Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
No nie wiem.... nie wspomniano o spadku zainteresowania dotychczasowych użytkowników.
@karmel1978 napisał(a):
No nie wiem.... nie wspomniano o spadku zainteresowania dotychczasowych użytkowników.
Trzeba czytać między wierszami 🙂 trzeci akapit:
"Słabe wyniki sprzedażowe, z powodu mniejszego wzrostu liczby transakcji, mogą wpłynąć na dalsze obniżenie kursu akcji."
i pod koniec: "oraz spadająca liczba użytkowników"
Wprawdzie na początku: "Allegro wskazało..." - ale co mają powiedzieć? że ich "ułatwiające" użytkowanie zmiany coś nie wyszły? 😄
Facet, który zarabia miliony miesięcznie, ma TALENT w skutecznym wmawianiu, że „użytkownicy przyzwyczają się do nowego widoku produktowego, to kwestia czasu, bo sam projekt jest fantastyczny”, albo że „wyszukiwanie w opisie nie jest potrzebne, bo wszystkie informacje o produkcie zawarte są w parametrach, nieogarnięci użytkownicy muszą tylko dojść do tego, kwestia czasu”.
Wszędzie będą szukać przyczyny spadków, tylko nie tam, gdzie one tkwią – w bałaganie w ofertach.
Bo tak mówią "eksperci".
No to jest po prostu miód na moje serce:
"Kurs akcji Allegro mocno spada." (...) "Po opublikowaniu wyników za trzeci kwartał 2024 roku, kurs akcji firmy zanotował dramatyczny spadek, sięgający nawet 16%. To wynik 35% spadku zysku netto" (...) "Firma przewiduje dalsze spadki sprzedaży w nadchodzących miesiącach"
I teraz, właśnie teraz allegro postanowiło wk... zdenerwować swoich konsumentów, stworzyć ARMIĘ ludzi wściekłych na firmę Allegro, aktywnie ją atakujących, w tym mnie.
"Firma zapowiada dalsze inwestycje w nowe technologie oraz poprawę jakości usług, co może pomóc w odbudowie zaufania inwestorów. Niemniej jednak, dla wielu analityków kluczowym będzie, czy Allegro uda się zrealizować plan naprawczy, który pozwoli przywrócić dynamikę wzrostu w 2024 roku" tiaaaaaa właśnie widzimy jak podejście allegro do konsumentów wygląda. Mój bojkot trwa i będzie trwał tak długo aż allegro nie wycofa się ze zmiany, polegającej na ODEBRANIU MI WYBORU widoku wyszukiwania!
"Kurs akcji Allegro spadł o 16% po publikacji słabych wyników za trzeci kwartał, a pesymistyczne prognozy na koniec roku tylko potwierdzają, że firma boryka się z poważnymi trudnościami."
Powtarzam - właśnie w tym momencie allegro postanowiło zantagonizować i zdenerwować pokaźny procent swoich klientów!!! Allegro zasługuje na bankructwo, może na ich miejsce powstanie jakiś polski portal, który będzie rozumiał potrzeby polskich konsumentów.
Czas na pobudkę allegro i zmianę podejścia o 180° się wyczerpuje, albo się wycofają, albo mogą iść się walić. Jak wycofają się za późno, to mnie jako klienta już nie odzyskają, bez względu na wszystko.
Ten artykuł wskazuje na to, że nic się nie zmieni. Dalej chcą "udoskonalać" serwis, a winne jest wszystko tylko nie zmiany. Prędzej zbankrutują niż zaczną grać do tej samej bramki co ich właśni użytkownicy. Portal umarł i nawet o tym nie wie... A teraz to już nie Allegro tylko jakieś Amallegro... Cień samego siebie...
Sami podkurvili myślę że 99% użytkowników, wmawiając **piiip**oły o lepszej wyszukiwarce i usuwając możliwość precyzyjniejszego wyszukiwania, mimo że tu nie ma nad czym dyskutować, takie gadanie tylko potęguje frustrację. Nikt nie spełnia swej roli. Facet zarządzający Allegro jak i cały zarząd pewnie nie znają nawet słowa po polsku, pracownicy od Ankiet czy opinii np w sklepie play - walą automatyczne formułki i nie przekazują pewnie uwag wyżej, moderatorzy na Allegro gadane chyba też nie zgłaszają wyżej tej rekordowo wielkiej ilości negatywnego odzewu od użytkowników - sam ten temat ma 104 strony a wątków jest kilka i wiele innych mniejszych, gdzie ludzie szukają informacji jak przywrócić "stary" widok.
