Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Jestem jedną z "uszczęśliwionych" osób która przechodzi jakieś nonsensowne testy w których allegro narzuca przewoznika w przesyłkach smart. We wszystkich ofertach jest podany kurier dpd smart którego nie mogę dodać. Absurd goni absurd. Nie po to płacę allegro smart żeby nie moc wybrac przewoznika. Nie chcę kurierów pocztex, ups czy innych którzy mnie zawiedli. Chcę wybrac przewoznika dpd z którym nie mam problemów, paczki przywozi na czas itd. Mimo że płacę za smarta odebraliście mi wybór. Zakończcie te durne testy i pozwólcie ludziom wybrac to co im odpowiada.
Wychodzi na to że ja przez 5 tygodni nie zrobię zakupów na allegro. Poczekam na zakończenie testów.
Jeszcze jedno pytanie do twórców ów godnego pożałowania pomysłu... jak zbadacie zadowolenie klientów że swojego testu? Na jakiej podstawie uznacie że test się powiódł czy to była porażka? Bo chciałabym wyrazić swoją opinię na ten temat w ankiecie dotyczącej właśnie tego. Patrząc na niezadowolenie innych klientów wasz test nie zdał egzaminu. I chyba będę wnosić o zwrot kosztów smart za te 5 tygodni testów gdzie nie mogę wybrac przewoznika.
Niestety Allegro uważa, że wie od ciebie lepiej, a ty nie masz nic do gadania, ani prawa głosu.
Mam ten sam problem, ten ich chory system na siłę wciska mi w większości przypadków kuriera innego niż chcę wybrać. Po co to wszystko? Nie są szczerzy i nie potrafią niestety odpowiedzieć na to pytanie. Człowiek tylko traci przez nich zdrowie i nerwy. Coraz gorsze zmiany w tym serwisie.
Korzystam od kilkunastu lat z tego serwisu, ale takiej patologii zmian jak w tym roku to nie potrafię sobie przypomnieć, aby była w przeszłości. Co chwilę jakieś bardziej odrealnione zmiany uderzające w konsumentów..
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Kiedy zostanie przywrócona funkcjonalność składania zamówień?
@lewgorzkowski Możliwość kupowania w ofertach Allegro powinna w tej chwili działać bez probelmu.
Problem nadal występuje, brak możliwości wyboru kuriera. Na "funkcjonalność" serwisu składa się kilka komponentów. Ten ostatni - czyli metoda dostawy; nie działa jak należy.
Można wybrać kuriera. Sprawdziłem teraz, wystarczy kupić z innego konta - nie będącego w Smart,
Czyli jawnie i chamsko chcą nas pozbyć Smart, bo im się nie opłaca. Najpierw podniesienie ceny Smart, potem zwiększenie limitów dla zakupów, a teraz durne usuwanie wyboru kuriera.
Jestem klientem od 2002 roku. Wiele przeszedłem razem z "rozwojem" tej platformy, ale to co się teraz tutaj dzieje, utwierdza mnie w decyzji jaką zamierzam podjąć - podziękować z przedłużenia Smart po zakończeniu oraz zakończyć zakupy.
Potracicie klientów to wróci wam rozum.
Zapomniałeś jeszcze o obowiązku wysyłek allegro one dla sprzedawców chcących wysyłać smartem, co skutkuje: nerwicą, wrzodami, zaburzeniami snu, stanami depresyjno - lękowymi, nomofobią (strach odbierać telefony od tylu wrzeszących klientów), uszkodzeniami towaru, stratami finansowymi z powodu nie odebrania opóźnionych przesyłek itp. itd. Co w efekcie prowadzi do wyłączania usługi smart przez sprzedających, a klient za wysyłkę i tak musi płacić. Sprzedawcy nie mający smarta nie robią tego na złość klientom, tylko dla spokoju lub z powodu braku możliwości spełnienia wygórowanych oczekiwań allegro.
Tak to się dzieje jak ktoś poczuję się władcą świata.
Ale ściema- proszę nie wprowadzać ludzi w błąd! Widzę, że chyba jest potrzeba moderatora moderatorów.
Gdy oglądam możliwe formy dostawy jakiegoś produktu, jest np. Kurier DPD, Kurier UPS. Gdy przechodzę do zakupu, jest tylko Kurier (brak możliwości wyboru z jakiej firmy). Kiedyś było normalnie. Dlaczego teraz nie mogę wybrać?
@Astrid_Fashion w smarcie allegro nie pozostawia Ci możliwości wyboru kuriera , dostajesz przydział z automatu
Teraz nie musisz już tracić czasu na zastanawianie się nad wyborem firmy kurierskiej.
Allegro zrobi to za Ciebie.
Cudownie...
@Astrid_Fashion Gdybyś miał/a ochotę podzielić się swoimi refleksjami na temat tej wspaniałej zmiany, to zapraszamy tutaj:
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/smart-dla-kupuj%C4%85cych/brak-wyboru-kuriera-w-smart/td-p/785603/
@-Sainkho- mnie jako sprzedawcy bardzo się ta zmiana podoba , jest teraz zdecydowanie mniej kurierek , klienci wybierają dostawy do punktów , a to wiadomo pomijając względy EKO , mniejsze koszty dla allegro i mniejsze dopłaty do przesyłek dla sprzedawców . Nie ma co dramatyzować automatów i punktów cała masa , mozna wybrać dogodny dla siebie bo jest z czego wybierać , niebawem i babcie klozetowe zwąchają interes .🤣
@mdrogeria Może pozostaw kupującym ocenę tej zmiany i nie wypowiadaj się w ich imieniu. Nie każdy ma możliwość wyjść z domu czy odebrać coś cięższego z punktu. Zresztą sprzedajesz lekkie produkty, więc nie masz wyobrażenia, jakie problemy ta zmiana może przysparzać innym sprzedawcom.
@-Sainkho- chciałbym zwrócić Twoją uwagę na to ,że płacąc za przesyłkę Masz możliwość wyboru kuriera ,a smart nie jest obowiązkowy / to Twoje słowa / również dla klienta . W smarcie allegro płaci za przesyłkę i sobie pozostawia prawo wyboru przewoźnika . Pomimo drobnych przesyłek również mam z tym problemy bo Pani musi mieć do domu ,a na pytanie ,,dlaczego do domu ? ,, nie jest w stanie racjonalnie odpowiedzieć .
@mdrogeria Jasne. Po to wykupiliśmy Smarta, żeby płacić za przesyłki. A naruszenie warunków umowy i praw konsumenta nie ma znaczenia, bo Allegro wolno wszystko.
Słówko na t... się nasuwa, jak się czyta Twoje złote myśli.
@-Sainkho- rezygnacja ze smarta to 2 kliknięcia . Skoro ja stary mogę się wycierać po punktach nadań , ani tego lubię i po drodze też nie bardzo to Pani w drodze do biedry może zahaczyć o żabkę .
@mdrogeria Idź do głównego wątku oświecać kupujących, jak to niepotrzebnie dramatyzują, bo po co im kurier, skoro można do punktu. Wyobraź sobie, że niektórzy (jak ja) w ogóle nie mogą wyjść z domu i bez kurierów nie są w stanie funkcjonować. A takie rady jak Twoje daje obsługa Allegro wszystkim, którzy zgłaszają reklamacje z powodu tej bezprawnej zmiany. Doskonale wiesz, jak na nie reagujemy, szanowny Tropicielu Trolli.