Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro gdzie jest opcja szukaj w aukcji ????
właśnie mi zniknęła opcja szukaj w aukcji - jak mam teraz znaleźć potrzebne produkty?
sorry ale po typie eanie czy nazwie lub głupawych podpowiedziach systemu nie tego nie znajdę
tak jak nie znajdą tego Kupujący, którzy chcą kupować towar u mnie
może by tak @_HolaOla_ @cloudcloud allegro napisało wcześniej, że planuje tą opcje wyłączyć
@4d4mus wiem🤣
ale założyłem, że umio obsłużyć gugla w wersji podstawowej
https://www.google.com/search?client=opera&q=jak+usunąć+cookies&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
Panowie, ja to mam w małym paznokciu u nogi 😉
ale naprawdę byście się zdziwili, jak to wygląda u osób, które dopiero dostały komputer, szczególnie u osób starszych.
Jest to panika w oczach, że coś popsują - obsłużyć Googla ?!? really?!?
to już jest wyczyn wszechczasów - najechanie myszką na coś i trafienie w to - to jest wyczynem 🙂
Po iluś próbach i uruchomieniach kompa, gdy jako-tako opanowana jest sztuka obsługi myszki, dopiero zaczyna się zabawa, że nie wspomnę o pisaniu na klawiaturze metodą biblijną (szukajcie a znajdziecie).
Później są telefony w nocy, że coś popsułem, bo komputer piszczy, nie chce się zamknąć/włączyć, skrót na pulpicie się przesunął, itp. itd.
Tak jest przy początkach - a co, gdy wnuczek/wnuczka pokazali jak szukać na Allegro i teraz nie ma wyszukiwarki (w opisach)???
Czy wy myślicie, że oni wiedzą co to są cookies - a już ich usunięcie to "mission impossible", czy ludzie korzystają ze skrótów Ctrl+F5 lub Ctrl+R - wielu pierwszy raz o tym teraz pewnie przeczytało 🙂
Niestety, wiem jak jest - wiele osób na pewno to przerabiało z kimś takim i wie co to jest.
Dlatego uważam, że uwarunkowanie od możliwości skorzystania z dodatkowego przeszukiwania w aukcjach istniejące dopiero po wyrażeniu zgody na korzystanie z cookies w bardzo poważnym stopniu zahacza o konstytucje i ograniczanie swobód obywatelskich, w szczególności takim osobom - a w szczególności poprzez wyrażenie zgody poprzez takie śledzenie połączone z profilowaniem użytkownika poprzez cookies - ta opcja musi zostać jak najszybciej wykluczona z cookies, bo naprawdę grozi to Allegro bardzo poważnymi konsekwencjami prawno-finansowymi z niezgodnością z konstytucją i kodeksem cywilno-prawnym.
Było to poruszone w którymś temacie, gdy chodziło o wrzucenie klienta na czarną listę - to jest ta sama opcja, tylko teraz zastosowało taką czarną listę samo Allegro nie przemyślawszy decyzji, ani konsekwencji, które wynikają z zastosowania takiego rozwiązania w stosunku do wszystkich kupujących i sprzedających, bo są ukrywane przed kupującymi wyniki w pewien mocno podejrzany sposób.
Moderatorzy @_HolaOla_ @cloudcloud - czy możecie to przekazać do odpowiednich osób, zanim ktoś nie zgłosi tego faktu do jakiejś instancji?
@4d4mus Tak, wszystkie opinie i sugestie związane z tym tematem, które pojawiły się na Allegro Gadane przekazaliśmy już do zespołu odpowiedzialnego za to rozwiązanie.
No właśnie tym bardziej że np szukam myszki komputerowej z wbudowanym akumulatorkiem, a Allegro nie ma takiego filtra, a wiem że w opisie znajdę taką informacje - więc po to to jest ,wspomaga to czego Allegro nie może.
Wcześniej były kanały RSS co umożliwiało wyszukanie przedmiotów używanych, które rzadko pojawiają się w sprzedaży. To również usunęli jakby było to zbędne. Allegro staje się coraz bardziej nędzną stroną, gdzie zamiast ułatwiać obydwu stronom czyli sprzedającym i kupującym to coraz bardziej utrudnia.
