anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jeśli będę miał potwierdzenie, że klient kupuje na SMART z zamiarem odesłania...

MAMY ROZWIĄZANIE!
KSIAZKAKI
#9 Pomysłodawca#

Czy jeśli będę miał potwierdzenie, że klient kupuje na SMART z zamiarem odesłania towaru, to można to gdzieś zgłaszać? Trafiają nam się wiadomości/informacje w zakupach typu "kupiłem 3, proszę wysłać jedną, resztę będę odsyłać". 

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
bosek_2804
#13 Ambasador#

Patologia portalu nakazuje wypełnić wolę kupującego i narazić się na straty oraz dodatkowe koszty. Zgadzasz się tu być, masz prawo być okradany.  

****************** (często dostaje bany wlepiane przez ...)
oznacz moderatorów
KSIAZKAKI
#9 Pomysłodawca#

Ja wiem :), ale niektórzy jak wyżej już nawet potrafią dzwonić i mówić, że tak zrobią. 

oznacz moderatorów
julienail
Moderatorka
Moderatorka

@KSIAZKAKI, niestety nie. Klient według prawa ma możliwość zwrotu towaru. Ty decydujesz, czy w takiej sytuacji wysyłasz do kupującego całe zamówienie, czy jedynie jego część.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
KSIAZKAKI
#9 Pomysłodawca#

Nie mam problemu ze zwrotem 🙂  Rozumiem i dziękuję za odpowiedź. Myślałem, że serwisowi będzie zależeć na eliminowaniu takich osób - bo teoretycznie to Allegro do tego dopłata, ale skoro tak, to nie będę się przejmował 🙂  Miłego dnia. 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@KSIAZKAKI nic nie zrobisz allegro stworzyło takiego potworka 😄 plus taki że teraz zwracają dopłatę smart, a jak towar co został jest poniżej 30 zł to nic nie zapłacisz 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
KSIAZKAKI
#9 Pomysłodawca#

Jak widać wyżej, dla Allegro to nie problem, że ktoś ich "wali" na kasę.  W sumie jak chcą dopłacać do tego, że ktoś weźmie towar za 1 zł, resztę zwróci, to niech dopłacają do wysyłek. Wychodzi, że lepiej taki klient, który informuje, niż ten, co odsyła dopiero po odebraniu (mniej roboty). 

oznacz moderatorów