anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszone Konto za art 2.10

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

jak w temacie po roku czasu udało się ustalić że moje konto zostało zawieszone z art. 2.10 

Dostałam odpowiedź  że użytkownik : [edycja] nie wywiązuje się wobec allegro i dlatego ja jestem ukarana ,  loguje się codziennie ma konto od od 15 lat i 7 miesięcy po sprawdzeniu na allegro archiwum jego aukcje to Elbląg 100km ode mnie , jego numer telefonu [edycja] z aukcji z Archiwum Allegro - Faceta nie znam wcale nie mam pojęcia kto to jest hasło mam zmienione ,

dostaje tylko odpowiedz :

dziękuje Pani za wyjaśnienia , natomiast nasze dane wewnętrzne wykazały w sposób jednoznaczny że z konta korzystał użytkownik którego działalność została zawieszona 

Ze względu na wskazane powyżej naruszenia zasad serwisu Pani konto nie zostanie odwieszone pozdrawiam Wiktoria

ktoś ma jakiś pomysł ? Iść z nim na policje i powiedzieć że on mi się włamał na konto ? jak jednoznacznej odpowiedzi nie dostaje że on się włamał tylko że korzystał albo że w porozumieniu , a żeby później się nie okazało że z jednej sieci tylko korzystał a ja za fałszywe zeznania będę miała problemy bo nie wiadomo co oznacza systemy wewnętrzne 

oznacz moderatorów
55 ODPOWIEDZI 55

Monika__L
#17 Koryfeusz#

No tak ale to ty masz zmienne a kto inny może mieć stale

mam wrażenie że ktoś się tu już żalił na zmienne IP i na możliwość przypisania go w przyszłości innej osobie i o konsekwencjach które tu wypłyną 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Monika__L Pamiętam wypowiedź @msniezek o tym, że samo IP nigdy nie stanowi powodu nałożenia blokady.

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

mam stałe od 2020 albo 2021

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

Doszłam do tego że jak sprawdzam swoje konto na archiwum allegro tam mam bokiem napis że zawieszono :

https://archiwum.allegro.pl/uzytkownik/Paulina_Klas

a przy tym Michal16710 nie ma tego więc on coś niby zrobił a nie ma zawieszone i codziennie jest aktywny  

https://archiwum.allegro.pl/uzytkownik/Michal16710

więc o co tu chodzi

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Paulina_Klas Wcześniej mówiłaś, że to Maciej, teraz piszesz, że Michał🤔

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

Michal16710 to mój bład syna mam Macieja

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

allegro pisze ze działalnosc tamtego gościa jest zawieszona, a nie konto allegro.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Monika__L  nie zmienia, to faktu, że konto gościa który zawinił jest aktywne, a powiązane zablokowali😁

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Bo może chcieli odwrotnie

twn gość handlował częściami komputerowymi a wiemy że to śmierdzi tutaj 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#
oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

taka sama sytuacja

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@KOGIEL_T

A jak ma się neta od operatora ogólnopolskiego, to może być ktoś z innej części Polski. 

@Paulina_Klas

Adwokat i ewentualnie pozew przeciwko Allegro. Po prostu uznali, że ty i właściciel drugiego konta jesteście powiazani. Przyczyn może być sporo od współdzielego adresu IP (co jest standardem w sieciach komórkowych) po przypadkowe spotkanie gdzieś w terenie (np. stanie w tym samym korku).

Ps. Masz IP stałe publiczne, czy prywatne.

Prywatne adresy to 10.0.0.0 - 10.255.255.255, 172.16.0.0 - 172.31.255.255, 192.168.0.0 - 192.168.255.255 i 100.64.0.0 - 100.127.255.255. Jak IP na porcie WAN routera mieści się w tej puli, to jesteś za NAT-em.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@pecela dokładnie tak jest, a jak sprawdzam lokalizację swojego IP, to Google, pokazuje, że znajduję się 200km od miejsca w którym jestem

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@KOGIEL_T

Zobacz sobie tutaj https://www.maxmind.com/en/geoip-web-services-demo

Z ich bazy korzysta większość firm do identyfikowania geolokalizacji adresów IP. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@pecela  tu już lepiej, jakieś 70km 😉

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

mam 194.126.166.xx stałe światłowód ma prywatny dostawca

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Paulina_Klas

Pula od 194.126.164.0 do. 194.126.167.255, należy do Stowarzyszenie e-Południe z siedzibą w Bytomiu. Jest to adresacja typu PI, służąca do adresowanie urządzeń operatora. Nie wolno przydzielać tych adresów użytkownikom końcówym.

Dla innych, jak np. Allegro, zgłaszasz się jako e-południe. Twój ISP nie jest widoczny w internecie bezpośrednio

E-południe to EPIX. Usługa z której korzystasz to EP-iNet. 

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

operator by mi musiał inny przydzielić czy jak ?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

Ostatnio weszła dyrektywa ue wobec takich działań telekomów i serwisów internetowych

@pecela proste pytanie - czy regulamin allegro pozwala na działania serwisu niezwiązane z regulaminem? Gdzie jest w nim definicja tzw: powiązania

W jakim momencie użytkownik serwisu jest informowany o zbieraniu danych potrzebnych do identyfikacji powiązania?

W jakim momencie użytkownik serwisu jest informowany, że tzw powiązanie z innymi osobami może spowodować blokadę, gdzie schemat takiego postępowania?

Jeżeli dzisiaj pozwolę się na swoim komputerze firmowym zalogować się na jego konto allegro to w przyszłości allegro zablokuje mi moje konto bo w nieokreślonej przyszłości ten użytkownik będzie miał dług wobec allegro?

Toż to "Raport mniejszości" w wykonaniu serwisu bez podstawy prawnej i regulaminowej

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

odpowiecie na pytania?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@RED  "Raport mniejszości" był wersja testową😉, ostatecznie nie przeszedł, a Allegro na razie robi testy😁

oznacz moderatorów