Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
jak w temacie po roku czasu udało się ustalić że moje konto zostało zawieszone z art. 2.10
Dostałam odpowiedź że użytkownik : [edycja] nie wywiązuje się wobec allegro i dlatego ja jestem ukarana , loguje się codziennie ma konto od od 15 lat i 7 miesięcy po sprawdzeniu na allegro archiwum jego aukcje to Elbląg 100km ode mnie , jego numer telefonu [edycja] z aukcji z Archiwum Allegro - Faceta nie znam wcale nie mam pojęcia kto to jest hasło mam zmienione ,
dostaje tylko odpowiedz :
dziękuje Pani za wyjaśnienia , natomiast nasze dane wewnętrzne wykazały w sposób jednoznaczny że z konta korzystał użytkownik którego działalność została zawieszona
Ze względu na wskazane powyżej naruszenia zasad serwisu Pani konto nie zostanie odwieszone pozdrawiam Wiktoria
ktoś ma jakiś pomysł ? Iść z nim na policje i powiedzieć że on mi się włamał na konto ? jak jednoznacznej odpowiedzi nie dostaje że on się włamał tylko że korzystał albo że w porozumieniu , a żeby później się nie okazało że z jednej sieci tylko korzystał a ja za fałszywe zeznania będę miała problemy bo nie wiadomo co oznacza systemy wewnętrzne
No tak ale to ty masz zmienne a kto inny może mieć stale
mam wrażenie że ktoś się tu już żalił na zmienne IP i na możliwość przypisania go w przyszłości innej osobie i o konsekwencjach które tu wypłyną
@Monika__L Pamiętam wypowiedź @msniezek o tym, że samo IP nigdy nie stanowi powodu nałożenia blokady.
mam stałe od 2020 albo 2021
Doszłam do tego że jak sprawdzam swoje konto na archiwum allegro tam mam bokiem napis że zawieszono :
https://archiwum.allegro.pl/uzytkownik/Paulina_Klas
a przy tym Michal16710 nie ma tego więc on coś niby zrobił a nie ma zawieszone i codziennie jest aktywny
https://archiwum.allegro.pl/uzytkownik/Michal16710
więc o co tu chodzi
@Paulina_Klas Wcześniej mówiłaś, że to Maciej, teraz piszesz, że Michał🤔
Michal16710 to mój bład syna mam Macieja
allegro pisze ze działalnosc tamtego gościa jest zawieszona, a nie konto allegro.
@Monika__L nie zmienia, to faktu, że konto gościa który zawinił jest aktywne, a powiązane zablokowali😁
Bo może chcieli odwrotnie
twn gość handlował częściami komputerowymi a wiemy że to śmierdzi tutaj
taka sama sytuacja
A jak ma się neta od operatora ogólnopolskiego, to może być ktoś z innej części Polski.
Adwokat i ewentualnie pozew przeciwko Allegro. Po prostu uznali, że ty i właściciel drugiego konta jesteście powiazani. Przyczyn może być sporo od współdzielego adresu IP (co jest standardem w sieciach komórkowych) po przypadkowe spotkanie gdzieś w terenie (np. stanie w tym samym korku).
Ps. Masz IP stałe publiczne, czy prywatne.
Prywatne adresy to 10.0.0.0 - 10.255.255.255, 172.16.0.0 - 172.31.255.255, 192.168.0.0 - 192.168.255.255 i 100.64.0.0 - 100.127.255.255. Jak IP na porcie WAN routera mieści się w tej puli, to jesteś za NAT-em.
@pecela dokładnie tak jest, a jak sprawdzam lokalizację swojego IP, to Google, pokazuje, że znajduję się 200km od miejsca w którym jestem
Zobacz sobie tutaj https://www.maxmind.com/en/geoip-web-services-demo
Z ich bazy korzysta większość firm do identyfikowania geolokalizacji adresów IP.
@pecela tu już lepiej, jakieś 70km 😉
mam 194.126.166.xx stałe światłowód ma prywatny dostawca
Pula od 194.126.164.0 do. 194.126.167.255, należy do Stowarzyszenie e-Południe z siedzibą w Bytomiu. Jest to adresacja typu PI, służąca do adresowanie urządzeń operatora. Nie wolno przydzielać tych adresów użytkownikom końcówym.
Dla innych, jak np. Allegro, zgłaszasz się jako e-południe. Twój ISP nie jest widoczny w internecie bezpośrednio
E-południe to EPIX. Usługa z której korzystasz to EP-iNet.
operator by mi musiał inny przydzielić czy jak ?
Ostatnio weszła dyrektywa ue wobec takich działań telekomów i serwisów internetowych
@pecela proste pytanie - czy regulamin allegro pozwala na działania serwisu niezwiązane z regulaminem? Gdzie jest w nim definicja tzw: powiązania
W jakim momencie użytkownik serwisu jest informowany o zbieraniu danych potrzebnych do identyfikacji powiązania?
W jakim momencie użytkownik serwisu jest informowany, że tzw powiązanie z innymi osobami może spowodować blokadę, gdzie schemat takiego postępowania?
Jeżeli dzisiaj pozwolę się na swoim komputerze firmowym zalogować się na jego konto allegro to w przyszłości allegro zablokuje mi moje konto bo w nieokreślonej przyszłości ten użytkownik będzie miał dług wobec allegro?
Toż to "Raport mniejszości" w wykonaniu serwisu bez podstawy prawnej i regulaminowej
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
odpowiecie na pytania?
@RED "Raport mniejszości" był wersja testową😉, ostatecznie nie przeszedł, a Allegro na razie robi testy😁