Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Kiedyś w zakładce Ulubione były jasno podzielone listy: LISTY / OFERTY / WYSZUKIWANIA / SKLEPY. Teraz tego nie widzę – gdzie się to podziało?
Druga sprawa – jak usunąć z Ulubionych „Propozycje przesyłek”, które Allegro samo mi tam dorzuca? Jest to MEGA irytujące, bo zamiast moich zapisanych ofert pojawiają się jakieś przypadkowe produkty, których wcale nie chcę obserwować.
Czy jest możliwość wyłączenia/ukrycia tej funkcji?
Pozdrawiam
Wygląda na to, że ostatni programista umiejący sortować po dacie odszedł z firmy albo został zwolniony i jednocześnie jest to na tyle trudna umiejętność, że nie udało się jeszcze odtworzyć tej funkcjonalności.
Nie działa to nigdzie, ani na mobile, ani na desktop.
I na co te optymalizacje i urywanie milisekund przy renderowaniu, skoro renderowane są bezużyteczne listy ofert.
Właśnie przeszła mi koło nosa kolejna licytacja, bo nie mogłem jej szybko znaleźć... z drugiej strony nie wydałem pieniędzy, dzięki **piiip**!
A schowanie filtrów w rozwijanym menu ani nie przyspiesza filtrowania, ani nie ułatwia w zorientowaniu się w aktualnym trybie filtrowania/sortowania (zatrudnianie UXów zaraz po liceum to odważny krok), choć skoro tu niewiele działa, to i tak mała strata.
S P O K O J N I E allegro już wie o problemie 😉
Ja jestem spokojny, nie musisz do mnie tak powoli i wyraźnie krzyczeć.
A jak doszło do mnie, że fakt iż to nie ja wygrałem licytację, nie oznacza, że nikt nie wygrał, to sobie uświadomiłem, że Alle Drogo też jest spokojne. Prowizja się zgadza, nie ma się co spieszyć… ile to już dni wiedzą o tym?
Swoją drogą to ciekawe. Taki Adżajl był w Alle jak tam pracowałem i wygląda na to, że ktoś albo olał testy albo nie napisał testów (czyli olał) do funkcjonalności którą zmieniał/dodawał…
Z mojej strony to była oczywiście ironia... Płacimy ogromne prowizje jako sprzedający, a w zamian otrzymujemy kiepski produkt. Jako kupujący, jesteśmy pozbawieni możliwości obserwowania interesujących nas aukcji. Błąd z sortowaniem powinien być rozwiązany w ciągu godzin... mijają kolejne tygodniem. Dramat.
@Tawez problem jest nam znany i już pracujemy nad wdrożeniem zmian, które pozwolą na prawidłowe sortowanie ofert według czasu do ich zakończenia.
Zawsze pracujecie... Od czasu do czasu przydałyby się jakieś konkrety. A tak już całkiem serio to jak tak biednie z kasą na porządnego programistę to weźcie się przejdźcie do pierwszego z brzegu technikum informatycznego. Te dzieci naprawdę sporo potrafią i bez problemów to ogarną za darmo w ramach praktyki... Wiem, bo mam takiego w domu i od 2 lat co zmiana to niezłą bekę ma...
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
U mnie sortowanie zaczęło działać poprawnie dzisiaj. Nadal natomiast za każdym razem jak wchodze w ulubione (w aplikacji), to muszę sortowanie ustawiać od nowa. Przedtem ustawienie sortowania było zapamiętywane. Dodatkowo przydałoby się mieć możliwość zapamiętania że ostatnio oglądałem tylko Oferty (nie używam widoku gdzie wszystko jest wymieszane). Czy istnieje możliwość naprawienia tego? Brak zapamiętywania ustawień powoduje, że korzystanie z Ulubionych jest bardzo upierdliwe
@pewu3000 dowiem się, czy mamy takie plany w najbliższym czasie i wrócę tutaj do Ciebie z odpowiedzią.
Wracam do Was z dobrymi wieściami 🙂 Błąd został już naprawiony i sortowanie powinno działać prawidłowo.
