Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
@grec_pat Wskazane konto zostało już zablokowane. 🙂
Próba wyludnienia? No to nie ma żartów.
Witam wczoraj wystawiłem komputer na sprzedaż i po jakichs 20 minutach pojawił się "nabywca". Dostałem sms od Allegro.pl o treści " Twój produkt znalazł nabywce! Otrzymac platnosc i etykiete: "LINK". Czy jest to prawdziwa wiadomość czy próba wyłudzenia danych?
Okej dziękuje bardzo.
Dostałem zaraz po wystawieniu fantu na allegro lokalnym sms-a od allegro z kodem do uzyskania płatności i etykiety tylko, że po wpisaniu kodu od razu przekierowany zostałem na stronę mojego banku, a w sms-e były literówki
Oczywiście przerwałem operację , czy to może być oszustwo?
Oszustwo. Sprawdź sobie jak tu płatności działają, bo sorry ale już nie mam cierpliwości po raz n`ty pisać w tym tygodniu gdzie czego szukać. W poprzednich tematach wszystko jest. Nikt nie sprawdza jak działa serwis na którym wystawia, a potem co chwilę... Dobra zebrało mi się na gderanie, idę, pewnie LEW za chwilę z całą cierpliwością wytłumaczy xD
Sorki! Wolę dopytać niż dać się wy.....ć na kasę z tego też powodu napisałem. Zawsze kupowałem na Allegro ale nigdy nie sprzedawałem, więc prześledzę info na lokalnym ale nos mnie niezawiódł,cholerni oszuści i nieroby.
Dzięki za info-pozdro......
Witam wystawiłem dziś płytę główną na sprzedaż i teraz dostałem sms że ktoś kupił mój przedmiot i wydaje mi się że to nie allegro ponieważ po pierwesze link konczy mi się na xyz i jest to przekierowanie na strone delivery.247 czy to oszustwo ? na allegro nie ma żadnej informacji że ktoś kupił
Był taki szkodnik tu xyz 96. Ale jak ktoś kupi to będą środki tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji?dateFrom=2023-06-29&dateTo=2023-... na żadne maile sms, itd nie reaguj.
Dzięki za pomoc poprostu sms od allegro to wiesz mieszane uczucia miałem też strona wygląda tak dziwnie wsumie sam zobacz i oceń
@Bartekd17 to nie jest wiadomość od nas i proszę nie podawaj żadnych informacji na tej stronie. Dla pewności przeskanuj proszę swoje urządzenie programem antywirusowym.
czy po sprzedaży przychodzi sms z linkiem do mojej aukcji i info by dalej przejść na stronę banku, wpisać login i hasło by otrzymać płatność?
Oszustwo. Poczytaj sobie jak tu sprzedaż i wpłaty i wypłaty działają. Bo tak to sobie konto wyczyścisz...
dzięki. doszedłem do strony banku i się zatrzymałem z wpisywaniem loginu i hasła. Napisałem do allegro i tu .Do Allegro przesłałem link z smsa , niech zwalczają złodziei.
@ign7 nie, sprzedaż na Allegro Lokalnie tak nie wygląda, nie podawaj proszę swoich danych.
przyszedl sms od "allegro" z takim linkiem:
https://9e-f.cfd/srt/?D7E3-PL
@ign7 nie jest to wiadomość od nas. Bardzo proszę nie wchodź w ten link.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Dobry wieczór. Wystawiłem przedmiot i otrzymałem sms od Allegro z linkiem do rzekomego potwierdzenia sprzedaży. ( na wszelki wypadekNIE KLIKAĆ !!! Potwierdz sprzedaz: https://sms-zen.pw/rlba3 ) Kliknąłem ale jak tylko po wejściu zobaczyłem język ukraiński od razu wyszedłem z tej strony. Sms jest od Was czy ktoś się podszywa pod Allegro?