Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Jesteśmy długoletnim jak nam się wydawało do tej pory "partnerem handlowym" Allegro.
W ostatnim czasie Allegro naliczyło nam horrendalną opłaty 99,99 zł za każdą paczkę nadaną w ramach usługi Allegro Pocztex Smart w okresie od 01.11.2024 do 30.12.2024. Środki zostały zajęte z góry. A oplata została naliczona z miesięcznym opóźnieniem, czyli za wszystkie przesyłki nadane w listopadzie nasze konto zostało jednorazowo obciążone niebotyczną kwotą dopiero 20.12.2024, w czasie przerwy świątecznej. Dopiero po powrocie z przerwy świątecznej zauważyliśmy że została nam naliczona opłata i wstrzymaliśmy nadawanie paczek przez Pocztex.
W chwili wprowadzenia przez Państwa zmian w wrześniu 2024 r. co do maksymalnego gabarytu obsługiwanych paczek w ramach "Allegro Pocztex Smart" do 20 kg, wprowadziliśmy rozwiązania na magazynie uniemożliwiające opuszczenie naszego magazynu przez paczki przekraczające 19 kg
(została zmniejszona maksymalna ilość przedmiotów w paczce w ustawieniach Allegro oraz zostały zamontowane wagi na linii pakującej w celu eliminacji paczek ponad 19 kg) i co za tym idzie naliczanie niebotycznej kwoty 99.99zł od paczki. Pomimo takich rozwiązań 20 grudnia została nam naliczona pierwszy raz drastyczna opłata za usługi Allegro. Z racji zatrzymania nadawania paczek przez Allegro Pocztex Smart dopiero 27.12.2024 r. kolejna makabryczna oplata została naliczona 20.01.2024.
W toku wyjaśniania sprawy okazało się że w momencie rozpoczęcia nadawania paczek przez E-nadawca Poczty Polskiej mieliśmy ustawiony gabaryt domyślny jako 2XL i wszystkie nadawane przez nas paczki były traktowane jako taki gabaryt, pomimo fizycznych rozmiarów gabarytu XL lub mniejszych. Myśleliśmy że zmienia się maksymalna waga i wymiary w obrębie ustawionego gabarytu domyślnego a nie nazwa gabarytu.
Pomimo okresu przejściowego w wrześniu oraz październiku nikt z Allegro nie poinformował nas że wszystkie nadawane przez nas paczki w ramach "Allegro Pocztex Smart" w tym okresie traktowane są jako gabaryt 2XL i będzie się to wiązało w kolejnych miesiącach z naliczaniem ogromnych opłat.
Kolejna sprawa za przesyłki w gabarycie 2XL nadawane do dnia dzisiejszego na umowie własnej między nami a Pocztą Polską zapłacilibyśmy 22,00 zł za każdą nadaną paczkę, a nie tak jak Państwo w ramach Smarta policzyli nam horrendalną opłatę 99.99 zł / paczka i z góry pobrali środki. Naliczanie 5-krotnej wartości kosztu przesyłki w ramach usługi Smart jest nieuczciwe i ekonomicznie nieuzasadnione dla nas jako nadających. Średnia wartość naszego koszyka zakupowego w miesiącu to około 40 zł. Naliczanie 2.5 krotnie większej opłaty za nadanie takich produktów jest wyzyskiem.
Allegro jako jedna z głównych platform sprzedażowych SMARTA wymyśliła chyba po to żeby klienci mieli darmową dostawę ? A nie po to żeby dorabiać się na niedopatrzeniu partnerów handlowych.
Nie jesteśmy w stanie uwierzyć w to, że Allegro jako taki wielki gracz na rynku ma 5-krotnie gorsze stawki za usługi kurierskie wynegocjowane z Pocztą Polska niż my jako mała lokalna firma.
Czy Allegro jako tak duży gracz na rynku i wieloletni nasz partner handlowy musi uciekać się do tak niechlubnych praktyk jak najgorsi naciągacze w internecie?
Wystarczy odrobinę przychylności do jej wyjaśnienia zaistniałej sytuacji bez zbędnego przedłużania.
Możemy przesłać Państwu bilingi z numerami wszystkich paczek oraz przypisanymi do nich numerami zamówień. Po kodach EAN łatwo można zweryfikować wagę koszyka zakupów. Nasze produkty należą do ciężkiej grupy produktów i waga fizyczna jest zawsze większa niż waga gabarytowa.
Bardzo liczymy na pozytywne rozwiązanie problemu.
