Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wielu z Was zauważyło już tę zmianę w zakładce Środki i historia operacji. Na Allegro mamy 3 operatorów płatności: PayU, Przelewy24, Allegro Finance. Do tej pory wpłaty, wypłaty i zwroty pieniędzy na Allegro obsługiwali wyłącznie operatorzy PayU i Przelewy24. Teraz Allegro Finance stopniowo przejmuje obsługę wpłat, wypłat i zwrotów pieniędzy na Allegro.
Co te zmiany oznaczają
Jeśli macie zweryfikowane dane w Allegro Finance, zobaczycie pieniądze ze sprzedaży w zakładce Środki i historia operacji na saldzie u operatora:
Jeżeli otrzymujecie pieniądze za przesyłki za pobraniem, w Wysyłam z Allegro zobaczycie nazwę operatora Allegro Finance w sekcji Ustawienia wypłat PLN za przesyłki pobraniowe Allegro Standard.
W zakładce Środki i historia operacji sprawdzicie historię operacji i wygenerujecie zestawienie dla operatora Allegro Finance pod nazwą:
lub
Sprzedający, którzy nie mają jeszcze zweryfikowanych danych w Allegro Finance, zobaczą pieniądze ze sprzedaży tak jak dotychczas - na saldzie u operatora PayU i Przelewy24.
Jeśli do 31 stycznia nie udało Wam się samodzielnie zweryfikować swoich danych w Allegro Finance, poprosimy Was o ponowną weryfikację danych firmowych.
Nowy dzień - nowy debilizm odkryty na allegro. Możecie wyjaśnić po co jest rozbite PayU i Przelewy24 na dwa nowe twory? Żebyśmy trzymali u was jeszcze więcej zamrożonych pieniędzy w formie rezerwacji na ewentualne zwroty? A i tak potem się okaże, że jak ktoś wpłacił przez PayU to nie ma z czego dokonać zwrotu wpłaty, bo allegro radośnie pobiera sobie z salda PayU opłaty, nie zważając na kwotę zarezerwowaną.
Nowe wpłaty pójdą już na PayU − Allegro Finance oraz Przelewy24 − Allegro Finance. Póki nie wypłacisz pieniędzy, będą jeszcze widoczne środki na Payu i Przelewy24.
super, to jak mam teraz wypłacić klientowi zwrot z PayU, na którym nie mam środków i z tego co mówisz to mieć już nie będę?
@pkgroup Zrobić pełną nadpłatę z górką na konto. Ale Allegro z tej nadpłaty będzie też pobierało inne należności z automatu.... Albo zrobić zwrot bezpośrednio na konto podane przez Kupującego.
Udało się inaczej, przy dokonywaniu zwrotu jest opcja wpłaty blikiem na poczet zwrotu. Tak czy siak dzięki za odpowiedź
Podepnę się pod temat. Teraz jest 4 operatorów płatniczych,
Czyli jak rozumiem nowe wpłaty na PayU już nie przychodzą tylko na PayU - Allegro Finance, tak?
Czyli mogę przenieść kwotę zarezerwowaną z PayU na PayU – Allegro Finance bez obawy, że ktoś dokona tam wpłaty? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@FishBeat tak, od teraz pieniądze ze sprzedaży będą wpływać jedynie na saldo operatora Allegro Finance.
Czy w takim wypadku jest jakaś możliwość przetransferowania wpłat zarezerwowanych np, z PayU ma PayU - AF? i podobnie z P24 na p24 - AF? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć, @FishBeat. Jeśli nie masz środków na P24/PayU, to masz dwie możliwości - możesz zrobić wpłatę tytułem zwrotu albo poczekać na wpłatę od innego kupującego.
(edytowano)
No niestety ale to tak nie działa jak piszesz. Mam środki na P24
286,92
2,00 zł
cc9952c7-0ef2-11f0-bcb7-45222c1d762e
77,89 zł - nie mogę zwrócić tej wpłaty już kolejny dzień. Więc podejrzewam, iż jest jak zwykle na allegro, że coś co ma działać - nie działa. Proszę o pomoc jak mam to rozwiązać żeby środki z P24 przeksięgowało na P24 - AF. Transakcja jest z innego konta niż tego co piszę.
Odpisali, że nie ma takiej możliwości więc już nic nie rozumiem. Jedni piszą tak, wy co innego. To jak jest z tym naprawdę?
@FishBeat przepraszam za wprowadzenie w błąd, edytowałam już wcześniejszą informację w tym wątku.
Przeksięgowanie może odbyć się z salda AF_P24 na saldo P24, nie na odwrót.
W tym wypadku, aby zwrócić wpłatę kupującemu przez Allegro Finanse, jedynym rozwiązaniem (o ile nie spodziewasz się wpłaty od innego kupującego na saldo AF_P24) jest zasilenie salda kwotą potrzebną do zwrotu.