anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie jestem już super sprzedawcą, przez InPost

SZENDLUKAS
#8 Zapaleniec#

To chyba jakiś nieśmieszny żart, mianowicie 3 razy miałem sytuację, że pojechałem nadać paczkę przez paczkomat, po dotarciu na miejsce i próbie nadania, paczkomat wyświetlał komunikat ,,Brak wolnych miejsc w skrytkach". Pojechałem  ponownie nadać paczkę za dwie godziny, paczkomat wyświetlał to samo, po 4 godzinach znowu pojechałem do paczkomatu i znowu ten sam komunikat (wiadomo dla różnych paczek były różne odstępy czasowe próby nadania paczki, podałem przykład jednej z paczek) Finalnie paczki udawało nadać się nie wiele przed końcem wyznaczonego przez allegro czasu. Na te jeżdżenie po kilka razy do paczkomatu wydałem więcej niż miałem zysków, z rzeczy które sprzedałem..... A na dodatek odebrano mi tytuł Super Sprzedawcy... Wszystkie moje paczki staram się wysłać w ciągu maksymalnie 6 godzin od momentu wpłynięcia zamówienia. Jestem w stanie przyznać się do jednej paczki, którą wysłałem troszeczkę później z przyczyn  nie zależnych ode mnie, ale i tak zmieściłem się w wyznaczonym czasie. Gdybym wiedział, że tak ma wyglądać nadawanie, zamówił bym podjazd kuriera. Skąd mam wiedzieć kiedy paczkomat jest wolny a kiedy nie. Mam nadzieję Ze administracja tutaj pomoże, i przywróci mi status Super Sprzedawcy bo czuję się potraktowany nie fair.

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

SZENDLUKAS
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@SZENDLUKAS  nawet jak wszystkie skrytki w paczkomacie będą puste, to i tak nie ma znaczenia, bo liczy się czas kiedy kurier wyciągnie tą paczkę☹️

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale jak jej nie włożysz to kurier nie ma szans wyjąc!😁

oznacz moderatorów

KIKOPIKO
#9 Pomysłodawca#

tu masz linka do in postu godziny graniczne 

Godziny odbiorów | InPost

Miałam ten sam problem i zaczęłam zamawiać podjazd do firmy i mam teras lepiej bo dogadałam się z kurierem ze ma być u mnie na samym końcu i nawet podjeżdża o 17:00

a paczkomat miałam do 15;00 

oznacz moderatorów

SZENDLUKAS
#8 Zapaleniec#

Dzięki wielkkie

oznacz moderatorów

KWITBUT
#8 Zapaleniec#

czas nadania paczki liczy sie od odebrania przez kuriera  to ze wlozysz wczesniej do paczkomatu nic nie daje .ja mialem tak samo i załatwiłem sobie numer do kuriera ktory jest odpowiedzalny za moj paczkomat ,dałem mu 07 i teraz daje mi znac o ktorej bedzie ostatni raz pod moim paczkomatem i mu dowoze odrazu na busa ,troche uciazliwe ale zato mam dłuzej mozliwosc spakowania zamowionych paczek

oznacz moderatorów

SZENDLUKAS
#8 Zapaleniec#

Dzięki za wyjaśnienie, to jakieś chore zasady, tak samo jak ta nowość z allegro pay, że trzeba je sobie założyć, żeby klienci mogli dodawać nasz produkt do koszyka...

Nigdy nie maiłem niczego w kredycie, stać mnie na płacenie za rzeczy które potrzebuje kupić a allegro każe mi założyć cos czego nie potrzebuję.. przy okazji uzyskując wszystkie moje dane do kredytu

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@SZENDLUKAS "samo jak ta nowość z allegro pay, że trzeba je sobie założyć, żeby klienci mogli dodawać nasz produkt do koszyka" - kompletnie nie mam pojęcia o czym piszesz, ale chyba coś źle zrozumiałeś

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

SZENDLUKAS
#8 Zapaleniec#

O, przepraszam, właśnie sprawdziłem i dzisiaj jest już normalnie. Może przybliżę temat, wczoraj na jednej z moich aukcji opcja ,, Dodaj do koszyka" była szara i nie aktywna, pod spodem widniał dopisek: ,,Sprzedający nie dodał usługi allegro Pay'' Jedyna możliwa opcja do kliknięcia była ,,Kup i zapłać", wchodziłem na tą aukcję z różnych komputerów i telefonów, na każdym urządzeniu było to samo. Dzisiaj sprawdziłem, jest już normalnie

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Musiał być inny powód. Allegro pay nie jest w ogóle dostępne na kontach firmowych, a to głównie one sprzedają z nim...

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@SZENDLUKAS Po pierwsze, możesz te paczki nadać w dowolnym paczkomacie, zadeklarowany punkt wysyłki nie jest bezwzględnie obowiązujący. 

Po drugie, monet umieszczenia przesyłki w maszynie jest bez znaczenia - jak pisali inni koledzy. Liczy się, kiedy zostanie wyjęta, więc trzeba nadawać przed godziną graniczną (przeważnie jest to 15.00, ale lepiej sprawdzić dla danego paczkomatu) 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

SZENDLUKAS
#8 Zapaleniec#

dzięki za informację, myślałem, że skoro na menadżerze paczek mam konkretny paczkomat, to w nim musze nadać. Co prawda kolejny bliższy paczkomat mam w takiej odległości, ze jak mam do niego jeździć z paczkami to już chyba lepiej zwinąć interes bo zarobek wydam na paliwo XD

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@SZENDLUKAS  no to masz "przerąbane", ja mam trzy w okolicy kilometra, czasem sam nie wiem który wybrałem😉

oznacz moderatorów

KIKOPIKO
#9 Pomysłodawca#

Ale in post ma darmowy podjazd od 5 paczek więc po co jeździć a tak jak tu pisał kolega KWITBUT

jak masz fajnego kuriera to na tym zyskasz 

oznacz moderatorów

SZENDLUKAS
#8 Zapaleniec#

spoko, tylko że ja nadaję 5 ale w tygodniu, albo i mniej. Po odjęciu marży allegro i tak nie wiele mi zostaje na czysto, więc chyba trzeba zwijać biznes

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@SZENDLUKAS a nie masz w okolicy punktów partnerskich InPost?

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@SZENDLUKAS Ja też nie chodzę do najbliższego, bo jest mały i zawsze przepełniony. Na szczęście kolejny stoi niewiele dalej, a spacer jest zdrowy 😎

Jednak  jeśli z paczkomatami w Twojej okolicy są takie problemy, to może faktycznie lepiej zamawiać podjazd.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@SZENDLUKAS  Dziwne to wszystko, przecież do nadań paczek kurier może podjechać do nadającego  oszywiście trzeba to zamówić.  Wiadomo ze to jakiś koszt ale trzeba to kalkulować.  Paczkomaty maja prawo być zajęte.

oznacz moderatorów

SZENDLUKAS
#8 Zapaleniec#

Ale ja nie bronię się przed kurierami czy coś. Problematyka polegała na tym, że wybierając opcję nadam przez paczkomat nie wiedziałem, ze napotkam takie problemy nie wynikające z mojej winy, które doprowadzą do odebrania mi tytułu super sprzedawcy. Teraz jak wiem jakie durne zasady panują, będę zamawiał podjazd

oznacz moderatorów