anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ulubione - Listy obserwowanych

MAMY ROZWIĄZANIE!
arakin84
#7 Wielbiciel#

Witam,

Kiedyś w zakładce Ulubione były jasno podzielone listy: LISTY / OFERTY / WYSZUKIWANIA / SKLEPY. Teraz tego nie widzę – gdzie się to podziało?

Druga sprawa – jak usunąć z Ulubionych „Propozycje przesyłek”, które Allegro samo mi tam dorzuca? Jest to MEGA irytujące, bo zamiast moich zapisanych ofert pojawiają się jakieś przypadkowe produkty, których wcale nie chcę obserwować.

Czy jest możliwość wyłączenia/ukrycia tej funkcji?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
149 ODPOWIEDZI 149
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @arakin84. Podział oferty/wyszukiwania/sklepy jest dostępny przez zaznaczenie filtrów. W przeglądarce znajdziesz je obok "Szukaj w ulubionych", a w aplikacji u góry ekranu obok ustawień. 

Nie ma możliwości usunięcia lub ukrycia wyświetlanej propozycji, jednak przekażę Twój głos w tej sprawie do zespołu odpowiedzialnego za zakładkę Ulubionych. 🙂

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
matyjasz_b
#2 Obserwator#

Trudno wprost uwierzyć, że istnieje zespół odpowiedzialny za zakładkę Ulubione - wykastrowali narzędzie, którym się opiekują?

oznacz moderatorów
-Lith-
#9 Pomysłodawca#

Filtry działają nieintuicyjnie, a cały widok tej listy jest nieczytelny, rozwlekły i zajmuje zdecydowanie za dużo miejsca (używam wersji desktop)

oznacz moderatorów
lysy-l5
#7 Wielbiciel#

Krótkie i konkretne pytanie. Kiedy i czy wrócicie do tego co było choćby jeszcze wczoraj i po jaką cholere wprowadzaliście te zmiany? 

oznacz moderatorów
michaela7777
#8 Zapaleniec#

dołanczam się do pytania.

oznacz moderatorów
arakin84
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedź. Niestety problem pozostaje i dotyczy zarówno telefonu, jak i desktopu. W zakładce Moje ulubione „Proponowane produkty” zajmują nawet 70% ekranu telefonu i rozdzielają listę moich faktycznie zapisanych ofert. Ta zakładka miała służyć do porządkowania i porównywania wybranych produktów, a obecnie zamiast pomagać – tylko przeszkadza.

Przykładowo, kiedy chcę zestawić ze sobą dwa zapisane produkty, pomiędzy nimi wyskakuje ogromna reklama. To kompletnie psuje przejrzystość listy i powoduje irytację użytkownika. Na desktopie sytuacja wygląda podobnie – reklamy rozbijają ciągłość listy, przez co korzystanie z Ulubionych staje się uciążliwe.

Rozwiązanie jest sprzeczne z podstawowymi zasadami UX i UI – zamiast uprościć korzystanie z serwisu, wprowadza chaos i zniechęca. To jeden z najgorszych pomysłów od dawna. Co więcej, skoro istnieje zakładka Strefa okazji, naturalnym miejscem na reklamy jest właśnie ona, a nie prywatna lista Ulubionych, która powinna pozostać przejrzystym narzędziem do organizacji i porównywania zapisanych ofert.

Proszę o ponowne przekazanie tej uwagi dalej, bo w obecnej formie funkcja Ulubionych traci sens i jest bardzo źle odbierana przez użytkowników.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@arakin84 Dziękujemy za te uwagi. Nie jest to reklama, tylko propozycja połączenia zakupów, by zmniejszyć liczbę paczek. Wciąż pracujemy nad prezentacją tej funkcji. Mamy nadzieję, że po wprowadzeniu ostatecznej wersji Twoja ocena tego rozwiązania będzie pozytywna.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Meltick
#8 Zapaleniec#

spieprzyliście dobrze działającą stronę, nic nie działa prawidłowo,  nie można odnaleźć kończących się oferty bo źle sortuje, przywrócić poprzednią wersję a nie poprawiać takiego knota

oznacz moderatorów
gugusza
#7 Wielbiciel#

Chyba od wczoraj 18.08.2025. zmieniła się strona "Ulubione". Zniknęła zakładka "Oferty". Jak teraz posortować polubione oferty według kryterium "Sprzedawca" lub wyświetlić tylko te z danej kategorii?

oznacz moderatorów
oirek
#7 Wielbiciel#

Cześć, to co dzieje się w ostatnim czasie z Allegro to tragedia. Staliście się nachalni. Wszędzie podpowiedzi szajsu, którego nie szukam i nie chcę. Po cholerę mi propozycje w ulubionych? Dajcie chociaż opcję aby to wyłączyć. Btw, zmiana "obserwowanych" na "ulubione" też uważam za chybiony pomysł. Chowanie wyboru ofert, wyszukiwań, sklepów pod przyciskiem tylko utrudnia nawigację na stronie/w aplikacji. Zastanówcie się nad tym co robicie. Podobnie było z funkcją zaznaczania ulubionych, aby je usunąć - przycisk został schowany pod trzykropkiem. Po co? Aby nie chciało się usuwać i otrzymywać od Was spam? Aplikacja/strona ma być prosta w obsłudze, intuicyjna. A jak na razie staje się coraz bardziej irytująca. Kolejna rzecz: wyszukuję coś i nagle na liście aukcji pytacji: "Nie do końca to? Zobacz też te." Ręce opadają, na prawdę macie użytkowników allegro za niedorozwojów? Jak czegoś szukam to wiem czego szukam i żądne AI, aplikacje, algorytmy nie muszą mi podrzucać bzdurnych ofert, bo robią tylko mętlik. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
Black15
#7 Wielbiciel#

