anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Delivery - klienci płaca nizsze ceny (dostawa poza SMART) a allegro pobiera wyższe...

AquaJungle
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Az mnie dzisiaj to zdziwiło.

Klient zamówił paczke 3 marca o 8:58, dostawa allegro one box zielony automat, poza SMART za 9,99.

Wysyłka 4 marca, dzisiaj ja odebral z automatu...a allegro obciaża kwota 10,99.

I tutaj pomyslalem, ze moze nie wychwyciłem tych podwyzek bo nardziej obliczalem jak to bedzie z nowymi prowizjami i oplatami SMART, szukam tego emaila.

Jest, ze podwyzki w allegro delivery ale jest tez dopisek Zmiany w cennikach dostaw wprowadzimy automatycznie – nie musisz nic robić.

Dobra ogarne recznie w cenniku - chwilunia tego sie nie da zrobic recznie z allegro delivery😂, po najechaniu na ten niebieski wykrzyknik jest Aktualizujemy ceny niektórych dostaw. Zmiany  w cennikach i ofertach bedą widoczne w ciagu kilku dni.

Na aukcjach nadal dla klientow wyswietla sie stara cena 9,99 ale allegro pobiera juz nowa 10,99. Nie mozna tego zmienic recznie. Klienci płaca nizsza cene a allegro pobiera juz po nowemu, po podwyzkach 3 marca.

I w zwiazku z tym mam dwa pytania:

-długo jeszcze ta aktualizacja, bo niby czemu sprzedawcy maja płacic allegro 10,99 jak dostaja od klientów 9,99?

-oczywiście rozumiem, ze allegro zwroci sprzedawcom ta różnice za aukcje zanim klienci nie beda placic ceny po podwyzce?

Super...pobierac wyzsza opłate, zanim sie zaktualizowało cennik....

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @AquaJungle. Przepraszam za utrudnienia. Już weryfikujemy tę sprawę. Niedługo wrócę do Ciebie z dalszymi informacjami.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#11 Animator#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  U mnie to samo - klient zapłacił za przesyłkę 9,99zł a Allegro pobrało 10,99 zł

Zamówienia :

7c216d20-f7c8-11ef-9f7a-6b888f5224da

64144dd0-f802-11ef-b9bf-6b65dbde4d93

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @kakabe_2007. Wiemy o błędzie w naliczeniach opłat za nadanie paczek Allegro Delivery. Dział techniczny priorytetowo pracuje nad rozwiązaniem tej sytuacji. Przepraszam za utrudnienia.
Przesłałam już prośbę o korektę błędnie naliczonej kwoty nadania podanych zamówień. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

magic-trinkets
#11 Animator#

Czy naprawienie błędu, będzie skutkowało, automatyczną korektą błędnie naliczanych kosztów u wszystkich sprzedawców? Czy pracujecie tylko nad usunięciem problemu z przyszłymi zamówieniami, a sprzedawcy którzy się nie upomną o zwrot, będą stratni?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@magic-trinkets, dążymy do tego, aby korekty były realizowane automatycznie. Zależy nam również na szybkim ujednolicenia kosztów w cennikach z naliczonymi kosztami nadania. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Mido
#9 Pomysłodawca#

U mnie to samo: w ustawieniach dostawy 10,99zł, ale cena dla klientów, widoczna w ofertach, 9,99zł.  A teraz przeliczcie sobie tę złotówkę przez ilosc sprzedających - całkiem spory zastrzyk gotówki dla Allegro.

oznacz moderatorów

zibicool2
#7 Wielbiciel#

Pomnożyć nie przez ilość sprzedających, tylko przez ilość sprzedanych przedmiotów. Rzeka złotówek dla allegro.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Mido, przepraszam za utrudnienia. Proszę, podeślij numery zamówień, które zostały błędnie rozliczone z kwotą 10,99 zł zamiast 9,99 zł. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@AquaJungle, proszę, podaj numery zamówień, które zostały błędnie rozliczone z kwotą 10,99 zł zamiast 9,99 zł.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@MiMary Wszyscy sprzedawcy czekają na zwrot niesłusznie pobranych opłat - automatycznie i od razu

oznacz moderatorów

Mido
#9 Pomysłodawca#

14854568809.  Problem dodatkowy jest w tym że klienci NADAL widzą w moich ofertach cenę 9,99zł.  I na pewno nie tylko w moich.  Kiedy zamierzacie coś z tym zrobić?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Mido Proszę, wskaż numer konkretnego zamówienia, a nie oferty. 

@RED Dokonujemy korekt dla błędnie naliczonych opłat. Tak, jak wspomniała Maria. Pracujemy nad tym, aby działo się to automatycznie. Na ten moment prosimy o wskazanie numerów zamówień, których dotknął problem. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

zeStryszka
#9 Pomysłodawca#

346413a0-f8ce-11ef-97d5-cbfd6d3a158f

oznacz moderatorów

zeStryszka
#9 Pomysłodawca#

oznacz moderatorów

Mido
#9 Pomysłodawca#

Kolejna próba - bo  poprzedniej nie dopuszczało do publikacji czystego nr zamówienia, bez żadnych dodatkowych treści 

Nie wiem dlaczego nie mogłem wcześniej odpowiedzieć jako Mido. Cały czas zalogowanie powracało na konto na ktorym byłem wcześniej (zeStryszka) , mimo wielokrotnego logowania się tu i na Allegro jako Mido.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Mido Poprosiłam o wykonanie korekty. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

U mnie zadziałało wyłączenie Allegro delivery i zapisanie cennika, odczekałem kilkanaście minut, aż w ofertach straciłem Smart.. 

Następnie ponownie włączyłem Allegro delivery w cennikach dostaw i zapisałem.

Zrobiłem to kilka dni temu, by nie być stratnym, sprawdziłem koszty dostaw zostały naliczane prawidłowo. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

proszę pilnie o informację co zrobicie z tym błędem

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

a mi tylko jedna .....na razie  ,ale przewidziałem ,że będzie jajo 

mdrogeria_0-1741242056808.jpeg

47f4e450-f86d-11ef-b679-6dc75f5d3880

oznacz moderatorów