Dlatego właśnie, za takie traktowanie ludzie SPECJALNIE nie będą tu kupować, chociażby dla samej zasady
Ale jak to "Firma przewiduje dalsze spadki sprzedaży w nadchodzących miesiącach..."?
Przecież miało być tak pięknie, miało być 6mln więcej dzięki nowemu widokowi. 70% klientów jest przecież szczęśliwszych i co, nie kupują? No nie możliwe...
Jak było mówione jak to wprowadzano... że będą robić promocje? No i już robią. 25monet za robienie zakupów. Smarcik potaniał o 20zł. Ojojoj... coś się chyb wam Allegro grunt pod stópkami zaczyna obsuwać. Chyba schodzą pierwsze dane dotyczące sprzedaży przed świętami i są DRAMATYCZNE DLA MOLOCHA. Buahaha. Bo jak małemu sprzedawcy spadnie sprzedaż na 3 miesiące, to przeżyje, ale jak wam spada sprzedaż o 20 takich milionów x to jest bulbulbul... toniemy. Oczywiście do przyznania się do błędu nie dojdzie. Po świętach i z nowymi wynikami za 4 kwartał będzie burza mózgów i pewnie będzie... DLA WASZEJ WYGODY WPROWADZAMY NOWY SZYBKI SPOSÓB PRZEGLĄDANIA OFERT. JUŻ TERAZ ZOBACZYSZ WSZYSTKIE OFERTY NA 1 STRONIE I BĘDZIESZ MÓGŁ OD RAZU POSEGREGOWAĆ PO CENIE TOWARU. BAAA NAWET WPROWADZILIŚMY FUNKCJĘ, ŻEBY ZAPAMIĘTYWAŁO SPOSÓB TWOJEGO ULUBIONEGO SORTOWANIA. TYLKO WRÓĆ DO NAS I ZRÓB ZAKUPY, DAMY CI ZA KAŻDY ZAKUP DODATKOWO 5 MONET.
Też, tak myślę, że najdalej do wiosny wyjdą z nową, super innowacyjną funkcjonalnością przeglądarki – z opcją „wyszukiwania w opisach oferty”. I jeszcze bardziej innowacyjną opcją – „rozgrupowywania produktów”. To będzie prawdziwy mind-blowing, rewolucja w e-commersie, jakiej świat nie widział!
Takie podsumowanie na szybko ode mnie. Dopisujcie swoje - jak nie Allegro, to może ktoś bardziej rozumny przeczyta i zastosuje u siebie.
Błędy Allegro:
- wywalenie katalogu NA ZAWSZE.
- domyślne wyszukiwanie to „trafność”, gdzie w ogóle nie wiadomo na jakiej podstawie jest to określone. Nie powinno być tego, a filtr ostatnio zastosowany powinien być zawsze pamiętany (po to są ciasteczka)
- brak potrzebnych filtrów w większości kategorii i zgłaszanie do Allegro nic nie daje
- produkty w błędnych kategoriach, bądź uszkodzone – zgłoszenia do Allegro nic nie dają
- powrót szukania w odległości od kodu pocztowego (szukanie po miastach nie ma sensu)
- kupujący powinni mieć komentarze (kiedyś mieli)
- historia zakupów ograniczona i nie można zrobić backupu i pobrać
- brak widocznych loginów kupujących (licytujących)
- drożyzna (prowizje)
- brak filtrowania po reputacji sprzedającego (ocena, od jakiego czasu, itp.)
- brak możliwości zablokowania kupującego
- brak możliwości zablokowania sprzedającego
- nie powinno być żadnych ofert promowanych, sponsorowanych, a jeżeli już muszą, to pod warunkiem, że mieszczą się w ustawionych filtrach.
- obserwowane stały się ulubionymi (to, że czymś jestem zainteresowany nie znaczy, że to jest ulubione i jak coś lubię, nie znaczy, że muszę to obserwować) – totalnie **piiip**yczna zmiana.