Podpinam się pod araki84 obecną zakladka ulubione jest nie praktyczna wcześniej było o wiele lepiej. Mogłem wybrac zakladke w której widziałem ile sztuk zostało itp. Miałem też swoje ulubione wyszukiwania u sprzedawców.  Gdzie to wszystko teraz jest?

oznacz moderatorów
kaskowalski
#8 Zapaleniec#

Szanowna Pani, to niech ten zespół zajmie się poprawianiem tego, co Allegro zmajstrowało, bo - jak dotąd - jedyne co działa w tej wyszukiwarce bez zarzutu to te nieszczęsne "Propozycje", które tylko przeszkadzają. Nowa wyszukiwarka jest nieintuicyjna, niefunkcjonalna, bez możliwości nie tylko usunięcia podpowiedzi, ale i zapisania swoich ulubionych ustawień, wyszukiwanie według czasu do końca działa wadliwie, poszczególne oferty są niepotrzebnie wielkie za to brak im istotnych informacji (jak czy przedmiot się sprzedał, czy ilu jest obserwujących). Zespół odpowiedzialny powinien natychmiast zabrać się do roboty

oznacz moderatorów
RADSON-F
#7 Wielbiciel#

Po zaznaczeniu oferty nie wyświetla się jak było wcześniej ilość osób obserwujących i ilość licytujących, kompletnie  zła zmiana

oznacz moderatorów
fromkristofox
#8 Zapaleniec#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Owszem, możemy zdecydować czy przeglądamy oferty czy wyszukiwania lub sklepy oraz, ale nie zmienia to faktu, że wcale nie działa to dobrze.

Po pierwsze:

-sortowanie według czasu do końca nie działa - poniżej przykład co widzimy po ustawieniu filtra "Czas do końca" - czy tak Państwa zdaniem wygląda poprawne sortowanie według czasu do końca?

fromkristofox_0-1755852276542.jpeg

Po drugie - zniknęła możliwość sortowania według nazwy sprzedawcy. Było to bardzo użyteczne - obserwując po kilka ofert od różnych sprzedawców łatwo było mi przejrzeć wszystkie obserwowane u danego sprzedawcy, porównywać je i na tej podstawie tworzyć zestawy. Obecnie jedyną opcją posortowania wg nazwy sprzedawcy jest wpisanie nicku sprzedawcy w szukajkę ALE widzę wówczas TYLKO oferty tego jednego sprzedawcy. Utrata tej funkcjonalności bardzo mocno obniża jakość i sens całej sekcji "Ulubione".

Po trzecie - "Zakończone" przestały wyświetlać BARDZO istotne dla kupującego informacje - czy dana oferta się sprzedała czy nie (np. "5 osób kupiło") oraz ile sztuk zostało. Bez tej funkcjonalności użytkownicy pozostawieni są w ciemnościach, nie wiadomo czy warto sprawdzać ofertę danego sprzedawcy bo przedmiot może się pojawi (jeśli nie został sprzedany), a może nie? Szukaj wiatru w polu.

Po czwarte - wygląd/layout Ulubionych w aplikacji mobilnej jest nieprzejrzysty, kafelki z ofertami są "duże", a  pokazują mało informacji - przed zmianą było dużo lepiej.

Po piąte, każdorazowe otwarcie zakładki ulubione RESETUJE ustawienia! To jest bardzo uciążliwe. W poprzedniej wersji Ulubionych moje ustawienie było zapamiętane, co było bardzo komfortowe - przy każdym otwarciu zakładki Ulubione widziałem oferty według wcześniej ustawionych przeze mnie filtrów - trwające lub zakończone oferty, teraz muszę to robić za KAŻDYM RAZEM gdy otwieram Ulubione - uciążliwe i frustrujące.

Czy to wygląda jak dobrze zaimplementowana funkcjonalność? Nie sądzę.
oznacz moderatorów
allecd
#10 Popularyzator#

kolejna zmiana na gorsze, ech...

@Sa_nova  : dlaczego kiedy zaznaczam w filtrze aby sortował "czas do końca" wciąż mam groch z kapustą? Nie mam na górze kończących się najszybciej, na liście sortowanie te które kończą się za 5 dni, zaraz potem za 23 dni a chwilę później za 2 dni

Usunąłem ciasteczka - bez zmian. Mam obserwowanych 3 strony, teraz nie widzę które kończą się dzisiaj więc zapewnie przeoczę.  Do kitu!

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@allecd już działam w tej sprawie! 🙂 Czy jesteś w stanie załączyć tutaj zrzut ekranu z widocznym problemem? Będzie to pomcne przy weryfikacji z działem technicznym. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
allecd
#10 Popularyzator#

@Sa_nova  nie chciałbym ujawniać co mam w obserwowanych, mógłbym to zrobić na maila jakiego podacie

oznacz moderatorów
Siekiera1st
#8 Zapaleniec#

Co wyście zrobili z zakładką Ulubione, jak ustawić wszystkie oferty wg czasu do końca oferty to zagadka

oznacz moderatorów
Pit86
#7 Wielbiciel#

Przecież i tak nic nie zmienicie na lepsze i tylko tak gadacie dla miłej atmoswerki. Pani pewnie to BOT Allegro jest za wielką korpo by robić cos dobrego dla swych klientów. Macie nas gdzieś. Chyba zakończe lata kupowania przez Allegro. 

oznacz moderatorów