Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Jestem jedną z "uszczęśliwionych" osób która przechodzi jakieś nonsensowne testy w których allegro narzuca przewoznika w przesyłkach smart. We wszystkich ofertach jest podany kurier dpd smart którego nie mogę dodać. Absurd goni absurd. Nie po to płacę allegro smart żeby nie moc wybrac przewoznika. Nie chcę kurierów pocztex, ups czy innych którzy mnie zawiedli. Chcę wybrac przewoznika dpd z którym nie mam problemów, paczki przywozi na czas itd. Mimo że płacę za smarta odebraliście mi wybór. Zakończcie te durne testy i pozwólcie ludziom wybrac to co im odpowiada.
Wychodzi na to że ja przez 5 tygodni nie zrobię zakupów na allegro. Poczekam na zakończenie testów.
Jeszcze jedno pytanie do twórców ów godnego pożałowania pomysłu... jak zbadacie zadowolenie klientów że swojego testu? Na jakiej podstawie uznacie że test się powiódł czy to była porażka? Bo chciałabym wyrazić swoją opinię na ten temat w ankiecie dotyczącej właśnie tego. Patrząc na niezadowolenie innych klientów wasz test nie zdał egzaminu. I chyba będę wnosić o zwrot kosztów smart za te 5 tygodni testów gdzie nie mogę wybrac przewoznika.
Na Wykop.pl często sprawy dopiero wtedy zostają zauważone.
Witam zapłaciłem za smarta i przy wyborze dostawy chciałem DPD bo jest u mnie codziennie, ale nie było takiej możliwości darmowej, oczywiście był wybór kurier za 0 zł ale wybraliście mi Allegro ONE które przetestowałem i niestety nie działa to dobrze, ostatnio 4 dni po terminie, czy Allegro po zapłaceniu SMARTA nie daje możliwości wyboru kuriera ? w takim razie rezygnuje za takie udoskonalenia które mnie zmuszają do wyboru najgorszego kuriera ... @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Tak jak masz Smarta to Allegro wybiera Ci kuriera.
ale ja nie chcę aby allegro mi wybierało kuriera, ja sam mam rozum i ja chcę wybierać!!!
Odstąp od umowy na odległość. Po prostu wypowiedz usługę SMART. Zwrócą Ci pieniądze.
@serwis-texas ale to nie jest rozwiązanie. Kupując smarta zgadzaliśmy się na regulamin, w ktorym mielismy zagwarantowaną mozliwosc wyboru kuriera z tych ktore proponuje sprzedawca. Zapłaciliśmy za Usługę z góry na rok. Allegro bezprawnie zmieniło zasady na niekorzyść klientów zasłaniając się stwierdzeniem że to tylko test.
Testy nie trwają 4 miesięcy (to nie szczepionka na raka żeby to tyle trwalo) I są poparte dowodami, opiniami itd. A tu nic. Po cichaczu próbują wprowadzić zwykły bubel który utrudnia wszystkim życie.
@gargulce2 napisał(a):
Po cichaczu próbują wprowadzić zwykły bubel który utrudnia wszystkim życie.
Z tym się nie zgodzimy. 😛 Ułatwia to Allegro utrzymanie volumenu przesyłek u danego przewoźnika na określonym w umowie poziomie i uniknięcie dopłat za brak jego wypełnienia. 😉
@AGD-RTV-IT jestem skłonny uwierzyć, że w zależności od ilości przesyłek mają jakieś dodatkowe rabaty ale dopłata za niewysłanie określonej ilości paczek ^^ śmiesznie to brzmi patrząc na to, że tak naprawdę to allegro dyktuje warunki.