- jeżeli czegoś szukam, to wyrażenie ma się znajdować w tytule, a nie tylko jedno słowo, albo wcale. Jak będę chciał szukać w opisie, to MAM TO ZAZNACZYĆ (co zostało usunięte).
- tytuł ma się nijak do oferowanego towaru – większość sprzedawców podaje tytuł w opisie i podaje, aby ignorować główny tytuł, bo jest wygenerowany przez Allegro – najczęściej błędnie.
- brak w filtrach opcji, które muszą/mogą być wpisane przy sprzedaży w danej kategorii – parametry (a są te dane przecież)
- można zawęzić wyszukiwanie do danej kategorii, ale nie można wybrać kilku z pominięciem innych – powinna być taka możliwość. Brak filtrów typu „wyklucz”
- brak ceny za sztukę w przypadku wielosztuk
- powinny być filtry na każdą możliwą opcję, która jest w parametrach danej kategorii
- wyszukiwarka powinna zawężać wynik wpisując kilka słów (na zasadzie AND, a nie OR)
- W każdej kategorii powinna być opcja „uszkodzone” o ile jest możliwa taka opcja (nie znam każdej kategorii) i pilnowanie, aby faktycznie rzeczy niepełnowartościowe były tak oznaczone w parametrze.
- To co wpisuję w wyszukiwarkę powinno się zawierać w tytule oferty.
- tytuł oferty powinien być taki jaki wpisuje sprzedawca, a nie jakiś automat allegro, który od zawsze działa źle.
@frulik bardzo dobrze ujęte, o niektórych z tych opcji zapomniałem, a były niesamowicie przydatne! (np. blokada sprzedającego czy kupującego).
@dorothy2 Szkoda, że po 24 latach trzeba wracać do podstaw - żenła 😞
@dorothy2 A widzisz, o to właśnie chodzi - abyśmy ZAPOMNIELI, jak to kiedyś fajnie było... Oni to nazywają: "przyzwyczaicie się". Przyjdą nowi użytkownicy, co nie będą znali innego allegro, jak to, które zastali, i na nich będzie "nowa platforma" się tworzyła. I będzie się kisił taki badziewny moloch, obok innego badziewnego molocha, też na A...
Dorzucam brak łatwego odfiltrowania majfriendów. W ogóle wpuszczenie ich tu było wielopoziomowo głupią decyzją.
Ale jak to "Firma przewiduje dalsze spadki sprzedaży w nadchodzących miesiącach..."? Przecież miało być tak pięknie, miało być 6mln więcej dzięki nowemu widokowi.
Jak rośnie to spada, jak spada to rośnie 😁
Witam, na wstępie tylko powiem, że allegro skutecznie zniechęca do swojej platformy zakupowej przez co już kilku moich znajomych kupuje np. na **piiip**. Było wszystko od do czasu kiedy wyszukiwania przedmiotów są grupowane i nie można znaleźć najtańszych ofert (oferty oznaczone na zielono nie zawsze są najtańsze) Dodatkowo kupując u jednego sprzedającego chciałoby się dokupić coś (aby mieć smarta) i patrząc na inne oferty sprzedającego i sortując po popularności produktów wyświetlają się produkty najpopularniejsze ale ogólnie wszystkich sprzedających, to jet bardzo uciążliwe. Czy jest sposób aby to zmienić?
Allegro to wyższa forma nieświadomości korporacyjnej i warto zdać się na ich decyzje - oni wiedzą lepiej od klientów czego potrzebują, gdzie i za ile kupią;) Użytkownik Allegro ma tylko grzecznie przelać pieniądze (poprzez Allegro Pay), za podstawiony przez Allegro towar od sklepu Allegro, wybrać dowolną formę dostawy od Allegro One (lub Allegro Delivery), odebrać w paczkomacie Allegro Zielony Syf. Taki sen miał Roy ale wszystko mu na ryj leci;)
Witam. To jest dramat co zrobili z wyszukiwarką. Chce się poszukać kolekcjonerskich starych, pojedynczych przedmiotów do Amigi czy PlayStation i wyświetla mniej niż połowę ofert. Nic nie można zrobić. Kto to w ogóle wymyślił?
Wróćcie do starej wyszukiwarki lub chociaż dajcie wybór ludziom. Bo to co teraz jest to wstyd.