anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ile razy można zgłaszać ofertę błędnie połączoną z produktem?

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

https://allegro.pl/oferta/sol-de-janeiro-cheirosa-76-mgielka-do-ciala-i-wlosow-30ml-17340554161

Miniaturka podpięta pod pełnowymiarowy produkt, zgłaszałam kilkanaście razy, wciąż wisi. Mam rozumieć, że to jest zgodne z regulaminem i zamiast kupować kody EAN można tak robić?

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty masz rację, ta oferta nie powinna być połączona z produktem, poprosiłam o odłączenie, wrócę jeszcze z potwierdzeniem. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@la_nika dziękuję, pytanie po co jest ta opcja zgłaszania ofert błędnie połączonych z produktem? Zgłaszałam naprawdę kilkanaście razy na przestrzeni ostatnich 2 tygodni i zero reakcji. Zresztą dotyczy to nie tylko tej oferty ale też wielu innych - sprzedawcom nie chce się tworzyć nowych produktów więc się podpinają pod coś podobnego.

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Health___Beauty "ile razy można zgłaszać ofertę błędnie połączoną z produktem" - nie ma dokładnie określonej ilości, można to robić w nieskończoność, pozwalam.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty ta opcja zazwyczaj działa, sama z niej korzystam i oferty są rozłączane. 
Nie potrafię wskazać, co nie zadziałało w tym przypadku, gdyby takie sytuacje się powtórzyły i zgłoszenie z poziomu oferty nie zadziałało, poproszę o informację. Każdy taki przypadek zgłaszamy, więc zespół zajmujący się Katalogiem produktów może działać oraz zweryfikować wewnętrznie, dlaczego zgłoszenie nie przyniosło rezultatu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty dziękuję! Zgłosiłam to. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@la_nika Monika, muszę Cię zmartwić, z mojego doświadczenia wynika raczej iż ta opcja nie działa...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@pinsplash poproszę o zgłoszenia, jeśli mimo zgłoszenia oferty nie są odpięte. W pierwszej kolejności jednak takie zgłoszenie powinno zostać wysłane z poziomu oferty. 
@Health___Beauty oferta z mniejszą pojemnością mgiełki jest już odłączona. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@la_nika Opcja zgłaszania nigdy nie działała. Wiele ofert błednie powiązanych nadal nie zostało odpiętych.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

znowu ja ale to co się dzieje z tymi mgiełkami to jakaś paranoja. Oczywiście zgłaszałam to z poziomu ofert ale jak zwykle bez reakcji.

https://allegro.pl/oferta/sol-de-janeiro-cheirosa-zestaw-miniaturowych-perfumowanych-mgielek-4x30ml-... -  to jest produkt o EAN 

0810912034907

podpięty pod 

810912034914

Tu znowu miniaturka podpięta pod produkt pełnowymiarowy

https://allegro.pl/oferta/sol-de-janeiro-brazilian-crush-cheirosa-68-30ml-wersja-podrozna-1740419393...

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   nadal nic się w kwestii mgiełek nie zmieniło.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty Przepraszam, że tak długo czekałaś na odpowiedź. Przekazałam zgłoszenie do odpowiedniego zespołu. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty Przekazałam zgłoszenie do odpowiedniego działu. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

insekt2
#9 Pomysłodawca#

Ludzie, wy dalej nie rozumiecie, że zderzacie się z potężną ścianą? Póki zyski się zgadzają, to są dla allegro sprawy mocno poboczne. Ja na swoim przykładzie, mogę powiedzieć, że zgłaszanie przez aukcje nigdy w moim przypadku nie zadziałało - ba, 3 tygodnie bujałem się z obsługą która ewidentnie widząc problem, potwierdzając to zresztą w korespondencji, nie zrobiła zupełnie NIC żeby problem rozwiązać. Problem skończył się sam, bo konkurencja przez te 3 tygodnie wyprzedała się z towaru i zakończyła aukcje. Przed podpięciem się przez konkurencję, miałem tysiące sprzedanych sztuk produktu, do którego sam zakupiłem sobie EAN, rok pompowałem produkt przez wyróżnienia, ADSy itd - ale sprzedaż była duża, nawet po odjęciu haraczu, opłacało się. Gość który się pode mnie podpiął, sprzedawał zupełnie inny produkt, o zupełnie innym przeznaczeniu (branżowo - karmnik deratyzacyjny na myszy, sprzedawał jako na szczury, dwa razy mniejszy, dwa razy tańszy), dwa razy taniej oczywiście. Mimo wielu zgłoszeń, korespondencji, sprawa nie była ruszana przez allegro przez 3 tygodnie, gość w ten czas zrobił taką sprzedaż na tym produkcie, że tylko patrzyłem i tylko tyle mogłem zrobić. Parametry obu produktów były wypełnione, miniaturki zupełnie inne, moja 90 letnia babcia by zauważyła różnicę. Mój produkt wypadł gdzieś na koniec listy, zniknął z góry, nawet promowanie tu wiele nie pomagało, bo po prostu produkt nie dawał się już znaleźć. Zarżnęliście mi tym kurę która znosiła złote jajka, teraz kura leży z głową na pieńku, czekając na siekierę, bo ta sytuacja spowodowała mega tąpnięcie, ponieważ ten produkt stanowił dla mnie około 30% obrotu. No nic, ja już się nadenerwowałem, piszę to dlatego, że widzę, że jeszcze jakieś osoby wierzą, że coś się uda zrobić. Odłączycie jednego, przyjdzie drugi. Miało być ładnie, fajnie i przejrzyście - jest bałagan jakiego tu nigdy nie było, potwierdzają mi to użytkownicy którzy są z Wami dłużej niż rok. Ja jestem już ponad 20 lat, pierwsze 10 było fajne, 5 kolejnych trudniejszych, aczkolwiek z wiarą że będzie dobrze, bo przecież wszystkim zależy na wysokiej sprzedaży, 5 ostatnich to ciągła rozterka czy pakować w sklep czy bawić się w allegro dalej. Aktualnie, pakuję w sklep, a tu się powoli wyłączam. Sytuacja z tym produktem pomogła, a właściwie wymusiła decyzję.

PS. Jak nie wiecie jak szukać produktów na allegro, z pomocą przychodzą klasyczne google. Wiedzieliście, że łatwiej jest znaleźć produkt na allegro w google niż na samym allegro? 😛

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@insekt2 Tu jest ta sama historia - te zestawy pod swoimi EANani chodzą w sporo niższych cenach więc sprytni sprzedawcy się podpinają pod droższy i sprzedają drożej bo się wydaje że ich zestawy są tańsze. A są tańsze od tego jednego najdroższego którego sprzedaż np. mi się w związku z tymi podpięciami innych zestawów całkowicie zatrzymała. 
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  czekam na rozwiazanie problemu a nie chwilowe odłączanie które kończy się tym że sprzedawcy za chwilę znów łączą produkt z nieprawidłowym produktem z katalogu. Te zestawy mają swoje EANy i są w katalogu Allegro. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty Te oferty również zgłosiłam. Przekazałam informację do odpowiedniego działu. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów