Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nowość i zaskoczenie
taki sobie wpis z komentarza oficjalnego sklepu
cyt:
"Zwróciłam telefon w stanie nienaruszonym, gdyż okazał się niewygodny. 3 tygodnie czekałam na zwrot pieniędzy. Sprzedający nie potrafił logicznie wytłumaczyć opóźnienia. Po 2 "ustawowych" tygodniach dopiero zaczął się proces weryfikacji przesyłki, gdzie do 14 dni powinnam otrzymać zwrot. Po 3 tygodniach stresu, konwersacji i domagania się o swoje - otrzymałam zwrot między w ramach Allegro Protect. Nigdy już skorzystam z "oficjalnego" sklepu Allegro."
Co i do kogo Kupująca musiała napisać wniosek z allegro protect?
Kto przystąpił do długu/roszczenia?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Łatwo jest brać cudze pieniądze z automatu a z oddawanie nie swoich to już tak szybko nie idzie.
@RED Wniosek o Allegro Protect został skierowany tak samo, jak wszystkie. Oficjalny Sklep Allegro to osobna jednostka. To nie jest tak, że OSA sam sobie weryfikuje wnioski o Protect, jeśli to masz na myśli. 🙂
@w_kiwi "To nie jest tak, że OSA sam sobie weryfikuje wnioski o Protect" nie zgodze sie z tym stwierdzeniem.
1) Kto jest włascicielem programu Allegro Protect ?????
2) Kto jest włascicielem OSA ??????
Bo zdaje sie że to ten sam właściciel ( ten sam podmiot)
ergo
Allegro samo sobie weryfikuje AP
Mimo że to jakby inny dział lecz to nadal ta sama firma.
No chyba że sie myle i są to rózne firmy działające niezależnie od siebie ?????
Czy jeśli u mnie jeden pracownik bedzie wystawiał oferty a inny rozpatrywał reklamacje to mam prawo twierdzic że to są różne firmy ????
@_Likos_ zgadzać się oczywiście nie możesz, my tu piszemy jakie są fakty.
To co napisałeś absolutnie ma nic wspólnego z faktami.
@gdvorek a mógłbym prosic o wskazanie tych "nieścisłości z faktami" ????
W którym miejscu napisałem cos niezgodnego ze stanem faktycznym?
Przecież to że jeden dział tej samej firmy zajmuje rozpatruje sprawy innego działu tej samej firmy to fakt. Czemu piszesz że to nie ma nic wspólnego z faktami ?????
@_Likos_ nie mogę, bo to co napisała Wiktoria w mojej ocenie jest wystarczające. A do Twoich insynuacji odnosić się nie zamierzam.
A to co poruszasz możesz samodzielnie zweryfikować i do tego zachęcam:)
Miłego wieczoru!
@gdvorek " nie mogę, bo to co napisała Wiktoria w mojej ocenie jest wystarczające" Widzisz liczyłem na merytoryczną dyskusje, jakieś wyjasnienia , obrone własnego zdania.
Opisałem fakty . Ty mi zarzucasz " insynuacje" nie przedastawiając żadnego argumentu przeciwko temu co napisałem.
Mimo Ze zadałem jasne pytania - o własnośc jednego i drugiego podmiotu ( OSA i AP ) to zamiast udzielić mi odpowiedzi zarzuciłeś mi insynuacje
Szkoda bo myślałem że możemy porozmawiac na argumenty a usłyszałem " nie mamy Panskiego płaszcza i co nam Pan zrobisz? "
Wiec w mojej ocenie zarówno @w_kiwi jak Ty udzielając odpowiedzi postepujecie wymijająco nie pokazując żadnych argumentów.
To nie była merytoryczna rozmowa.
A wystarczyło napisać że zarówno OSA jak i AP to programy allegro i allegro moze na swoim podwórku rządzić według własnego uznania - to by było przykre ale uczciwe
Natomiast takie kluczenie jakie stosujecie "OSA i AP to inne jednostki " ( tak zauważyłem że zamiast napisać inne działy tej samej frimy napisano - inne jednostki) i jednoczesnie nazywanie moich pytań o konkrety "insynuacjami"
Cóz myśle że obaj wiemy jak wygląda......
Wiec pozwole sobie zakonczyć moje wywody
@_Likos_ powiem tak, jesteś tutaj nie od dzisiaj i nie wchodzę w dyskusję na tematy które są jasne i o których pisaliśmy tu nie raz.
