anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawyżone koszty wysyłki

jancio1000
#9 Pomysłodawca

Witam

Mam pytanie, czy koleś u którego małżonka (ja wrzuciłem do koszyka) zamówiła kawę (1kg) nie zawyża za bardzo koszów wysyłki. Czy on chce zarabiać na przesyłkach a nie na towarze? Co z takim sprzedawcą zrobić? Specjalnie pokazuje małą przesyłkę bo ma takie same koszty wysyłki  od każdego kuriera

jancio1000_0-1754837535836.png

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jancio1000  Oferta zawiera koszt towaru i koszt przesyłki. Jełsi nie zgadzasz sie z warunkami oferty najlepiej w niej nie kupować. To kupujący ostatecznie akceptuje warunki jakie przedstawia sprzedawca.

Możesz kupić u kogoś innego kto prawdopodobnie ma tansze koszty dostawy ale za to droższą kawe. Suma summmarum wyjdzie na to samo.....

oznacz moderatorów

jancio1000
#9 Pomysłodawca

Masz rację, ale akurat małżonka kupowała jakąś książkę i dokupiła to co ja włożyłem do koszyka. Mam smarta i staram sie w związku z tym kupować u sprzedawców ze smartem. Ona kupuje na szybko 🙂

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@jancio1000 a Ty wiesz że chwalisz się na publicznym forum, że łamiesz regulamin Allegro? 

oznacz moderatorów

jancio1000
#9 Pomysłodawca

Poważnie? A co niby takiego, że małżonka korzysta ze wspólnego komputera?

A swoja drogą nigdy go nie czytałem.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@jancio1000  to pech, bo dokonując zakupu potwierdzasz, że znasz i akceptujesz regulamin serwisu oraz zobowiązujesz się do jego przestrzegania.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   czy kupujących też regulamin obowiązuje czy może jednak @jancio1000 może korzystać z konta innej osoby albo udostępniać swoje konto innej osobie? 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@Health___Beauty tak długo jak jest kupującym to może robić sobie wszystko. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@Health___Beauty wszystkich użytkowników obowiązuje ten sam regulamin, zarówno kupujących jak i sprzedających. 

@jancio1000 zgodnie z punktem 2.10. regulaminu - "Użytkownikowi nie wolno korzystać z Kont innych Użytkowników oraz udostępniać Konta innym osobom, z wyjątkiem udostępnienia Konta Firma osobom należycie umocowanym przez Użytkownika do działania w jego imieniu." 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@Sa_nova  Szok! I jakie to teraz konsekwencje poniesie autor wątku za chwalenie się nieznajomością  regulaminu i jego nieświadome łamanie? niech no zgadnę - żadne?  🙂 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@Health___Beauty brawo! Wygrałaś ... w sumie to nic 😉 

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Health___Beauty jeśli są dowody na to, że ktoś udostępnia konto innej osobie - to możemy podjąć działania. Nie mogę zdradzić szczegółów, jakie dokładnie działania są podejmowane na kontach innych użytkowników, ponieważ narusza to zasady bezpieczeństwa. Nie każde z naszych działań jest widoczne dla innych użytkowników, jednak w przypadku naruszeń zawsze wyciągamy konsekwencje. 🙂

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

Ma takie koszty jaką dostał umowę i cennik od przewoznika

nie masz prawa mieć o to żali

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jancio1000 o jakich kwotach mowa? Może ma ustawiony cennik jedna sztuka jedna paczka.

Obrazka do momentu zatwierdzenia przez moderatorów nie widać .

oznacz moderatorów

jancio1000
#9 Pomysłodawca

29,49 zl. za każdą paczkę u każdego operatora. Poczty nie ma

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jancio1000 To raczej normalny cennik dla przesyłek kurierskich bez smarta.

oznacz moderatorów

jancio1000
#9 Pomysłodawca

Chyba nie do końca normalne, od 16,99 do 20,99 na stronie Inpostu jakbym chciał wysłać teraz prywatnie

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ma 1ną sztuka - jedna paczka. I ewidentnie wysyła od razu z hurtowni- wystarczy w negatywy (swoja drogą głównie za ceny wysyłek) spojrzeć. Może wliczył jakieś dodatkowe koszty i uśrednił, w sumie nie mam pojęcia jakie koszty dodatkowe dropschopingi płacą np. opakowania, wypełniacze?

jancio1000
#9 Pomysłodawca

Widziałem, ale jak pisałem wcześniej zamówienie kliknęła małżonka. Ja mając Smarta, zawsze sprawdzam koszty przesyłek. No cóż, zawsze człowiek się gdzieś natnie.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@jancio1000  no widzisz a gdybyście zgodnie z regulaminem mieli każde swoje konto to byś się nie naciął 😉 a żona może by przebolała te 29 zł 😉

oznacz moderatorów