Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Mam pytanie, czy koleś u którego małżonka (ja wrzuciłem do koszyka) zamówiła kawę (1kg) nie zawyża za bardzo koszów wysyłki. Czy on chce zarabiać na przesyłkach a nie na towarze? Co z takim sprzedawcą zrobić? Specjalnie pokazuje małą przesyłkę bo ma takie same koszty wysyłki od każdego kuriera
@jancio1000 Oferta zawiera koszt towaru i koszt przesyłki. Jełsi nie zgadzasz sie z warunkami oferty najlepiej w niej nie kupować. To kupujący ostatecznie akceptuje warunki jakie przedstawia sprzedawca.
Możesz kupić u kogoś innego kto prawdopodobnie ma tansze koszty dostawy ale za to droższą kawe. Suma summmarum wyjdzie na to samo.....
Masz rację, ale akurat małżonka kupowała jakąś książkę i dokupiła to co ja włożyłem do koszyka. Mam smarta i staram sie w związku z tym kupować u sprzedawców ze smartem. Ona kupuje na szybko 🙂
@jancio1000 a Ty wiesz że chwalisz się na publicznym forum, że łamiesz regulamin Allegro?
Poważnie? A co niby takiego, że małżonka korzysta ze wspólnego komputera?
A swoja drogą nigdy go nie czytałem.
@jancio1000 to pech, bo dokonując zakupu potwierdzasz, że znasz i akceptujesz regulamin serwisu oraz zobowiązujesz się do jego przestrzegania.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czy kupujących też regulamin obowiązuje czy może jednak @jancio1000 może korzystać z konta innej osoby albo udostępniać swoje konto innej osobie?
@Health___Beauty tak długo jak jest kupującym to może robić sobie wszystko.
@Health___Beauty wszystkich użytkowników obowiązuje ten sam regulamin, zarówno kupujących jak i sprzedających.
@jancio1000 zgodnie z punktem 2.10. regulaminu - "Użytkownikowi nie wolno korzystać z Kont innych Użytkowników oraz udostępniać Konta innym osobom, z wyjątkiem udostępnienia Konta Firma osobom należycie umocowanym przez Użytkownika do działania w jego imieniu."
@Sa_nova Szok! I jakie to teraz konsekwencje poniesie autor wątku za chwalenie się nieznajomością regulaminu i jego nieświadome łamanie? niech no zgadnę - żadne? 🙂
@Health___Beauty brawo! Wygrałaś ... w sumie to nic 😉
@Health___Beauty jeśli są dowody na to, że ktoś udostępnia konto innej osobie - to możemy podjąć działania. Nie mogę zdradzić szczegółów, jakie dokładnie działania są podejmowane na kontach innych użytkowników, ponieważ narusza to zasady bezpieczeństwa. Nie każde z naszych działań jest widoczne dla innych użytkowników, jednak w przypadku naruszeń zawsze wyciągamy konsekwencje. 🙂
Ma takie koszty jaką dostał umowę i cennik od przewoznika
nie masz prawa mieć o to żali
@jancio1000 o jakich kwotach mowa? Może ma ustawiony cennik jedna sztuka jedna paczka.
Obrazka do momentu zatwierdzenia przez moderatorów nie widać .
29,49 zl. za każdą paczkę u każdego operatora. Poczty nie ma
@jancio1000 To raczej normalny cennik dla przesyłek kurierskich bez smarta.
Chyba nie do końca normalne, od 16,99 do 20,99 na stronie Inpostu jakbym chciał wysłać teraz prywatnie
Ma 1ną sztuka - jedna paczka. I ewidentnie wysyła od razu z hurtowni- wystarczy w negatywy (swoja drogą głównie za ceny wysyłek) spojrzeć. Może wliczył jakieś dodatkowe koszty i uśrednił, w sumie nie mam pojęcia jakie koszty dodatkowe dropschopingi płacą np. opakowania, wypełniacze?
Widziałem, ale jak pisałem wcześniej zamówienie kliknęła małżonka. Ja mając Smarta, zawsze sprawdzam koszty przesyłek. No cóż, zawsze człowiek się gdzieś natnie.
@jancio1000 no widzisz a gdybyście zgodnie z regulaminem mieli każde swoje konto to byś się nie naciął 😉 a żona może by przebolała te 29 zł 😉