Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Az mnie dzisiaj to zdziwiło.
Klient zamówił paczke 3 marca o 8:58, dostawa allegro one box zielony automat, poza SMART za 9,99.
Wysyłka 4 marca, dzisiaj ja odebral z automatu...a allegro obciaża kwota 10,99.
I tutaj pomyslalem, ze moze nie wychwyciłem tych podwyzek bo nardziej obliczalem jak to bedzie z nowymi prowizjami i oplatami SMART, szukam tego emaila.
Jest, ze podwyzki w allegro delivery ale jest tez dopisek Zmiany w cennikach dostaw wprowadzimy automatycznie – nie musisz nic robić.
Dobra ogarne recznie w cenniku - chwilunia tego sie nie da zrobic recznie z allegro delivery😂, po najechaniu na ten niebieski wykrzyknik jest Aktualizujemy ceny niektórych dostaw. Zmiany w cennikach i ofertach bedą widoczne w ciagu kilku dni.
Na aukcjach nadal dla klientow wyswietla sie stara cena 9,99 ale allegro pobiera juz nowa 10,99. Nie mozna tego zmienic recznie. Klienci płaca nizsza cene a allegro pobiera juz po nowemu, po podwyzkach 3 marca.
I w zwiazku z tym mam dwa pytania:
-długo jeszcze ta aktualizacja, bo niby czemu sprzedawcy maja płacic allegro 10,99 jak dostaja od klientów 9,99?
-oczywiście rozumiem, ze allegro zwroci sprzedawcom ta różnice za aukcje zanim klienci nie beda placic ceny po podwyzce?
Super...pobierac wyzsza opłate, zanim sie zaktualizowało cennik....
Przecież to jest bez sensu..
- Z powodu błędu serwisu Allegro sprzedawcy są poszkodowani - czy teraz wszyscy sprzedawcy mają sprawdzać rachunki i składać reklamacje? - to jest chore, kto zapłaci za "czas" poświęcony na poprawianie błędów Allegro?
- Czy Allegro zrobi automatyczną korektę i poinformuje o tym sprzedawców - np. jakiś-taki e-mail typu: "Bardzo przepraszamy za błędne naliczanie pobieranych opłat wynikające z błędu naszego systemu. W następnej wiadomości wyślemy zestawienie zamówień, do których zostały wykonane automatyczne korekty cen wysyłek i zwroty nienależnie pobranych prowizji" .
- Czy jednak będzie inaczej i każdy sprzedawca będzie musiał poświęcić wiele godzin na sprawdzanie rachunków i wysyłanie reklamacji odnośnie kosztów przesyłek i prowizji od nich pobieranych.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Proszę o korektę pobranego kosztu wysyłki z zamówień numer
4ef96cd0-f886-11ef-a0ab-418cf1f3d99c oraz
36eb41e0-f859-11ef-96ce-55e9ff0388e6
klienci zapłacili niższą kwotę .
W zgłoszeniu nr "50087363" z dzisiaj
otrzymałam taką odpowiedź
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
W momencie składania przez kupującego zamówienia w cenniku mieli Państwo wpisaną niższą kwotę.
W takim razie zalecam zmienić wartość w cenniku:
https://salescenter.allegro.com/delivery-settings
Cześć, @cudaswiata-sklep. Przekazałam prośbę o korektę naliczonych opłat.
@MiMary kiedy allegro zwróci automatycznie wszystkim "poszkodowanym" te opłaty?
jak się nie upomną to wcale?
Hmm, allegro oficjalnie nie poinformowało sprzedających o błędzie. Podejrzewam, że 90% sprzedających o tym nawet nie wie. Czyżby allegro liczyło, że lwia cześć sprzedających nie zorientuje się i nie poprosi o korektę?
@RED Być może ten "błąd" był zaplanowany. Bo już tydzień minął, i nadal sprzedawcy muszą żebrać o to, co im się należy
AKTUALIZACJA 11.03.2025 g. 16:13
Korekty za wszystkie zamówienia, których dotyczył ten problem zostały dzisiaj zlecone.
Do jutra do końca dnia potrwa ich procesowanie, więc najpóźniej jutro będę u Was widoczne. Otrzymacie też wiadomości e-mail w tej sprawie.
Dziękuję za cierpliwość!
13c00680-fa64-11ef-a264-6b3f11102a46 ta oferta jeszcze mi wpładła
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Czyli że WSZYSCY sprzedający na allegro którzy zostali błędnie przez błąd systemu rozliczeni, będą z automatu dostawali korekty - BEZ ZGŁASZANIA na tym forum osobnych transakcji?
@DROGERIE24_pl dokładnie tak, opłaty skorygujemy automatycznie wszystkim sprzedawcom, których dotyczył problem.