunięte i wybrać ją z dostępnych na zielonej belce.
Wydaje mi się, że "wybitnie zdolni" programiści Allegro uniemożliwili sortowanie obserwowanych przedmiotów. Szczególnie istotnym była możliwość sortowania wg czasu zakończenia. Teraz żeby sprawdzić, które obserwowane oferty kończą się wkrótce muszę przejrzeć wszystkie obserwowane oferty. Jeżeli jest to celowe działanie, to chciałbym poznać uzasadnienie, a jeżeli błąd w sztuce, to chyba trzeba by przedłużyć czas trwania ofert do czasu przywrócenia tej opcji ???
Sortowanie ukryli teraz pod przyciskiem "Filtr" - ale uwaga: jak wybierzesz sortowanie "czas do końca", to najpierw pokaże Ci obserwowanie z Allegro Lokalnie (wg chyba losowej kolejności, bo czemu nie), dopiero potem Allegro.
Kolejna "genialna" zmiana, kolejny gwóźdź do trumny.
@-Lith- Nowe widoki był testowane jakościowo i ilościowo - obecny wygląd zakładki nie będzie zmieniony.
Natomiast sortowanie po czasie do końca naprawiamy. Przepraszamy za nieprawidłowości w tym zakresie.
Prosimy również o przywrócenie informacji w sekcji "Zakończone" czy dany przedmiot został sprzedany oraz ile sztuk zostało.
Kolejny problem z obecną zakładką - każdorazowe otwarcie zakładki ulubione RESETUJE ustawienia! To jest bardzo uciążliwe. W poprzedniej wersji Ulubionych moje ustawienie było zapamiętane, co było bardzo komfortowe - przy każdym otwarciu zakładki Ulubione widziałem oferty według wcześniej ustawionych przeze mnie filtrów - trwające lub zakończone oferty, teraz muszę to robić za KAŻDYM RAZEM gdy otwieram Ulubione - uciążliwe i frustrujące.
Wszystko mi zniknęło co miałem w obserwowanych a pojawiło się "Wszystko", czyli bigos. Wymieszane oferty trwające z zakończonymi i pomiędzy nimi jeszcze obserwowane wyszukiwania. Nie idzie w żaden sposób tego uporządkować. takiego bałaganu jeszcze nie było. Przecież z tego nie da się korzystać. Skąd mam wiedzieć które oferty kończą się dziś? Nie będę latał godzinę po wszystkich stronach i sprawdzał. Z numizmatyką już zakończyłem na allegro. Resztę też wygaszam do końca miesiąca. Powodzenia życzę z tym bałaganem.
Czemu znowu wprowadziliście jakieś nowości, mam teraz na koncie groch z kapustą, nic na stałe nie można ustawić, nie wiem co faktycznie jest wystawione, co już się skończyło. W poprzedniej wersji wszystko było czytelne, można było oferty ułożyć np. według Sprzedających co bardzo ułatwiało zakupy.
Teraz nie ma zakładki Wyszukiwania, Zakończone, Trwające.
Chyba usunę swoje konto i nie będę już kupować na allegro, bo to się zrobił koszmar.
@bastetmo Oferty zakończone i trwające możesz teraz odfiltrować, zaznaczając właściwy status:
Planujemy również wprowadzenie opcji filtrowania ofert po sprzedawcy. W tym przypadku musimy jednak prosić o cierpliwość.
Czy nie można wrócić do poprzedniej wersji allegro?
Zakupy powinny sprawiać klientom przyjemność, a Sprzedającym przynosić wymierne korzyści, chyba na tym polega kupno i sprzedaż?
Zastanawiam się kto pracuje w dziale technicznym i co możecie jeszcze zdewastować.
Obserwując działania i zmiany na portalu od generalnie samego początku, mam wrażenie że każda zmiana od paru lat jest na gorsze. Rozumiem dark patterns w filtrach, ale schowek jest narzędziem bezpośrednim z którego powinienem być w stanie skorzystać łatwo. Jak można to aż tak zepsuć. Na ten moment nigdzie nie jestem w stanie znaleźć tego czego naprawdę szukam. Teraz nawet w ulubionych nie potrafię niczego wyszukać. Kiedyś Allegro było najłatwiejszą formą zamówienia/kupienia/licytowania. Teraz zakupy stają się męką....a użytkownicy wolą żeby zakupy sprawiały im przyjemność....Coraz częściej szukam alternatywy do Allegro na zewnątrz bo nie rozumiem, po co mam uprawiać masochizm.
Brawo!
Taaaaaak
a dzisiaj z rozkoszą ogłosili że allegro protect zmienia nazwę. Na pewno tego wszyscy oczekiwali. Kupujący w szczególności odczują diametralna zmianę
Allegro od kilku lat staje się definicją słowa "en-s-h-i-t-tification"
Gdzie jest teraz w ulubionych ile osób licytuje i ile dodało do ulubionych? Co Oni wyprawiają!?
@szatan74 nie będziesz wiedział jakie jest zainteresowanie ofertą, nie będziesz wiedział czy przedmiot się sprzedał, a od nowego roku nie będziesz wiedział czy przepłacasz bo allegro archiwum przestanie istnieć i będziesz szczęśliwy xD
@szatan74 Nie planujemy przywrócienia tej opcji. Czy możesz napisać czemu uważasz, że była ona istotna?
@-Lith- W PUNKT!
I bardzo ładnie to napisałeś😉. Ale, że nie wszyscy tutaj to poligloci, dodam w tym miejscu polskie (nie mniej ładne, a może jeszcze ładniejsze) tłumaczenie: ens*hittification --> gów*nowacenie.
(** są w celu zapobieżenia wypipkowaniu)