Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Kiedyś w zakładce Ulubione były jasno podzielone listy: LISTY / OFERTY / WYSZUKIWANIA / SKLEPY. Teraz tego nie widzę – gdzie się to podziało?
Druga sprawa – jak usunąć z Ulubionych „Propozycje przesyłek”, które Allegro samo mi tam dorzuca? Jest to MEGA irytujące, bo zamiast moich zapisanych ofert pojawiają się jakieś przypadkowe produkty, których wcale nie chcę obserwować.
Czy jest możliwość wyłączenia/ukrycia tej funkcji?
Pozdrawiam
Cześć, @arakin84. Podział oferty/wyszukiwania/sklepy jest dostępny przez zaznaczenie filtrów. W przeglądarce znajdziesz je obok "Szukaj w ulubionych", a w aplikacji u góry ekranu obok ustawień.
Nie ma możliwości usunięcia lub ukrycia wyświetlanej propozycji, jednak przekażę Twój głos w tej sprawie do zespołu odpowiedzialnego za zakładkę Ulubionych. 🙂
Trudno wprost uwierzyć, że istnieje zespół odpowiedzialny za zakładkę Ulubione - wykastrowali narzędzie, którym się opiekują?
Filtry działają nieintuicyjnie, a cały widok tej listy jest nieczytelny, rozwlekły i zajmuje zdecydowanie za dużo miejsca (używam wersji desktop)
Krótkie i konkretne pytanie. Kiedy i czy wrócicie do tego co było choćby jeszcze wczoraj i po jaką cholere wprowadzaliście te zmiany?
dołanczam się do pytania.
Dziękuję za odpowiedź. Niestety problem pozostaje i dotyczy zarówno telefonu, jak i desktopu. W zakładce Moje ulubione „Proponowane produkty” zajmują nawet 70% ekranu telefonu i rozdzielają listę moich faktycznie zapisanych ofert. Ta zakładka miała służyć do porządkowania i porównywania wybranych produktów, a obecnie zamiast pomagać – tylko przeszkadza.
Przykładowo, kiedy chcę zestawić ze sobą dwa zapisane produkty, pomiędzy nimi wyskakuje ogromna reklama. To kompletnie psuje przejrzystość listy i powoduje irytację użytkownika. Na desktopie sytuacja wygląda podobnie – reklamy rozbijają ciągłość listy, przez co korzystanie z Ulubionych staje się uciążliwe.
Rozwiązanie jest sprzeczne z podstawowymi zasadami UX i UI – zamiast uprościć korzystanie z serwisu, wprowadza chaos i zniechęca. To jeden z najgorszych pomysłów od dawna. Co więcej, skoro istnieje zakładka Strefa okazji, naturalnym miejscem na reklamy jest właśnie ona, a nie prywatna lista Ulubionych, która powinna pozostać przejrzystym narzędziem do organizacji i porównywania zapisanych ofert.
Proszę o ponowne przekazanie tej uwagi dalej, bo w obecnej formie funkcja Ulubionych traci sens i jest bardzo źle odbierana przez użytkowników.
@arakin84 Dziękujemy za te uwagi. Nie jest to reklama, tylko propozycja połączenia zakupów, by zmniejszyć liczbę paczek. Wciąż pracujemy nad prezentacją tej funkcji. Mamy nadzieję, że po wprowadzeniu ostatecznej wersji Twoja ocena tego rozwiązania będzie pozytywna.
spieprzyliście dobrze działającą stronę, nic nie działa prawidłowo, nie można odnaleźć kończących się oferty bo źle sortuje, przywrócić poprzednią wersję a nie poprawiać takiego knota
Chyba od wczoraj 18.08.2025. zmieniła się strona "Ulubione". Zniknęła zakładka "Oferty". Jak teraz posortować polubione oferty według kryterium "Sprzedawca" lub wyświetlić tylko te z danej kategorii?