Szanowna Moderatorko
Jakoś dziwnie trochę ten problem naprawiono, gdyż opcja "czas do końca" działa jeśli zaznaczy się wyłącznie"oferty". Natomiast w "zakończonych", które dotychczas działały w miarę dobrze zrobił się kompletny bałagan. Lista powinna być ustawiona według czasu od końca licytacji, a jest całkowicie dowolnie (powtarzam: wcześniej o dziwo sortowanie według czasu do końca w "zakończonych" działało). Żeby było śmieszniej w "zakończonych" widnieje u mnie jedna oferta trwająca. Czy tylko ja tak mam, czy u innych też ta funkcja się zepsuła?
Przypominam też, że wcześniej napisałam: "Co do moich wyszukiwań - jeszcze ze dwa tygodnie temu otrzymywałam informacje o nowych ofertach w moich wyszukiwaniach codziennie, teraz to też się popsuło i działa kiedy samo chce. Cóż to? W ogóle nie bywa nowych ofert w 44. wyszukiwaniach? Niemożliwe." Ta funkcja nadal nie działa - ani nie została naprawiona ani nie otrzymałam odpowiedzi, czy to naprawione będzie, bądź co zrobić, żeby zadziałało.
Ponownie proszę o naprawienie całości ulubionych.
PS. Moja mama także ma konto na Allegro i przy identycznych ustawieniach jak moje codziennie otrzymuje powiadomienia o nowych ofertach w jej wyszukiwaniach. Różnica jest tylko taka, że ja wyszukiwań mam dużo więcej. Może nowa lista "ulubionych" gubi się przy większych ilościach obserwowanych przedmiotów i wyszukiwań?
W pełni potwierdzam - od dzisiaj kolejna zmiana na gorsze, w "zakończonych" - chaos.
Potwierdzam u mnie w zakończonych to samo,na początku zakończone z lipca potem września no i sierpień poprzeplatany między nimi jedno niby zrobili-ciekawi mnie na jak długo-a drugie spartolone.Kto to naprawia????uczeń pierwszej klasy informatyki?szewc?krawiec?nie obrażając ludzi tych zawodów.
Dziękujemy za czujność, przekazaliśmy Wasze zgłoszenia w tym temacie do odpowiedniego działu w celu zweryfikowania występujących u Was błędów. Gdy otrzymamy aktualizację w tej sprawie, poinformujemy Was w tym wątku.
@_HolaOla_ Dalej nie działa.... jedyne co zapamiętuje to to, że wybrane są oferty. Nie zapamiętuje ani wyboru "czasu do końca' ani że mają to być oferty "trwające". Jako programista chciałbym tylko powiedzieć, że naprawa tego powinna zając 15 minut, bo to naprawdę drobnostki.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ xD super dobre wieści! A wiecie, że sortowanie DALEJ NIE DZIAŁA? Mam 6 stron obserwowanych - na pierwszej stronie niby wszystko wydaje się ok i rzeczywiście myślałem, że naprawiliście to, ale przechodzą na stronę drugą, a tam są aukcję mające krótszy czas od tych na pierwszej!
Dział IT i testerów do zwolnienia, absolutna fuszerka i kompromitacja
Oj, chyba coś zrobiono, bo dziś jest gorzej. Zaznaczam "czas do końca" i "oferty", a tam znów chaos - zakończone i trwające wymieszane: najpierw część zakończonych, potem trwające z oznaczonym czasem do końca - po kolei, trwające typu "kup teraz" - oby po kolei i znów część zakończonych. Czyste szaleństwo. Te funkcje przed ostatnimi "ulepszeniami" działały bez zarzutu, czyli da się zrobić to porządnie... Ręce opadają. Szanowne Allegro to już nie są po prostu zmiany wyglądu, to jest jakiś test cierpliwości użytkowników. Skoro już postanowili Państwo naprawić coś co działało - należało to zrobić dobrze, a nie z mnóstwem wad i naprawianiem tych wad poprzez robienie innych wad.
Kiedy wreszcie poprawicie sortowanie w "zakończonych"???
Ten chaos trwa już zbyt długo...
Tą drogą chciałbym przeprosić sprzedających !
Od chyba trzech tygodni nie uczestniczę w licytacjach.Należy podziękować "myślicielom z Allegro".
Nadal nie wiem kiedy kończą się aukcje, a nie będę przekopywał się przez setkę obserwowanych. "Ulubione" nadal ustawione od ....
Sprzedający niech mają pretensje do Allegro, jeżeli mają licytacje i spadek obrotów.
Przez problemy z Ulubionymi przeprosiłem się z Eb*ayem i znalazłem już parę ofert bardziej atrakcyjnych niż na Allegro, dzięki! @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_