Ponownie wszystkiego dobrego życzę:))
@gdvorek a może nie sa jasne i użytkownicy pytają , a ty jak zwykle zamykasz temat
@Agent555 nie zamykam, możecie dalej w wątku się wypowiadać:)
@gdvorek napisał(a):
@_Likos_ powiem tak, jesteś tutaj nie od dzisiaj i nie wchodzę w dyskusję na tematy które są jasne i o których pisaliśmy tu nie raz.
Ponownie wszystkiego dobrego życzę:))
@gdvorek Skoro nie potrafisz udzielić prostej, merytorycznej odpowiedzi, to po co w ogóle jesteś tutaj moderatorem? Wchodzisz w dyskusję tylko po to, by napisać że nie masz nic więcej do powiedzenia i nie będziesz dyskutował? Nie udzieliłeś wyjaśnień bo są niewygodne czy nie znasz odpowiedzi? Bo niestety tak odbieram takie puste posty.
@drekenzes dzięki za troskę. Natomiast nie mam wpływu na to jak odbierasz moje odpowiedzi w wątkach. Pamiętaj, że nie musisz ich czytać jeśli budzą w Tobie takie emocje:)
@RED rozumiem, tylko zwróć proszę też uwagę, że Wiktoria odpowiedziała dość jasno i jeśli byłbym pewny, że jest coś co potrzeba doprecyzować to bym to doprecyzował.
Ja czuję, że ton i pytania prowadzą do eskalacji, a nie do jego zrozumienia czy po prostu do przyjęcia faktów takie jakie są.
@RED Dziwnie to wygląda, ale z punktu widzenia Allegro jako korporacji to ma sens. Sprzedawcy czyli OSA , włos z głowy nie spadnie, nie pogorszy mu się wynik finansowy, a tymczasem Protect jest właśnie po to stworzone żeby łatać takie zaniedbania. Ponieważ ilość pieniędzy Protect na pewno jest ograniczona to najwyżej ktoś komu naprawdę powinno się zapłacić nie dostanie nic. I wszyscy będa szczęśliwi.
Wszystko się klei i zmierza do jednego ,allegro ma poważne problemy finansowe , to co widzimy \ nieopłacone czynsze , opóźnienia w zwrotach prowizji , przetrzymywanie środków .....itp. to tylko wierzchołek góry lodowej , czas stąd spadać , nie wiem jak Wy @RED @_Likos_ @br. ,ale ja pomimo wieku nie bardzo mam ochoty na problemy .
@mdrogeria myśle że nie. To nie problemy finansowe, lecz tak czy inaczej zgadzam sie że trzeba teraz bardzo uważać. Allegro robi sie bardziej nieprzewidywalne niż pogoda
Wniosek o Allegro Protect został skierowany tak samo, jak wszystkie. Oficjalny Sklep Allegro to osobna jednostka. To nie jest tak, że OSA sam sobie weryfikuje wnioski o Protect, jeśli to masz na myśli.
Fajnie, że tak jest ale nie o to pytam - z tego co się z orientowałem to allegro przy złożeniu wniosku z allegro protect przystępuje do długu/roszczenia - logicznym jest, że allegro nie może przystąpić do swojego długu - stąd pytanie
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-cywilny-16785996/ks-3-tyt-9
ustawa mówi o tzw osobie trzeciej
ai goo gla napisało mi takie coś:
Tak, osoba, która jest już dłużnikiem w danym zobowiązaniu, może przystąpić do tego samego długu. Jest to możliwe na mocy umowy o przystąpienie do długu, gdzie nowa osoba zobowiązuje się do spłaty długu wraz z dotychczasowym dłużnikiem, tworząc solidarną odpowiedzialność
dodając
@gdvorek ja tu się nie czepiam o nic allegro, tylko pytam jak to jest możliwe i jak to wygląda
Oddzielenie struktur allegro i ich niezależne działania w tym temacie jest jak najbardziej prawidłowe, zrozumiałe i przede wszystkim antymonopolowe.
Dziwię się tylko dlaczego moderatorzy nie chcą tu tego wyjaśnić
@RED to nie jest tak, że nie chcą, napiszą że tamte Allegro, to nie jest to samo Allegro, a te tutaj Allegro, to jeszcze inne Allegro, a za problemy tych innych Allegro to nie odpowiadają i nie mogą się wypowiedzieć 😉