anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 103 ODPOWIEDZI 2 103

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

No nie wiem.... nie wspomniano o spadku zainteresowania dotychczasowych użytkowników.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@karmel1978  napisał(a):

No nie wiem.... nie wspomniano o spadku zainteresowania dotychczasowych użytkowników.

Trzeba czytać między wierszami 🙂 trzeci akapit:
"Słabe wyniki sprzedażowe, z powodu mniejszego wzrostu liczby transakcji, mogą wpłynąć na dalsze obniżenie kursu akcji."

i pod koniec: "oraz spadająca liczba użytkowników"

Wprawdzie na początku: "Allegro wskazało..." - ale co mają powiedzieć? że ich "ułatwiające" użytkowanie zmiany coś nie wyszły? 😄

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

@Football-stock 

Facet, który zarabia miliony miesięcznie, ma TALENT w skutecznym wmawianiu, że „użytkownicy przyzwyczają się do nowego widoku produktowego, to kwestia czasu, bo sam projekt jest fantastyczny”, albo że „wyszukiwanie w opisie nie jest potrzebne, bo wszystkie informacje o produkcie zawarte są w parametrach, nieogarnięci użytkownicy muszą tylko dojść do tego, kwestia czasu”.

Wszędzie będą szukać przyczyny spadków, tylko nie tam, gdzie one tkwią – w bałaganie w ofertach.

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Bo tak mówią "eksperci".

oznacz moderatorów

qubick
#9 Pomysłodawca#

No to jest po prostu miód na moje serce:

"Kurs akcji Allegro mocno spada." (...) "Po opublikowaniu wyników za trzeci kwartał 2024 roku, kurs akcji firmy zanotował dramatyczny spadek, sięgający nawet 16%. To wynik 35% spadku zysku netto" (...) "Firma przewiduje dalsze spadki sprzedaży w nadchodzących miesiącach"

I teraz, właśnie teraz allegro postanowiło wk... zdenerwować swoich konsumentów, stworzyć ARMIĘ ludzi wściekłych na firmę Allegro, aktywnie ją atakujących, w tym mnie.

"Firma zapowiada dalsze inwestycje w nowe technologie oraz poprawę jakości usług, co może pomóc w odbudowie zaufania inwestorów. Niemniej jednak, dla wielu analityków kluczowym będzie, czy Allegro uda się zrealizować plan naprawczy, który pozwoli przywrócić dynamikę wzrostu w 2024 roku" tiaaaaaa właśnie widzimy jak podejście allegro do konsumentów wygląda. Mój bojkot trwa i będzie trwał tak długo aż allegro nie wycofa się ze zmiany, polegającej na ODEBRANIU MI WYBORU widoku wyszukiwania!

"Kurs akcji Allegro spadł o 16% po publikacji słabych wyników za trzeci kwartał, a pesymistyczne prognozy na koniec roku tylko potwierdzają, że firma boryka się z poważnymi trudnościami."

Powtarzam - właśnie w tym momencie allegro postanowiło zantagonizować i zdenerwować pokaźny procent swoich klientów!!! Allegro zasługuje na bankructwo, może na ich miejsce powstanie jakiś polski portal, który będzie rozumiał potrzeby polskich konsumentów.

Czas na pobudkę allegro i zmianę podejścia o 180° się wyczerpuje, albo się wycofają, albo mogą iść się walić. Jak wycofają się za późno, to mnie jako klienta już nie odzyskają, bez względu na wszystko. 

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

@qubick  

@qubick  napisał(a):

"... może na ich miejsce powstanie jakiś polski portal, który będzie rozumiał potrzeby polskich konsumentów."

Ten portal już jest, w niebiesko-miętowym kolorze (czytaj od końca: ilrE), tylko ruch musi się tam przenieść.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Ten artykuł wskazuje na to, że nic się nie zmieni. Dalej chcą "udoskonalać" serwis, a winne jest wszystko tylko nie zmiany. Prędzej zbankrutują niż zaczną grać do tej samej bramki co ich właśni użytkownicy. Portal umarł i nawet o tym nie wie... A teraz to już nie Allegro tylko jakieś Amallegro... Cień samego siebie...

oznacz moderatorów

wayne55
#10 Popularyzator#

Sami podkurvili myślę że 99% użytkowników, wmawiając **piiip**oły o lepszej wyszukiwarce i usuwając możliwość precyzyjniejszego wyszukiwania, mimo że tu nie ma nad czym dyskutować, takie gadanie tylko potęguje frustrację. Nikt nie spełnia swej roli. Facet zarządzający Allegro jak i cały zarząd pewnie nie znają nawet słowa po polsku, pracownicy od Ankiet czy opinii np w sklepie play - walą automatyczne formułki i nie przekazują pewnie uwag wyżej, moderatorzy na Allegro gadane chyba też nie zgłaszają wyżej tej rekordowo wielkiej ilości negatywnego odzewu od użytkowników - sam ten temat ma 104 strony a wątków jest kilka i wiele innych mniejszych, gdzie ludzie szukają informacji jak przywrócić "stary" widok.

