Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Oznacza to, że od 5 lutego nie skorzystasz już z poniższych usług dodatkowych – zarówno w formularzu WzA, jak i w API:
dla metod dostaw UPS:
Czy ja mam rozumieć że nie będę mógł nadawać w punkcie paczek ?????
@kostas11 a przy nadawaniu zaznaczałeś tę opcję?
@kostas11 Tak- to oznacza, że przy metodzie dostawy UPS opcja nadania w punkcie będzie niemożliwa. (od 5.02) Wyłączona zostanie usługa dodatkowa z WZA - nie będzie trzeba wskazywać jej zamawiając po API.
@N_Nitka28 czyli gdzie mamy to nadawać ? ....hmmm... rozumiem zamawiać podjazd do 1 paczki .... czyli UPS kurier oraz OwP wypad z cenników dostaw , Poczta wypadła o dopłaty , który teraz przewoźnik następny w kolejce ?. Czy ta zmiana dotyczy również łonów ?
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o $$$$
Tak właśnie. Chyba dopłaty za podjazd wzbogacą Allegro o kolejne miliony rocznie, bo DPD cały czas wypiera się, że nie do nich idzie dopłata za podjazd.
@mdrogeria celowe działania co byś wybrał One kuriera, One Box 😄
@kostas11 jestem poza zasięgiem
@mdrogeria ja też jestem po za zasięgiem, dlatego mam UPS i teraz zaczynają się schody jak to nadawać 😞
@kostas11 Poczty jeszcze nie wyłączyłem , mam małe paczki więc ryzyko dopłaty praktycznie nie występuje , mam DPD i nic się nie dzieje poza tym ,że fajna dziewucha przyjeżdża i staremu gargamele do głowy przychodzą 😋 z UPS-a trzeba zrezygnować , mało tego jest , ale będzie po zmianach generować niepotrzebne koszty .
@mdrogeria A otrzymujesz zamówienia z wysyłką przez Pocztex? Ja miałem prawie codziennie coś na pocztę, ale od 1 grudnia ani jednej. A opcja dostępna jest.
@drekenzes dawniej pamiętam Poczta z Inpostem szły łeb e łeb , po połowie , ale miałem tylko tych 2 przewoźników , z czasem szala zaczęła przechylać się z korzyścią dla Inpostu i niedługo nastąpił wystrzał paczkomatów , aktualnie jak mi się trafi 3-4 paczki w tygodniu dla poczty to wszystko
@drekenzes napisał(a):
@mdrogeria A otrzymujesz zamówienia z wysyłką przez Pocztex? Ja miałem prawie codziennie coś na pocztę, ale od 1 grudnia ani jednej. A opcja dostępna jest.
mam podobnie, przez dwa miesiące tylko raz wysłałem pocztą, a tak losowo przydzielają kupującym UPS 🙂
@N_Nitka28 super, trzeba się będzie powoli rozstawać ze smartem 😞 nie mam zamiaru płacić + czekać w firmie jak łaskawie się kurier zjawi po jedną paczkę 😞
Ale już One Box DPD czy UPS będzie można nadawać w punkcie, co za logika i cel ?
Możesz się dowiedzieć co jest powodem utrudniania sprzedaży małym firmom ?
Lepiej spójrzcie na zmiany w prowizjach i kosztach Smart-a... To jest dopiero ciekawe 🙂
Hej gdzie jest ten artykuł bo nie mogę nigdzie znaleźć ? 😀
@KIKOPIKO Wot, zdies'
Mogę prosić o link źródłowy z tymi informacjami, bo jakoś mi umknął na e-mailu?
Rozumiem że DPD nadal można bez problemu nadawać w punkcie?
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ a że się tak dopytam czy tu chodzi o Allegro UPS czy UPS na własnej umowie ?
@kostas11 Paczki nadal będzie można nadawać w punktach UPS. Wyłączona zostanie jedynie usługa dodatkowa z WZA - nie będzie trzeba wskazywać jej zamawiając po API. Zmiana dotyczy jedynie WZA, gdzie można nadawać tylko przesyłki Allegro UPS, operacyjnie jednak nic się nie zmieni.
Zmieni się tylko to, że w miejscu widocznym na poniższym zrzucie ekranu nie będzie już do wybrania usługi "Nadanie paczki w punkcie", ale paczki nadal będzie można nadawać w punktach.
nie trybię @julienail do tej pory wskazywałem podjazd kuriera lub wybierałem opcję ,, bez podjazdu ,,
jak teraz będzie ?