@sl-aw-ek pamiętasz ostatnie podwyżki dopłat do smarta i ogólnie cen przesyłek w nim? Dosłownie kilka tygodni wcześniej były informacje prasowe o ciężkich negocjacjach Allegro w sprawie dopłacenia do opłat za przesyłki w tej usłudze wobec 1 czy 2 przewoźników. 🙂
Ja wszystko wiem, rozumiem Twój punkt spojrzenia i się z nim całkowicie zgadzam. Proszę też abyś zrozumiał/a że ja jestem sprzedawcą. Kłopoty Wasze, przy naszych to jest pikuś. Allegro nie boi się nikogo i niczego, stąd moje twarde, realne spojrzenie na kłopot. Ja wolę doradzić odstąpienie 🙂
Już wiem, na czym polega "korzyść" dla kupujących płynąca z loterii kurierskiej Smart. Jak człowiek gryzie pazury, waha się, czy kupić, czy nie kupić, a potem w końcu kliknie zamówienie i leci sprawdzić wyniki, to ma wielką radochę, gdy się okaże, że wylosował, to co chciał. Bez tych nowych atrakcji kupowanie byłoby zwyczajnie nudne.
Dziś wynik pierwszego losowania był po mojej myśli i na widok nazwy pożądanego dostawcy aż krzyknęłam - "Jest!", ściskając piąchę w geście zwycięstwa, niczym medalista olimpijski. Jakie inne platformy czy sklepy dostarczą Wam tylu emocji? No jakie, pytam się? 😂
Już wiem, na czym polega "korzyść" dla kupujących płynąca z loterii kurierskiej Smart. Jak człowiek gryzie pazury, waha się, czy kupić, czy nie kupić, a potem w końcu kliknie zamówienie i leci sprawdzić wyniki, to ma wielką radochę, gdy się okaże, że wylosował, to co chciał. Bez tych nowych atrakcji kupowanie byłoby zwyczajnie nudne.
wolałbym tę nudą wersję.🤗
A to fajnie opowiedziane 🙂
No nie no teraz to rozumiem i przepraszam, że psy na allegro wieszałem 😉 Jak mogłem wcześniej tego nie zauważyć i docenić.
Ale reklama jest i to na głównej stronie, a kosztuje, a Smart nie jest darmowy ani dla kupujących ani dla sprzedających:
To ja chyba zawyżam średnią gdyż allegro podliczyło, że w 4 lata oszczędziłem 5000tys. Chyba liczą, że powinienem być wdzięczny a nie kompletować ekipę do pozwu zbiorowego 😉
@Morgoth667 Te "oszczędności" to zabieg czysto marketingowy. Nie majac Smarta, można kupować gdzie indziej też korzystając z darmowych dostaw i to bez konieczności ponoszenia opłaty za usługę. Można również kupować tam, gdzie nawet z kosztami dostawy będzie taniej niż na Allegro ze Smartem.
Niektórzy tak się sugerują tymi "oszczędnościami", że potem pytają na forum, jak mogą sobie te pieniądze wypłacić. 😆
Oczywiście, że tak- ja się pół raza nie nabrałem na te wyliczenia- ciekawe jaką stawkę za przesyłkę zakładają do tych obliczeń? 50 zł? 😉
@Morgoth667 Sumowane są kwoty za poszczególne metody dostawy wybrane (lub narzucone) w każdym zamówieniu.
Znów to samo. Kupiłam warzywa w zalewie w słoikach. Przy produktach w szklanych opakowaniach unikam DPD, jak tylko mogę, bo żaden inny dostawca nie niszczy mi paczek tak jak oni. W normalnych warunkach wybrałabym DHL, tym bardziej, że ich kurier przyjeżdża wcześniej i towar nie byłby narażony na dłuższe grzanie podczas upału. Niestety padło na DPD.
Już miałam anulować zamówienie, ale nauczona przypadkiem sprawdziłam, czy da się zamówić kolejne 10 sztuk. Otóż nie dałoby się. Musiałabym szukać innej oferty, koniecznie bez Pocztexu i najlepiej bez DPD, żeby nie trzeba było ponownie odstąpić od umowy. Niestety na Allegro nie ma filtrów negatywnych dla określonych metod dostawy, więc każdą ofertę trzeba sprawdzać ręcznie.
Czy tak powinny wyglądać zakupy online?