Dlatego właśnie, za takie traktowanie ludzie SPECJALNIE nie będą tu kupować, chociażby dla samej zasady

oznacz moderatorów

Wiceadmiral
#8 Zapaleniec#

Ale jak to "Firma przewiduje dalsze spadki sprzedaży w nadchodzących miesiącach..."?

Przecież miało być tak pięknie, miało być 6mln więcej dzięki nowemu widokowi. 70% klientów jest przecież szczęśliwszych i co, nie kupują? No nie możliwe...

oznacz moderatorów

Elektrobosek
#8 Zapaleniec#

Jak było mówione jak to wprowadzano... że będą robić promocje? No i już robią. 25monet za robienie zakupów. Smarcik potaniał o 20zł. Ojojoj... coś się chyb wam Allegro grunt pod stópkami zaczyna obsuwać. Chyba schodzą pierwsze dane dotyczące sprzedaży przed świętami i są DRAMATYCZNE DLA MOLOCHA. Buahaha. Bo jak małemu sprzedawcy spadnie sprzedaż na 3 miesiące, to przeżyje, ale jak wam spada sprzedaż o 20 takich milionów x to jest bulbulbul... toniemy. Oczywiście do przyznania się do błędu nie dojdzie. Po świętach i z nowymi wynikami za 4 kwartał będzie burza mózgów i pewnie będzie... DLA WASZEJ WYGODY WPROWADZAMY NOWY SZYBKI SPOSÓB PRZEGLĄDANIA OFERT. JUŻ TERAZ ZOBACZYSZ WSZYSTKIE OFERTY NA 1 STRONIE I BĘDZIESZ MÓGŁ OD RAZU POSEGREGOWAĆ PO CENIE TOWARU. BAAA NAWET WPROWADZILIŚMY FUNKCJĘ, ŻEBY ZAPAMIĘTYWAŁO SPOSÓB TWOJEGO ULUBIONEGO SORTOWANIA. TYLKO WRÓĆ DO NAS I ZRÓB ZAKUPY, DAMY CI ZA KAŻDY ZAKUP DODATKOWO 5 MONET. 

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

Też, tak myślę, że najdalej do wiosny wyjdą z nową, super innowacyjną funkcjonalnością przeglądarki – z opcją „wyszukiwania w opisach oferty”. I jeszcze bardziej innowacyjną opcją – „rozgrupowywania produktów”. To będzie prawdziwy mind-blowing, rewolucja w e-commersie, jakiej świat nie widział!

oznacz moderatorów

frulik
#9 Pomysłodawca#

Takie podsumowanie na szybko ode mnie. Dopisujcie swoje - jak nie Allegro, to może ktoś bardziej rozumny przeczyta i zastosuje u siebie.

Błędy Allegro:

- wywalenie katalogu NA ZAWSZE.

- domyślne wyszukiwanie to „trafność”, gdzie w ogóle nie wiadomo na jakiej podstawie jest to określone. Nie powinno być tego, a filtr ostatnio zastosowany powinien być zawsze pamiętany (po to są ciasteczka)

- brak potrzebnych filtrów w większości kategorii i zgłaszanie do Allegro nic nie daje

- produkty w błędnych kategoriach, bądź uszkodzone – zgłoszenia do Allegro nic nie dają

- powrót szukania w odległości od kodu pocztowego (szukanie po miastach nie ma sensu)

- kupujący powinni mieć komentarze (kiedyś mieli)

- historia zakupów ograniczona i nie można zrobić backupu i pobrać

- brak widocznych loginów kupujących (licytujących)

- drożyzna (prowizje)

- brak filtrowania po reputacji sprzedającego (ocena, od jakiego czasu, itp.)

- brak możliwości zablokowania kupującego

- brak możliwości zablokowania sprzedającego

- nie powinno być żadnych ofert promowanych, sponsorowanych, a jeżeli już muszą, to pod warunkiem, że mieszczą się w ustawionych filtrach.

- obserwowane stały się ulubionymi (to, że czymś jestem zainteresowany nie znaczy, że to jest ulubione i jak coś lubię, nie znaczy, że muszę to obserwować) – totalnie **piiip**yczna zmiana.