Cześć, to co dzieje się w ostatnim czasie z Allegro to tragedia. Staliście się nachalni. Wszędzie podpowiedzi szajsu, którego nie szukam i nie chcę. Po cholerę mi propozycje w ulubionych? Dajcie chociaż opcję aby to wyłączyć. Btw, zmiana "obserwowanych" na "ulubione" też uważam za chybiony pomysł. Chowanie wyboru ofert, wyszukiwań, sklepów pod przyciskiem tylko utrudnia nawigację na stronie/w aplikacji. Zastanówcie się nad tym co robicie. Podobnie było z funkcją zaznaczania ulubionych, aby je usunąć - przycisk został schowany pod trzykropkiem. Po co? Aby nie chciało się usuwać i otrzymywać od Was spam? Aplikacja/strona ma być prosta w obsłudze, intuicyjna. A jak na razie staje się coraz bardziej irytująca. Kolejna rzecz: wyszukuję coś i nagle na liście aukcji pytacji: "Nie do końca to? Zobacz też te." Ręce opadają, na prawdę macie użytkowników allegro za niedorozwojów? Jak czegoś szukam to wiem czego szukam i żądne AI, aplikacje, algorytmy nie muszą mi podrzucać bzdurnych ofert, bo robią tylko mętlik. Pozdrawiam.
Podpinam się pod araki84 obecną zakladka ulubione jest nie praktyczna wcześniej było o wiele lepiej. Mogłem wybrac zakladke w której widziałem ile sztuk zostało itp. Miałem też swoje ulubione wyszukiwania u sprzedawców. Gdzie to wszystko teraz jest?
Szanowna Pani, to niech ten zespół zajmie się poprawianiem tego, co Allegro zmajstrowało, bo - jak dotąd - jedyne co działa w tej wyszukiwarce bez zarzutu to te nieszczęsne "Propozycje", które tylko przeszkadzają. Nowa wyszukiwarka jest nieintuicyjna, niefunkcjonalna, bez możliwości nie tylko usunięcia podpowiedzi, ale i zapisania swoich ulubionych ustawień, wyszukiwanie według czasu do końca działa wadliwie, poszczególne oferty są niepotrzebnie wielkie za to brak im istotnych informacji (jak czy przedmiot się sprzedał, czy ilu jest obserwujących). Zespół odpowiedzialny powinien natychmiast zabrać się do roboty
Po zaznaczeniu oferty nie wyświetla się jak było wcześniej ilość osób obserwujących i ilość licytujących, kompletnie zła zmiana
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Owszem, możemy zdecydować czy przeglądamy oferty czy wyszukiwania lub sklepy oraz, ale nie zmienia to faktu, że wcale nie działa to dobrze.
kolejna zmiana na gorsze, ech...
@Sa_nova : dlaczego kiedy zaznaczam w filtrze aby sortował "czas do końca" wciąż mam groch z kapustą? Nie mam na górze kończących się najszybciej, na liście sortowanie te które kończą się za 5 dni, zaraz potem za 23 dni a chwilę później za 2 dni
Usunąłem ciasteczka - bez zmian. Mam obserwowanych 3 strony, teraz nie widzę które kończą się dzisiaj więc zapewnie przeoczę. Do kitu!
@allecd już działam w tej sprawie! 🙂 Czy jesteś w stanie załączyć tutaj zrzut ekranu z widocznym problemem? Będzie to pomcne przy weryfikacji z działem technicznym.
@Sa_nova nie chciałbym ujawniać co mam w obserwowanych, mógłbym to zrobić na maila jakiego podacie
Co wyście zrobili z zakładką Ulubione, jak ustawić wszystkie oferty wg czasu do końca oferty to zagadka
Przecież i tak nic nie zmienicie na lepsze i tylko tak gadacie dla miłej atmoswerki. Pani pewnie to BOT Allegro jest za wielką korpo by robić cos dobrego dla swych klientów. Macie nas gdzieś. Chyba zakończe lata kupowania przez Allegro.