@DevilishTyrant Przecież są https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/obserwowane/wyszukiwania
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Obserwowane wyszukiwania to spam na meila z opóźnieniem. Kanały RSS działały w czasie rzeczywistym i można je było włożyć w dowolny soft do ich ściągania. Co mi z informacji o wystawionym przedmiocie dzień po wystawieniu gdy już może być kupiony.
Zakładam że allegro robi to tylko dla kasy, aby zmniejszyć obciążenie serwerów. Skoro **piiip**i myślą że tylko zysk się liczy to mam nadzieje że ich strona upadnie i zje ich konkurencja.
@DevilishTyrant Lepsze to niż nic. Ty wiesz co to RSS, ja to wiem, ale 99% przeciętnych [edycja] nie ma pojęcia o czym mowa i co to za rodzaj czarnej magii😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Super, że pojawiła się znów możliwość szukanie w opisach.
Ja jej nadal nie mam, I jak nie wróci ->to na bok sentymenty zarejestruje się w **piiip** i walić f...n allegro.
Strzelają sobie w kolano -tym wyszukiwaniem, zachciało się oszczędności na serwerach urządzać. Chociaż ta oszczędność się w sumie uda, jak odejdzie z allegro parę milionów klientów a a potem sprzedawców to i obciążenie rzeczywiście spadnie.
tu chyba nie chodzi o oszczędności na serwerach tylko chyba powolne wyparcie prywatnych i małych sprzedawców aby zostali tylko sami giganci, chyba chcą sprawić tak że zaczniesz kupować to co im sie podoba...
@bogdan_se @RED @kostas11 podejrzewam ze to produktyzacja.... aby można było wyszukiwać tylko po tytułach, aby łatwiej to było "opanować" tak aby wszyscy sprzedający np wykałaczki X - mieli to w tytule. Aby kupujacy nie mógł się doszukać od razu ze np ten sprzedaje wykałaczki X wersja z takiego drewna a ten wykałaczki X drugi gatunek itp... Mają zostac wykałaczki X. Oczywiście ze szkodą dla kupującego i sprzedajacego ale to akurat nie ma znaczenia.
wygląda, że ktoś mUNdry w allegro znowu postanowił wyłączyć opcję wyszukiwania w opisach... w kategorii elektronika większość przedmiotów ma błędnie wypełnione parametry, albo w ogóle jest powiązana ze złym produktem, wyszukanie konkretnego podzespołu zajmuje teraz często ponad godzinę zamiast kilku minut... czy ci ludzie w allegro mają mózgi??
Nie, nie mają mózgów, albo mają kreta od konkurencji u siebie - tylko jakiej konkurencji? Wyszukiwarki w popularnych sklepach też na "A" działaja jeszcze gorzej. Kreują lewacką ideologię nawet już tutaj. Tylko czekać, jak wyłączą sortowanie po cenie... Masz kupować to co oni chcą, a nie to czego szukasz. Kiedyś tylko usuwali przycisk ze strony, ale w adresie wystarczylo dopisac &description=1 i wyszukiwalo po opisach, a teraz i to nie dziala. Walka z wiatrakami.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Proszę przekazać nasze zażalenia do działu odpowiedzialnego za absurdalne utrudnienia w wyszukiwaniu.
To samo w motoryzacji. Ktoś tworzy produkt ze złymi parametrami albo w złej podkategorii a Allegro łączy bezmyślnie taki produkt z moją ofertą i potem bzdury wychodzą
Rzeczywiście elektronika to tutaj jest tragedia. Na 9999+ produktów w jednej kategorii tylko jeden filtr marka i nic o parametrach. To kilka dni przeglądania.
Witam, jeśli Allegro nie przywróci opcji "szukaj w opisie" to nie przedłużę Smarta. Smart właśnie mi się kończy.
Będę robił zakupy na konkurencyjnych platformach.
Pozdrawiam.
Człowieku kto się tym przejmie???
W jedności siła.