Gabaryt przesyłki z chwili nadania można wyciągnąć z e-nadawcy. Placówka po wprowadzeniu przesyłki odsyła plik z danymi przesyłek z powrotem do e-nadawcy.
Najbardziej szczegółowy jest plik XML danego zbioru.
Jeżeli chodzi o zmianę gabarytu na większy, to zazwyczaj robi to placówka nadawcza. Sortowanie nie bawią się w mierzenie i ważenie paczek (o ile nie ma jakichś drastycznych różnić pomiędzy wymiarem rzeczywistym a zadeklarowanym).
Tolerancja wymiarów przesyłki wynosi +5% dla najdłuższego boku.
Opłata za przesyłki w cenniku Allegro, to opłata hurtowa danego przewoźnika plus marża Allegro. A różnice w cenie poszczególnych gabarytów, są marginalne (mówimy o cenach hurtowych, a nie detalicznych).
czy coś się wyjaśniło chcemy dołączyć się do pozwu zbiorowego proszę o kontakt [edytuj]
jaki jest tytuł tej opłaty
Chciałabym przefiltrować opłaty na swoim koncie
poczta polska opłaty dodatkowe
@ipublimar O jak to dobrze, że nie mamy smarta
@AptekaNatolinska
Dopłata jest do przesyłki "Allegro Pocztex" o masie powyżej 20 kg (czyli w gararycie 2XL). Nie ma znaczenia czy była nadana jako Smart czy standardowo.
pecela
Jesli ma swoją umowe to nie ma obaw
Witam, czy udało się rozwiązać sprawę?
Podpinam się. Mam naliczone 120 x 99.99 za przekroczenie wagi, bądź rozmiaru. Zdjęcia z aukcji pokazują, że naliczenia są nawet za rzeczy wielkości 60cm, o wadze MAX 5kg. Dopisuje się do pozwu zbiorowego. Dajcie znać
A jaki gabaryt i masę zadeklarowałeś przy generowaniu etykiety?
muisz chyba w ustawieniach zmieniać
ja generujesz etykiete to tam jest waga paczki od 1 - 20 kg
wpisz 20 kg
jesli tego nie zmieniłeś to dalej będą naliczać
bo robi to automat
My wysyłamy przez API allegro i też dostajemy kary. Nie wykluczone że ma to związek z tym że poczta nie potrafi zamienić wymiaru 70x60x60 na 60x60x70 co jest dokładnie tą samą paczką.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Mam naliczone 120 opłat po 99.99 za "przekroczenie wagi lub wymiarów". Złożyłem reklamacje do Poczty Polskiej, która była odmowna, a w odpowiedzi uzyskałem, że nikt z placówki, która odbiera moje przesyłki nie wbijał nie standardów. Pofatygowałem się do UP i taką samą otrzymałem odpowiedź, że nikt nie wbijał na moje przesyłki nie standardów, ponieważ nie ma na to protokołów więc wszystko było ok. To niech mi ktoś wytłumaczy, o co chodzi z naliczeniami? Skoro PP nie naliczyła mi opłat, to kto jest za to odpowiedzialny?
@topsale_outlet Czy posiadasz dokument potwierdzający opisaną sytuację i możesz go przesłać w celu wyjaśnienia sprawy naliczonych opłat? Jeśli tak, prześlij go przez ten formularz wraz z informacją których przesyłek dotyczyła składana reklamacja.
Szanowna Pani, proszę mi odpowiedzieć na pytanie, kto i na jakiej podstawie nalicza nie standard, JEŻELI NIE JEST TO POCZTA POLSKA? Ja dokument posiadam, i to co tam jest napisane, jasno i wyraźnie mówi, że pracownicy UP nie dokonywali zmian na wyborze gabarytów. Tak więc kto?
@topsale_outlet Opłaty są naliczane na podstawie informacji, które otrzymujemy od przewoźnika, dlatego konieczne jest wyjaśnienie tej sprawy w sposób, który wskazałam wyżej.
Przewoźnik twierdzi że nie nalicza opłat w wysokości 99 pln mamy już odpowiedź z ich strony
u mnie jak generuje wysyłkę do PP
WYGLADA TO TAK
Paczka
Koperta
Zmiany gabarytów nie muszą odbyć się na poziomie placówki nadawczej. Czasem jest to któryś z WER-ów (na poziomie POL).
Akurat PP potrafi. Pytanie tylko, czy API Allegro potrafi.
Polecałbym nadawax bezpośrednio z e-nadawcy, wtedy przynajmniej będzie wiadomo, jak były jakieś zmiany w gabarycie czy masie przesyłki