- jeżeli czegoś szukam, to wyrażenie ma się znajdować w tytule, a nie tylko jedno słowo, albo wcale. Jak będę chciał szukać w opisie, to MAM TO ZAZNACZYĆ (co zostało usunięte).

- tytuł ma się nijak do oferowanego towaru – większość sprzedawców podaje tytuł w opisie i podaje, aby ignorować główny tytuł, bo jest wygenerowany przez Allegro – najczęściej błędnie.

- brak w filtrach opcji, które muszą/mogą być wpisane przy sprzedaży w danej kategorii – parametry (a są te dane przecież)

- można zawęzić wyszukiwanie do danej kategorii, ale nie można wybrać kilku z pominięciem innych – powinna być taka możliwość. Brak filtrów typu „wyklucz”

- brak ceny za sztukę w przypadku wielosztuk

- powinny być filtry na każdą możliwą opcję, która jest w parametrach danej kategorii

- wyszukiwarka powinna zawężać wynik wpisując kilka słów (na zasadzie AND, a nie OR)

- W każdej kategorii powinna być opcja „uszkodzone” o ile jest możliwa taka opcja (nie znam każdej kategorii) i pilnowanie, aby faktycznie rzeczy niepełnowartościowe były tak oznaczone w parametrze.

- To co wpisuję w wyszukiwarkę powinno się zawierać w tytule oferty.

- tytuł oferty powinien być taki jaki wpisuje sprzedawca, a nie jakiś automat allegro, który od zawsze działa źle.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@frulik bardzo dobrze ujęte, o niektórych z tych opcji zapomniałem, a były niesamowicie przydatne! (np. blokada sprzedającego czy kupującego).

oznacz moderatorów

frulik
#9 Pomysłodawca#

@dorothy2 Szkoda, że po 24 latach trzeba wracać do podstaw - żenła 😞

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

@dorothy2  A widzisz, o to właśnie chodzi - abyśmy ZAPOMNIELI, jak to kiedyś fajnie było... Oni to nazywają: "przyzwyczaicie się". Przyjdą nowi użytkownicy, co nie będą znali innego allegro, jak to, które zastali, i na nich będzie "nowa platforma" się tworzyła. I będzie się kisił taki badziewny moloch, obok innego badziewnego molocha, też na A...

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Dorzucam brak łatwego odfiltrowania majfriendów. W ogóle wpuszczenie ich tu było wielopoziomowo głupią decyzją.

Pasiek90
#9 Pomysłodawca#

Ale jak to "Firma przewiduje dalsze spadki sprzedaży w nadchodzących miesiącach..."? Przecież miało być tak pięknie, miało być 6mln więcej dzięki nowemu widokowi.

Jak rośnie to spada, jak spada to rośnie 😁

comment_1646834223Jh0bRLJTpIfe46hvq7jThs.jpg

oznacz moderatorów

jaroslawkalinows
#8 Zapaleniec#

Witam, na wstępie tylko powiem, że allegro skutecznie zniechęca do swojej platformy zakupowej przez co już kilku moich znajomych kupuje np. na **piiip**. Było wszystko od do czasu kiedy wyszukiwania przedmiotów są grupowane i nie można znaleźć najtańszych ofert (oferty oznaczone na zielono nie zawsze są najtańsze) Dodatkowo kupując u jednego sprzedającego chciałoby się dokupić coś (aby mieć smarta) i patrząc na inne oferty sprzedającego i sortując po popularności produktów wyświetlają się produkty najpopularniejsze ale ogólnie wszystkich sprzedających, to jet bardzo uciążliwe. Czy jest sposób aby to zmienić?

oznacz moderatorów

Football-stock
#13 Ambasador#

Allegro to wyższa forma nieświadomości korporacyjnej i warto zdać się na ich decyzje  - oni wiedzą lepiej od klientów czego potrzebują, gdzie i za ile kupią;) Użytkownik Allegro ma tylko grzecznie przelać pieniądze (poprzez Allegro Pay), za podstawiony przez Allegro towar od sklepu Allegro, wybrać dowolną formę dostawy od Allegro One (lub Allegro Delivery), odebrać w paczkomacie Allegro Zielony Syf. Taki sen miał Roy ale wszystko mu na ryj leci;)

oznacz moderatorów

arti183
#1 Nowicjusz#

Witam. To jest dramat co zrobili z wyszukiwarką. Chce się poszukać kolekcjonerskich starych, pojedynczych przedmiotów do Amigi czy PlayStation i wyświetla mniej niż połowę ofert. Nic nie można zrobić. Kto to w ogóle wymyślił?

Wróćcie do starej wyszukiwarki lub chociaż dajcie wybór ludziom. Bo to co teraz jest to wstyd.

oznacz moderatorów