Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziś po rozmowie ze sprzedającym z Marketplace na temat zakupu konsoli, przesłał mi link do Allegro Lokalnie gdzie był wystawiony przedmiot. Jednak po opłaceniu blikiem nie dostałem żadnego potwierdzenia z Allegro. Płatność blik poszła, a przedmiotu nie ma, czy mogę coś zrobić z takim oszustwem i jakoś odzyskać pieniądze?
Sprawa zgłoszona już w banku.
LINK SCAMU @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Konsola Sony PlayStation 5 + 3 gry oraz ekstra dodatki | Kraków | Kup teraz na Allegro Lokalnie
6b93d102-8579-49a3-95c4-91bd9c74812f
Jak środki poszły to nie ma szans na odzyskanie kasy. powinno się to zgłaszać na Policję.
Tak, to oszustwo
allegrolokalnie na wabia, a prawdziwa strona to pl-965427.icu
Tyle razy tu pisaliśmy, że podesłane linki to na 99,99% oszustwo
Szkoda że allegro nie zajęło się tym " 6b93d102-8579-49a3-95c4-91bd9c74812f ", bo oferta ta sama, a dotyczy różnych produktów. Allegro lokalnie widać nie przeszkadza, Wielbiciel podał informację ale nikogo to nie obchodzi.
@nogoglaszczka Nie mam zamiaru być adwokatem Allegro, ale to nie Allegrolokalnie, więc czemu za to ma odpowiadać. Jak ktoś się pod Ciebie podszyje, to odpowiadasz za to?
Trzeba się trochę orientować we współczesnym świecie. I tak młodym łatwiej poszukać informacji i nie dać się zwieść, niż seniorom uniknąć zmanipulowania przez "wnuczka".
Nie twierdzę przecież, że Allegro współpracuje z oszustami i nie musisz być ich adwokatem. Ubolewam, bo człowiek, który zaczął wątek pewne informacje przekazał, w tym taką, że ktoś pod szyldem allegro lokalnie robi, to co robi. Właściwie wiele więcej informacji nie miałem, jednak po zgłoszeniu tu i tam, link przestał być aktywny i nie przekierowuje na strony allegro tylko wyskakuje informacja, że jest niebezpieczny.
Głupota swoją drogą...
Chciał dzisiaj mnie oszukać ale widać że to wyrąbka była
Następnym razem pytaj zanim coś klikniesz i dasz się oskubać . Tak jak piszą inni ,zgłoś na Policję i licz na cud.
No daj spokój 😉 Przecież kupujący myślał że jest sprytny i akurat on kupi coś za pół ceny 😉 Takim ludziom , nic nie wytłumaczysz. Rozum im sie wyłącza bo okazję zobaczyli 😉 Dopiero jak sie dadzą w konia zrobić, na własne zresztą życzenie to zaczyna sie płacz.
Nie jest ich mi szkoda, przecież wystarczyło żeby przed zakupem wpisali sobie w zwykłym Google, Blik, Allegro Lokalnie skoro i tak siedze przy komputerze i by wiedzieli co jest grane.
Allegro tu nie pomoże, to nie była ich strona www.
A co do reklamacji w banku, to niestety zostanie ona odrzucona jako bezzasadna. Bank nie ponosi odwiedzialności, za brak zapoznania się z potwierdzamym komunikatem z potwierdzeniem transakcji (tego oszuści nie mogą podrobić, tylko liczą że ktoś zaakceptuje transakcję bez czytania).
@Client:95910026 Nigdy nie kupuj przez żadne linki - tylko po zalogowaniu się do Allegro, i wejściu w konkretną ofertę.
Tutaj raczej nic nie odzyskasz, chyba że jakimś cudem policja namierzy oszusta, i da się coś z niego ściągnąć
Witam serdecznie dziś w ten sam sposób oszukano mnie. Też po wejściu na otrzymany link od sprzedawcy na allegro lokalnie .witam w klubie poszkodowanych. Bąk już wie. Jutro idę na policję.
Jaka to była konsola?
@Client:34248057 a co?, chcesz odkupić🤔
@KOGIEL_T Skoro jest biznes na kryptowalutach, to może by tak na kryptokonsolach, w końcu to sprawa umowy 😉
P.S. Pamięta ktoś jak to się zaczynało?
@NajlepszyComPL Bitcoin na początku kosztował poniżej dolara, a te wirtualne konsole, to startują z grubej rury😁